Corteva: "Agricultura regenerativă - transformarea producţiei alimentare prin soluţii digitale"

T.B.
Companii / 24 octombrie 2023

Corteva: "Agricultura regenerativă - transformarea producţiei alimentare prin soluţii digitale"

Agricultura regenerativă reprezintă o alternativă promiţătoare care abordează cerinţele alimentare globale fără a compromite capacitatea planetei de a furniza hrană în anii viitori, se arată într-un comunicat al Corteva, remis redacţiei. Practicile regenerative oferă o soluţie durabilă pentru fermieri, implicând lucrul solului cu minimizarea eroziunii şi a pierderilor de nutrienţi, precum şi adaptarea la diverse soiuri şi specii de culturi în funcţie de schimbările condiţiilor de mediu, informează sursa menţionată.

Tehnologia agricolă de-a lungul istoriei s-a concentrat pe maximizarea randamentelor, şi deşi practicile dovedite în timp, precum aratul, îngrăşămintele chimice şi monocultura, se mai regăsesc în câmpurile ţării, soluţiile digitale moderne influenţează în mod semnificativ sistemul alimentar cu o abundenţă de seturi de date heterogene şi non-standardizate, al căror volum creşte continuu, odată cu lansarea noilor constelaţii de sateliţi, utilizarea tot mai frecventă a dronelor în agricultură şi integrarea senzorilor pe maşinile agricole, transmite sursa citată.

Agricultura regenerativă introduce o nouă abordare a agriculturii concentrată pe refacerea solului, îmbunătăţirea gestionării apei şi crearea unui sistem alimentar mai durabil, menţionează compania. Ea reprezintă o filozofie agricolă cuprinzătoare ce urmăreşte minimizarea impactului asupra mediului, adaugă sursa precizată. Înrădăcinată în principiile agriculturii de conservare, care includ rotaţia culturilor, culturile de acoperire şi agricultura fără arat, aceste practici contribuie la îmbunătăţirea structurii şi fertilităţii solului şi la prevenirea eroziunii, se mai arată în comunicat.

Fermierii au adoptat practici digitale pentru a-şi îmbunătăţi tehnica agricolă regenerativă, relatează sursa indicată. Prin utilizarea tehnologiilor precum senzori, drone şi analiza datelor, fermierii obţin cunoştinţe profunde despre starea solului şi a apei de la fermele lor, ceea ce le permite să ia decizii mai informate cu privire la gestionarea terenurilor, conform datelor comunicatului. În plus, agricultura digitală ajută la îmbunătăţirea gestionării culturilor şi la optimizarea randamentelor cu suportul Corteva Agriscience, companie internaţională din domeniul agriculturii care furnizează în mod constant fermierilor software şi soluţii digitale ce oferă informaţii în timp real despre câmp, potrivit companiei.

În domeniul agriculturii digitale, Corteva Agriscience a introdus anul trecut aplicaţia digitală Granular Link în România, transmite sursa indicată. Ca a doua ţară europeană, după Spania, care a adoptat această soluţie digitală, angajamentul companiei faţă de fermierii români se întăreşte prin furnizarea de instrumente accesibile şi eficiente ce sprijină luarea deciziilor în agricultură, arată datele comunicatului.

Granular Link este o soluţie cuprinzătoare de 360 de grade ce îmbină experienţa agricolă a Cortevei cu tehnologia de vârf, menţionează sursa citată. Este o aplicaţie mobilă capabilă să gestioneze toate datele agronomice în cadrul unei soluţii agricole complete, se mai arată în comunicat. Oferă informaţii inteligente, recomandări pentru culturi şi alerte privind nevoile acestora, monitorizarea dăunătorilor şi bolilor, precum şi hărţi de aplicare cu rate variabile (VRA), transmite compania. În plus, Granular Link furnizează cele mai detaliate şi precise informaţii datorită utilizării celor mai înalte rezoluţii de pe piaţă pentru imagini satelitare de monitorizare a culturilor, informează Corteva.

Granular Link ajută fermierii să obţină cunoştinţe fără precedent despre fermele lor şi să ia decizii mai informate cu privire la gestionarea terenurilor, conform sursei menţionate. Aceste date pot fi utilizate pentru a crea modele predictive ce asistă fermierii în optimizarea producţiei şi îmbunătăţirea randamentelor, menţionează compania. În plus, aceste date pot consolida înţelegerea impactului schimbărilor climatice asupra agriculturii şi pot ajuta fermierii să se adapteze la condiţiile în schimbare, se mai arată în comunicat.

Practicile digitale au, de asemenea, un rol în îmbunătăţirea sănătăţii solului şi a gestionării apei, şi din acest motiv, Corteva Agriscience este un susţinător al agriculturii de precizie, care poate fi folosită pentru a monitoriza nivelul de umiditate al solului şi pentru a ajusta sistemele de irigare în consecinţă, ceea ce duce la reducerea consumului de apă şi la îmbunătăţirea calităţii apei în regiunile cu resurse limitate de apă, informează sursa menţionată. În plus, practicile digitale pot optimiza rotaţia culturilor şi selecţia culturilor de acoperire, îmbunătăţind în continuare structura şi fertilitatea solului, potrivit comunicatului.

Trecerea la practicile regenerative redefineşte perspectiva asupra producţiei alimentare. Prin adoptarea metodelor agricole regenerative, fermierii pot reduce impactul lor asupra mediului, pot îmbunătăţi sănătatea solului şi gestionarea apei şi pot promova un sistem alimentar mai durabil, transmite sursa indicată. Lumea digitală a făcut agricultura mai accesibilă, eficientă şi durabilă, iar prin adoptarea practicilor digitale, fermierii pot creşte randamentul culturilor la nivel calitativ şi cantitativ şi pot deschide calea către un viitor mai sustenabil în producţia alimentară, arată datele comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb