"Credit Suisse" taie încă 2.000 de posturi

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 martie 2016

"Credit Suisse" taie încă 2.000 de posturi

"Credit Suisse Group" AG, a doua bancă majoră din Elveţia, va accelera planul său de restructurare printr-o reducere şi mai mare a costurilor şi prin eliminarea a încă 2.000 de posturi anul acesta, în condiţiile în care estimează că va înregistra pierderi în trimestrul curent.

Astfel, totalul locurilor de muncă la care va renunţa banca în 2016 ajunge la 6.000. Planul de reorganizare mai prevede diminuarea activităţii diviziei de investiţii.

Conform planului, banca ar urma să-şi reducă activele riscante de pe pieţele globale cu încă 20% anul acesta, la aproximativ 60 de miliarde de dolari, comparativ cu ţinta precedentă de 83 de miliarde de dolari.

Restrângerea activităţii de investiţii şi reducerea locurilor de muncă ar urma să-i aducă băncii economii de 1,7 miliarde de franci (1,7 miliarde de dolari).

Tidjane Thiam, directorul executiv al "Credit Suisse", a declarat, ieri, la postul Bloomberg TV: "Facem tăieri mai adânci, vor fi mai multe costuri de restructurare. Diviziile noastre din Asia Elveţia şi cea internaţională sunt profitabile înainte de restructurare. Vom avea o mică pierdere la divizia Investment Banking & Capital Markets şi o pierdere mare pe pieţele globale. Odată ce vom fi afectaţi de cheltuielile de restructurare, vom intra pe pierderi".

Oficialul băncii a mai afirmat: "Ceea ce am anunţat noi astăzi (n.r. - ieri) duce mai departe programul de reducere a costurilor şi de restrângere pe pieţele globale".

"Credit Suisse" aşteaptă ca, anul acesta, cheltuielile de restructurare să atingă un miliard de franci, iar în 2017 să scadă la 600 de milioane de franci. Banca ţinteşte să realizeze economii ce cel puţin 3 miliarde de franci în 2018.

Banca elveţiană a raportat, în februarie, pierderi nete de 2,94 miliarde de franci (2,92 miliarde de dolari) pentru 2015, după un profit de 1,8 miliarde de franci în 2014, din cauza costurilor legale, a deprecierilor şi costurilor de restructurare. Rezultatul negativ a fost primul consemnat după 2008.

Analiştii estimau o pierdere mai mică decât cea raportată de bancă: 2,12 miliarde franci.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Oare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb