CreditAmanet ţinteşte o creştere de peste 40% a segmentului de aur

F.D.
Bănci-Asigurări / 12 martie

CreditAmanet ţinteşte o creştere de peste 40% a segmentului de aur

CreditAmanet îşi propune pentru 2024 o creştere de peste 40% a segmentului de business care valorifică aurul. Prin acest obiectiv, compania continuă trendul ascendent de anul trecut, când a obţinut o majorare cu peste 30% a cifrei de afaceri pe segmentul aur, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Aceste performanţe reflectă de altfel interesul manifestat la nivel mondial pentru metalul preţios, al cărui preţ atinge în prezent niveluri istorice. Potrivit experţilor, preţul aurului va continua să crească, fiind susţinut de o serie de factori, printre care incertitudinile economice, tensiunile politice, previziunile privind instabilitatea şi o posibilă recesiune. La aceasta se adaugă cererile mari pentru aur din partea băncilor centrale şi investitorilor.

"Există o cerere mare pe piaţă pentru active de refugiu, cum este aurul, iar acest lucru susţine preţul ridicat", spune Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet. "Asistăm la maxime istorice ale preţului aurului, iar estimările Consiliului Mondial al Aurului sugerează că în continuare sunt posibile majorări pe parcursul lui 2024. Astfel, dacă în decembrie 2023 preţul aurului era de aproximativ 60.000 euro/kilogram (2066$/uncie), doar în primele luni din 2024 s-a înregistrat o creştere de circa 7%, iar preţul s-a apropiat de 64.050 euro/kilogram (2181$ pe uncie). Este o valoare care depăşeşte maximul prognosticat de banca americană de investiţii JPMorgan Chase & Co, de 2.175 de dolari pe uncie în 2024," precizează CEO-ul CreditAmanet.

Oficialul holdingului românesc subliniază că, în acest context, persoanele care îşi doresc să obţină o creditare pe termen scurt în baza garanţiei unor obiecte din aur pot accesa o sumă mai mare. De asemenea, aurul rămâne o opţiune atractivă şi pentru investitorii care îşi doresc achiziţia unor active ce reprezintă rezerve de valoare şi o formă de protecţie împotriva inflaţiei sau a altor riscuri economice.

Cosmin Popovici consideră că ascensiunea puternică a preţului aurului va genera şi unele schimbări în comportamentul de consum. "Unele persoane pot fi determinate să vândă bijuterii sau alte obiecte din aur pe care le deţin pentru a profita de preţurile mai mari ale aurului. Din acest punct de vedere, pentru a lua decizii informate privind investiţiile în aur, un rol important îl are educaţia financiară, pe care o încurajăm", subliniază CEO-ul CreditAmanet.

"Aurul rămâne o constantă în preferinţele clienţilor"

Aurul a fost şi rămâne cel mai tranzacţionat activ pentru accesarea împrumuturilor tip amanet. "Aurul rămâne o constantă în preferinţele clienţilor", spune Cosmin Popovici, care subliniază că acest lucru se datorează unor facilităţi evidente:

garantarea creditării cu obiecte din aur este la îndemână, pentru că majoritatea clienţilor deţin măcar un obiect din acest metal;

oferă posibilitatea obţinerii unei lichidităţi într-un mod eficient şi rapid;

pe durata contractului, obiectele sunt depozitate la cele mai înalte standarde de siguranţă.

"Aurul devine tot mai atractiv atât pentru investitori, cât şi pentru populaţia care simte nevoia de securizare a economiilor. Estimăm că procentul celor care vor trece pragul agenţiilor noastre pentru tranzacţionarea aurului va creşte spectaculos în 2024, fie că ne referim la cei care vor să acceseze finanţare, să vândă sau să cumpere bijuterii noi din aur", mai spune CEO-ul CreditAmanet.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb