Corteva Agriscience a acordat un grant în bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilităţi în agricultură

T.B.
Companii / 1 martie

Corteva Agriscience a acordat un grant în bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilităţi în agricultură

Corteva Agriscience, compania internaţională de cercetare şi dezvoltare în domeniul agriculturii, angajată în transformarea peisajului agricol, a acordat un grant în bani proiectului care îşi propune să sprijine fermierii cu dizabilităţi, se arată într-un comunicat al Corteva Agriscience, remis redacţiei. Iniţiativa "Punem Agricultura pe Picioare", lansată de Alexandra Buliga, femeie fermier şi antreprenor în cadrul societăţii Baiagro din judeţul Neamţ, a obţinut sprijinul Corteva în cadrul programului de granturi educaţionale TalentA în 2023, destinat să susţină activităţile femeile în agricultură, transmite sursa.

Alexandra şi-a setat ca obiectiv sprijinirea fermierilor cu dizabilităţi după accidentul suferit de tatăl său în 2021, în urma căruia acesta şi-a pierdut mobilitatea, potrivit comunicatului. Timp de trei ani, echipa sa a dezvoltat adaptări inovatoare pentru utilajele agricole, implementându-le cu succes la ferma Baiagro, specializată în cereale şi seminţe oleaginoase pe o suprafaţă de 250 de hectare. Testate pe tractoare precum U650 şi combine de recoltat cum ar fi Laverda 296 LCS, aceste adaptări oferă o soluţie revoluţionară pentru fermierii cu dificultăţi de mobilitate din România. Prin urmare, Alexandra îşi imaginează un viitor cu utilaje complet automatizate, simplificând sarcinile şi îmbunătăţind accesibilitatea în realizarea activităţilor din agricultură, informează compania.

În 2023, Alexandra Buliga a investit în dezvoltarea şi extinderea iniţiativei cu ajutorul grantului educaţional de la Corteva Agriscience, câştigat după participarea la programul TalentA, conform sursei. Acest sprijin financiar a permis echipei să-şi extindă serviciile de reparare şi întreţinere pentru utilajele agricole şi să continue cercetările pentru îmbunătăţirea soluţiei lor, adaugă sursa menţionată.

Potrivit comunicatului, "Programul TalentA mi-a adus două elemente extrem de utile prin crearea unei reţele de formatori în agricultură şi informaţii extrem de utile despre promovarea unei afaceri. Implicarea Cortevei în acest program a fost deosebit de semnificativă, autonomizând femei precum mine în sectorul agricol prin această iniţiativă care a schiţat deja viitorul fermierelor din România încă de la prima ediţie acum 4 ani. În plus, prin discuţii şi prelegeri, am subliniat importanţa prezentării unor exemple de transformare fizică şi financiară, care contestă preconcepţiile şi demonstrează potenţialul persoanelor cu dizabilităţi de a reuşi în agricultură", a adăugat Alexandra.

Implementarea soluţiei ergonomice în agricultură în zona judeţului Neamţ a adus o nouă perspectivă şi o viziune optimistă asupra viitorului agriculturii şi integrării persoanelor cu dizabilităţi în acest domeniu. Mai mult, echipa a reuşit să schimbe percepţiile oamenilor care lucrează în agricultură, demonstrând că persoanele cu dizabilităţi pot avea un rol semnificativ şi activ în acest sector, se arată în comunicat. Planurile de viitor includ construirea unei hale de producţie pentru adaptarea utilajelor şi extinderea serviciilor de reparaţii cu scopul de a crea o sursă secundară de câştiguri financiare pentru a investi în dezvoltarea proiectului.

Conform sursei citate, "La Corteva Agriscience, încurajăm femeile din agricultură precum Alexandra Buliga să inoveze şi să îmbunătăţească viaţa comunităţilor lor. Introducerea soluţiilor ergonomice în agricultură şi promovarea incluziunii sociale în acest sector pivotal sprijină bunăstarea generală a lucrătorilor agricoli şi asigură dezvoltarea durabilă în zonele rurale. Credem că iniţiativele precum "Punem Agricultura pe Picioarele" aduc schimbări pozitive şi de durată, reflectând viziunea noastră de întărire a comunităţilor rurale şi îmbogăţirea vieţilor celor care produc şi a celor care consumă. Suntem încântaţi să fim parteneri în acest drum şi suntem convinşi că împreună putem face o diferenţă semnificativă în industria agricolă şi dincolo de aceasta, promovând o lume incluzivă şi diversificată", a declarat Maria Cîrjă, Marketing Director pentru România, Republica Moldova şi Ungaria la Corteva Agriscience.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb