Corteva: Vânzări nete în scădere în 2023

F.D.
Companii / 13 februarie 2024

Corteva: Vânzări nete în scădere în 2023

Vânzările nete pe întregul an 2023 ale Corteva au înregistrat o scădere de 1%, iar vânzările organice1 au înregistrat o scădere de 3% faţă de anul anterior, cu creşteri în America de Nord2 şi EMEA2, compensate de declinuri în America Latină şi Asia-Pacific, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, vânzările nete la seminţe au crescut cu 5%, iar vânzările organice1 au crescut cu 7%. Preţurile au crescut cu 13% la nivel global, datorită continuării implementării strategiei companiei de stabilire a preţurilor în funcţie de valoarea şi cererea pentru noi tehnologii. Declinurile în volum au fost determinate de scăderea volumelor de porumb în America Latină, retragerea de pe piaţa din Rusia şi reducerea suprafeţelor cultivate cu porumb în EMEA2, parţial compensate de creşterea suprafeţelor cultivate cu porumb în America de Nord2.

Vânzările nete de protecţia culturilor au înregistrat o scădere de 9%, iar vânzările organice1 au înregistrat o scădere de 12%. Declinurile în volum, cu precădere în America Latină şi America de Nord2, au fost determinate de retrageri strategice de produse, reducerea stocurilor de inventar şi amânarea achiziţiilor de către fermieri. Creşterea preţurilor a reflectat strategia de stabilire a preţurilor în funcţie de valoarea şi execuţia solidă în răspuns la inflaţia costurilor, condusă de EMEA2.

Venitul conform standardelor GAAP şi câştigurile pe acţiune (EPS) din operaţiunile în curs de desfăşurare a fost de 941 de milioane de dolari şi 1,30 dolari pe acţiune, în scădere cu 23%, respectiv 22%, în comparaţie cu anul anterior.

EBITDA1 operaţional a fost de 3,38 miliarde de dolari, o îmbunătăţire cu 5% faţă de anul anterior. EPS1 operaţional a fost de 2,69 dolari pe acţiune, în creştere cu 1% faţă de anul anterior.

Numerarul generat din activităţile operaţionale - operaţiuni în curs de desfăşurare - a fost de 1,8 miliarde de dolari, în creştere cu 98% faţă de anul anterior. Fluxul de numerar 1,4 a fost de 1,2 miliarde de dolari.

Compania a furnizat previziuni3 pentru întregul an 2024 şi se aşteaptă ca vânzările nete să se situeze în intervalul cuprins între 17,4 miliarde şi 17,7 miliarde de dolari şi EBITDA1 operaţional să se situeze în intervalul cuprins între 3,5 miliarde şi 3,7 miliarde de dolari. Se estimează că EPS1 operaţional se va situa în intervalul cuprins între 2,70 şi 2,90 dolari pe acţiune. Numerarul generat din activităţile operaţionale - operaţiuni în curs de desfăşurare - este estimat să se situeze între 2,1 miliarde şi 2,6 miliarde de dolari. Fluxul de numerar1,4 este estimat să se situeze între 1,5 miliarde şi 2 miliarde de dolari.

Pentru trimestrul al patrulea încheiat la 31 decembrie 2023, vânzările nete au înregistrat o scădere de 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Vânzările organice1 au înregistrat o scădere de 8%.

Volumul a scăzut cu 9% faţă de perioada anului precedent, în principal în America Latină, afectată de dificultăţile persistente în segmentul de protecţia plantelor şi de ieşirile strategice din anumite pieţe. Scăderea volumelor de seminţe a fost determinată de o suprafaţă mai mică aşteptată pentru semănat şi de amânarea achiziţiilor de către fermieri din cauza condiţiilor climatice nefavorabile din Brazilia.

Preţul a crescut cu 1% faţă de anul precedent, reflectând o execuţie generalizată a preţurilor în segmentul de seminţe şi continuarea strategiei companiei de stabilire a preţurilor în funcţie de valoare, gestionând în acelaşi timp dinamica dificilă a pieţei în segmentul de protecţia culturilor.

Profitul conform standardelor GAAP din operaţiunile în curs de desfăşurare, după impozitele pe venit, a reprezentat o pierdere de 231 de milioane de dolari în trimestrul al patrulea din 2023, comparativ cu o pierdere de 41 de milioane de dolari în trimestrul al patrulea din 2022. EBITDA1 operaţional pentru trimestrul al patrulea a fost de 386 de milioane de dolari, în creştere cu 4% faţă de anul precedent.

Perspectiva globală pentru agricultură rămâne în general constructivă în 2024. Cererea record pentru cereale, oleaginoase şi biocombustibili în 2023 a fost urmată de o previziune de creştere şi în 2024. Cererea la nivel de ferme rămâne stabilă şi în general puternică. Industria de protecţia plantelor lucrează pentru a se reechilibra după destocarea semnificativă din 2023, cu toate acestea, ne aşteptăm ca industria să se îmbunătăţească moderat, în timp ce dezechilibrul între produsele care intră pe canalul de distributie şi consumul la nivel de ferme va redeveni liniar.

Compania a furnizat ghiduri pentru întregul an 2024. Corteva se aşteaptă ca vânzările nete să se situeze în intervalul de 17,4 miliarde până la 17,7 miliarde de dolari, cu o creştere de 2% în punctul median. Se preconizează ca EBITDA1 operaţional să se situeze în intervalul de 3,5 miliarde până la 3,7 miliarde de dolari, cu o creştere de 6% în punctul median. Se preconizează ca EPS1 operaţional să se situeze în intervalul de 2,70 până la 2,90 dolari per acţiune, o creştere de 4% în punctul median, ceea ce reflectă veniturile mai mari parţial compensate de cheltuielile cu dobânzile şi o rată de impozitare de bază mai mare. Se estimează că numerarul furnizat din activităţile operaţionale - operaţiuni în curs de desfăşurare - va fi în intervalul de 2,1 miliarde până la 2,6 miliarde de dolari. Se estimează că fluxul de numerar1,4 va fi în intervalul de 1,5 miliarde până la 2 miliarde de dolari. Compania intenţionează să răscumpere aproximativ 1 miliard de acţiuni în 2024.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb