CORONAVIRUS: Spania va solicita călătorilor din China să prezinte teste negative pentru COVID-19 sau dovada vaccinării

M.C.
Internaţional / 30 decembrie 2022

Spania va solicita călătorilor din China să prezinte teste negative pentru COVID-19 sau dovada vaccinării

Persoanele care călătoresc din China în Spania vor fi obligate să prezinte teste negative pentru COVID-19 sau să dovedească faptul că au fost vaccinate cu schema completă împotriva bolii, a declarat astăzi ministrul spaniol al Sănătăţii, transmite Reuters, conform Agerpres.

China a început luna aceasta să relaxeze cel mai strict regim anti-COVID-19 din lume, care a presupus lockdown-uri şi testări în masă, după o schimbare bruscă a politicii sale zero-COVID.

"La nivel naţional, vom implementa controale pe aeroporturi prin care li se va solicita tuturor pasagerilor care vin din China să prezinte un test negativ pentru COVID-19 sau dovada unei scheme complete de vaccinare", a declarat reporterilor ministrul Sănătăţii, Carolina Darias.

Noua măsură vine după ce Comitetul pentru securitate sanitară al UE s-a reunit joi pentru a discuta strategia comună a blocului european pentru atenuarea răspândirii virusului odată cu afluxul de vizitatori din China după ce ţara asiatică a ridicat majoritatea restricţiilor de călătorie.

Darias a adăugat că Spania se va coordona la nivel înalt cu alte ţări membre în vederea adoptării unei politici comune, insistând în acelaşi timp asupra unei revizuiri a condiţiilor actuale ce trebuie îndeplinite de călătorii care doresc să obţină aşa-numitul certificat digital COVID-19 al UE.

Anterior, ţări precum Italia, Coreea de Sud, Statele Unite, India, Malaysia, Taiwan şi Japonia au impus testarea obligatorie a vizitatorilor din China.

Presa de stat chineză a catalogat drept "discriminatorii" condiţiile impuse de mai multe ţări ca răspuns la creşterea numărului cazurilor de infectare cu COVID-19 în China.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Ce schema de vaccinare? Pentru ca UE nu recunoaste vaccinurile chinesti.

    Cititorii trebuie informati despre punctul de vedere al Centrului European pentru Controlul Bolilor, ECDC, care a spus ca masuri precum cele ale Spaniei nu sunt necesare. Pentru ca variantele care circula in China au ajuns acolo din Europa unde circula de mai multa vreme.

    Realitatea este ca Europa a infectat China si nu invers. 

    1. cat e lumea asta de mare si la cat bantuie chinezii prin toata lumea esti tu sigur ca virusul a fost retransmis catre china din europa

      Chinezii au avut restrictii de intrat in Europa pentru ca vaccinurile lor nu erau recunoscute de UE. Dar europenii au putut intra in China si au facut-o, ducand acolo variantele de Omicron.

    testele nu au nici o valoare , e doar o afacere de facut bani pe spatele fraierilor , de asta cdc sua le-a scos ca proba la diagnostic .

    1. tu ce ai priceput de te dai asa destept ? te-ai trecut pe lista propagandistilor ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb