COSMIN NECULA: "Dăncilă a obţinut cel mai prost scor din istoria PSD"

M.I.
Politică / 25 noiembrie 2019

Cosmin Necula (Sursă foto: Twitter)

Cosmin Necula (Sursă foto: Twitter)

Primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, exclus din PSD după ce a criticat în mod repetat politica Guvernului Dăncilă, a postat pe Facebook un mesaj extrem de dur la adresa şefilor din Partidul Social Democrat, după rezultatul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. El cataloghează scorul obţinut de Dăncilă ca fiind "cea mai mare ruşine pentru PSD", situaţia fiind "de un penibil răsunător".

"În aceste momente nu pot să nu mă gândesc cum baronul Benea (Dragoş Benea, preşedinte PSD Bacău - n.r) a votat-o pe Dăncilă premier, apoi preşedinte al PSD şi, în cele din urmă, candidat la prezidenţiale. Dăncilă a obţinut cel mai prost scor din istoria PSD. Nu există o ruşine mai mare decât asta pentru PSD. Puţin peste 3 milioane de voturi în turul 2! Cea mai umilitoare înfrângere de când există acest partid! Sunt exact 6 luni de când am spus public faptul că Viorica Dăncilă trebuie să se retragă de la guvernare. Atunci, la fel ca şi acum, eram convins că ar fi fost modul corect în care PSD să demonstreze că a înţeles expresia votului primit din partea românilor şi singura modalitate prin care ar fi putut să se regenereze", a scris, luni, Necula pe Facebook.

Acesta afirmă că liderul PSD Bacău, Dragoş Benea, "a plimbat-o pe Dăncilă cu bicicleta pe centura nefinalizată a Bacăului, crezând că astfel o să înduplece românii, însă, nu a reuşit decât să se facă de râs".

Necula a mai scris că primarii, consilierii, membrii şi simpatizanţii serioşi care au făcut campanie şi au muncit atât de mult nu meritau un asemenea rezultat: "Dacă rezultatul, poate, se va uita, situaţia de un penibil răsunător va rămâne la capitolul «aşa nu» pentru orice campanie electorală".

Liderul PSD Viorica Dăncilă a mers, în 26 octombrie, pe bicicletă, însoţită de lideri ai partidului, cu ocazia vizitei făcute la lucrările care se desfăşoară pe centura oraşului Bacău.

Dăncilă a primit voturile a 34,12%, conform rezultatelor parţiale ale scrutinului de duminică, anunţate luni de Biroul Electoral Central (BEC).

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Nu a fost un vot impotriva analfabetei ci impotriva intregului PSD.

    Orice alt PSD-ist ar fi obtinut un scor mai slab decat Vasilica.

    Singurul regret este ca nu a fost Tariceanu in locul lui Dancila, ca sa inteleaga astfel care ii este locul si valoarea in ochii romanilor. 

    1. As vrea sa cred si eu ca tine, dar nu sunt sigur ca este asa. Dancila este o textura slaba, subtire, n-are substanta, n-are anvergura si din cauza ei a pierdut PSD. Insa eu mai vad si altceva: alegatorii PSD sunt de 3 feluri: 1) cei care se respecta pe ei insisi, cred ca nu au iesit la vot; ma refer la PSD-isti hard-core, dar care au si minte; 2) cei care se respecta pe ei insisi precum si pe noi celalti, au votat cu Iohanis; acestia sunt cei care nu evalueaza lucrurile cu inima, ca majoritatea, ci cu creierul ; 3) cei care nu se respecta nici pe ei nici pe noi ceilalti, sunt cei 3.000.000 + care au votat-o pe Veorica in turul 2; sunt aceeasi care l-ar vota maine din nou pe Dragnea daca ar mai fi posibil, sunt masa de manevra care sunt manati doar de dispret fata de dreapta, in ideea ca oricine-inclusiv Veo-este mai bun decat dreapta. Astora n-ai ce sa le faci, sunt oameni suparati pe viata care vor "sa le arate ei" celor de dreapta cine sunt ei. Imi pare rau sa spun, dar si la dreapta lucrurile stau exact la fel, ceea ce difera eventual este doar proportiile. Eu sunt de dreapta, dar nu ezit nici o secunda sa-l critic pe Orban pentru ca n-a facut altceva pana acum decat sa latre la PSD. Poate functia de PM il va innobila cumva si o sa inceapa sa devina om de stat. Asa cum am sa critic fara ezitare orice derapaj al dreptei atunci cand va fi, caci este o problema de CAND si nu de DACA. Eu n-am nimic impotriva alegatorilor PSD (mama e PSD-ista dintotdeauna, eu de dreapta din totdeauna); am prieteni care voteaza PSD. Suntem oameni cu totii, trebuie sa ne alegem liderii cu atentie, iar dupa ce i-am ales , sa stam de capul lor si sa-i sanctionam cand gresesc. Eu sper ca va veni ziua cand eu -de dreapta- am sa mi-i critic pe ai mei de dreapta cand fac prostii, iar stanga sa si-i critice pe ai lor atunci cand este cazul . Doar asa vom progresa ca natie. In prezent, ne invrajbim unii pe altii, alegatorii de dreapta critica stanga si viceversa. Este contraproductiv; nimeni nu castiga, toata lumea pierde , MAI PUTIN POLITICIENII ! Prin toata lumea ma refer la alegatori, si de dreapta si de stanga; pierdem cu totii. Politicienii ne incaiera pe noi, iar ei tot de furturi se tin. Hai sa vedem lucrurile in felul asta si ne va fi mai bine.

      Am facut un dezacord grosolan ....."ceea ce difera eventual este doar proportiile"....am vrut sa spun "proportia intre ele"....mea culpa...

      In sinteza la tot ce ai scris, sintem un popor neguvernabil decit cu biciul. Nu exista politician care sa nu vina acolo in functia de stat si sa nu fure bani. Pentru asta se face politica si banii sint atractia numarul 1. Poate Johanis este germanul pe care romanii l-au primit cind Hohenzolern a venit si a facut Romania noastra. Sintem in general incapabili de a constientiza unitatea pe care trebuie sa o avem ca popor.

      Și eu as fi vrut să fie Tăriceanu, sa îi scoată fumurile alea din cap. Dar lua mult mai puțin față de Viorica, sigur.

    Când ați avut mai mult evoturi mă popofriciule, că dacă luați 5 mil erau de pe la aliați!?

    Este ceva frumos sa citesti cind un viitor baron in afara PSD acuma il face baron pe tataie Benea....ce baieti simpatici mascaricii astia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb