CORNELIA NEGRUŢ, ALDE:  "Camera Deputaţilor trebuie să voteze cea mai corectă formă a Legii dării în plată"

Andrei Stan
Politică / 4 martie 2016

Deputatul ALDE Maramureş, Cornelia Negruţ, membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, se pronunţă pentru votarea unei "formule corecte" de către Parlament a Legii dării în plată, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

"Ar fi ideal ca Legislativul să ţină seama de toate poziţiile celor implicaţi direct sau indirect de efectele acestei legi, respectiv BNR, deponenţii şi specialiştii în finanţe. În cazul în care ne vom grăbi, ca legiuitor, rezultatele riscă să fie unele nefericite, iar lumea va fi nemulţumită. România nu are nevoie de o lege grăbită, ci de o lege bună! Avem nevoie de o lege a dării în plată care să fie bună pentru toţi românii. Aceasta înseamnă să îi ajute pe cei care au luat credit în boom-ul imobiliar, dar fără să-i dezavantajeze pe românii care vor să ia credit în viitor. Din acest punct de vedere, trebuie luate în calcul foarte serios avertizările reprezentanţilor BNR sau ai ministerului de Finanţe, privind presiunea enormă pe care o astfel de lege o pune pe programul Prima Casă, care ar putea înceta dacă Parlamentul adoptă o lege proastă", a subliniat deputatul Cornelia Negruţ.

Deputatul ALDE şi-a exprimat speranţa că legea va fi corectă şi cu adevărat în beneficiul românilor. "Scopul legii este de a scoate din impasul delicat o serie de oameni care nu îşi mai pot plăti ratele la bancă. Pe de altă parte însă, riscul trebuie împărţit între client şi bancă, deoarece nu au existat iniţial clauze de obligativitate. Personal, susţin că toţi consumatorii, indiferent de valoarea veniturilor, trebuie să beneficieze de Legea dării în plată. Până la urmă, datoria la bancă este o datorie, ea nu poate fi catalogată ca fiind o discriminare în cazul plafonării", a conchis Cornelia Negruţ.

Senatul a adoptat în aceste zile Legea dării în plată, cu 119 voturi "pentru" şi nici un vot "împotrivă", deşi amendamentul BNR care impunea un plafon maxim de 150.000 euro pentru imobilele cu destinaţia de locuinţă nu a trecut anterior în Comisia de buget.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sau mi se pare ?

    Caseria la bebenerel e inchisa acum :( 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb