Compania internaţională de cercetare şi dezvoltare agricolă, Corteva Agriscience, a invitat, în luna martie, peste 150 de studenţi şi elevi din instituţiile de învăţământ cu profil agricol să ia parte la un tur al staţiei de producţie de seminţe din Afumaţi şi să discute cu experţii agronomi despre profesiile din sfera de agricultură, informează un comunicat remis redacţiei.
Potrivit comunicatului, studenţii şi elevii prezenţi şi-au început ziua în staţia din Afumaţi cu o instruire de siguranţă şi conduită, urmată apoi o prezentare a istoriei Corteva în România. În urma modulului teoretic, tinerii au rămas cu informaţii preţioase despre ţările în care Corteva activează şi exportă produse, dar şi despre date tehnice din fluxul tehnologic atât din staţie cât şi din câmp.
Cea de-a doua parte a evenimentului a constat în vizita propriu-zisă în fabrică, unde elevii şi studenţii invitaţi au putut vedea zona de recepţie porumb, depănuşare, uscare şi batozare. De asemenea, li s-a prezentat staţia nouă de condiţionare şi linia de tratament, dar au putut face şi un tur prin magazii, precizează comunicatul.
Ca fostă participantă a programelor pentru tineri, organizate de Corteva Agriscience şi actual angajat în companie, Elena-Andreea Stoian a spus că: "În calitate de student şi angajat Corteva Agriscience, am avut deseori privilegiul să mă bucur de astfel de evenimente care încurajează tânăra generaţie să se familiarizeze cu domeniul agricol şi să prospere în cadrul lui. Ceea ce pentru mine a început cu o astfel de vizită, s-a concretizat într-o frumoasă carieră, pe parcursul căreia Corteva m-a inspirat şi sprijinit să privesc plină de curiozitate sectorul agricol. Aici am conştientizat importanţa agriculturii ca sursă esenţială de creştere economică, de ocupare a forţei de muncă, de reducere a sărăciei şi de securitate alimentară. Iar astăzi, mă bucur că şi alţi colegi studenţi şi elevi sunt împinşi spre inovaţie şi prosperitate de Corteva Agriscience, prin astfel de vizite şi evenimente care îi vizează direct, fiind şi orientate spre nevoie şi interesele lor."
Angajaţii Corteva au punctat că, prin serviciile pe care le oferă fermierilor, compania contribuie la construirea unei lumi mai durabile, oferind astfel generaţiilor următoare posibilitatea de a face parte din agricultură şi de a crea o lume mai prosperă, adaugă sursa. Corteva Agriscience consideră că este important ca tinerii studenţi să se familiarizeze şi să se îndrăgostească de profesiile şi oportunităţile oferite de sfera agriculturii, astfel că participanţii la eveniment s-au putut interesa şi despre oportunităţile de angajare oferite de companie direct de la angajaţii Corteva.
"Consider că aceste evenimente sunt foarte utile atât pentru Corteva, cât şi pentru tinerii noilor generaţii, care pot primi direct de la sursă prezentări despre activităţile şi valorile companiei. După cum bine ştim, sectorul agricol este mereu în căutare de talente noi, deoarece oamenii şi animalele au nevoie de hrană. Este un sector superb atunci când vine vorba de antreprenori din noile generaţii care sunt capabili să identifice oportunităţi de afaceri acolo unde nu pare a exista niciuna. Există încă mult loc pentru îmbunătăţiri în sectorul agricol, dar am putut observa că atitudinile faţă de agricultură şi faţă de poziţiile agricole se schimbă într-o direcţie pozitivă. Dacă altădată tinerii obişnuiau să evite acest sector, acum sunt mult mai entuziaşti şi mai concilianţi atunci când vine vorba de alegerea unei cariere în acest domeniu", a declarat Jean Ionescu, Country Leader România şi Moldova Corteva Agriscience.