COTAR salută promulgarea legii prin care ASF va putea regla derapajele de pe piaţa asigurărilor auto

S.B.
Bănci-Asigurări / 21 mai 2021

COTAR salută promulgarea legii prin care ASF va putea regla derapajele de pe piaţa asigurărilor auto

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.), salută, într-un comunicat remis redacţiei, promulgarea de către Preşedintele României, a Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

"De mulţi ani, noi, operatorii şi transportatorii autorizaţi din România, semnalăm abaterile grave de la lege şi abuzurile comise din cauza lăcomiei unor asiguratori. Au fost afectaţi mulţi dintre cei aproape 9 milioane de şoferi români care plătesc asigurări şi respectă legea, iar când au nevoie de banii de despăgubiri se lovesc de obstacole chiar din partea unora dintre companiile la care şi-au plătit poliţele. Aşa am ajuns la o medie zilnică de 500 de plângeri împotriva firmelor de asigurări. În acest ritm, se va depăşi recordul recent de peste 50.000 de plângeri pe an.

Sperăm ca noua lege, care transmite şi mai clar responsabilităţile pe care ASF trebuie să le exercite, va stopa deriva în care "sectorul cheie" în domeniu din ASF a permis să se intre pe piaţa asigurărilor. Amenzile pe care ASF le va da vor merge direct la bugetul de stat, ceea ce va creşte nevoia de aplicare a legislaţiei şi implicit gradul de aplicare şi colectare a amenzilor. Potrivit legislaţiei în vigoare, ASF este obligată să sancţioneze asiguratorul, dacă acesta nu achită la timp şi integral despăgubirea, iar nerespectarea acestui articol - 37 din Legea 132/2017 - constituie încalcarea legii.

Sperăm ca această nouă lege să fie un prim pas către supravegherea efectivă şi eficientă a pieţei asigurărilor auto, pentru respectarea drepturilor asiguraţilor şi stoparea practicilor ilegale ale unor actori importanţi de pe piaţa asigurărilor", se arată în comunicatul COTAR.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Stati linistiti ca nu vom amenda asiguratorii. Cine ne mai achita salariile nesimtite de zeci de mii de euro/ luna?

    1. Ma nesimtilor de la COTAR, eu sunt o femeie in pragul pensiei si iau pastile cu pumnul cand aud o sirena de politie, mai nou ca am imbatranit si sirena de salvare tot de politie zic ca este. Iau si eu 15.000 de euro/ luna , e mult? Voi stiti cat sa scumpit viata ? Sa va fie rusine ca de ziua mea dati in ASF . Asteptam o felicitare de la voi golanilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb