Credite garantate de stat pentru refacerea faţadelor

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 17 februarie 2011

Proprietarii de locuinţe ar putea beneficia de credite cu garanţie guvernamentală şi dobândă subvenţionată pentru finanţarea lucrărilor de refacere a faţadelor, potrivit unui nou proiect de lege privind creşterea calităţii clădirilor, iniţiat de MDRT şi citat de Mediafax.

Potrivit noii propuneri legislative, pentru a putea beneficia de credite, proprietarii de clădiri care pun în pericol siguranţa populaţiei sau afectează calitatea spaţiilor publice urbane nu trebuie să înregistreze mai mult de două facturi consecutive neachitate la utilităţi. Condiţiile de eligibilitate a finanţatorului şi a constructorului vor fi stabilite prin normele de aplicare a legii.

"Executarea lucrărilor de intervenţie la anvelopa clădirilor de locuit deţinute de beneficiarii de credite se finanţează astfel: din sursele proprii ale acestora, reprezentând minimum 10% din valoarea de execuţie a lucrărilor de intervenţie; din credite bancare, în lei, cu garanţie guvernamentală si cu dobândă subvenţionată, contractate de beneficiarii de credite şi garantate în procent de 100% de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) în numele şi în contul statului, reprezentând maximum 90% din valoarea de execuţie", se arată în proiect.

Perioada de rambursare a creditelor este de maxim cinci ani, iar dobânda aferentă va fi suportată de la bugetul de stat.

Termenul general pentru executarea lucrărilor este de 12 luni de la data primirii notificării şi poate fi majorat cu cel mult şase luni.

"Dacă lucrările de intervenţie necesare nu au fost executate, sau au fost începute dar nefinalizate, în termenele notificate, precum şi în situaţia în care deţinătorii notificaţi refuză executarea lucrărilor de intervenţie în condiţiile şi la termenele notificate, primarul poate solicita Consiliului Local aprobarea executării de către autoritatea administraţiei publice locale a lucrărilor de intervenţie, în numele şi pe cheltuiala deţinătorilor notificaţi, în limita fondurilor aprobate anual cu această destinaţie în bugetul local, cu condiţia constituirii dreptului de creanţă şi a recuperării cheltuielilor de la deţinătorii notificaţi, în condiţiile legii, până la data recepţiei finale a lucrărilor de intervenţie executate", mai precizează proiectul.

În cazul în care primăriile nu inventariază clădirile care necesită reabilitări, nu stabilesc zonele de acţiune prioritară şi nu elaborează regulamentele de intervenţie, pot primi sancţiuni cuprinse între 8.000 lei şi 15.000 lei.

Pe de altă parte, proprietarii care nu contractează lucrările de proiectare şi execuţie sunt pasibili de amenzi cuprinse între 5.000 lei şi 8.000 lei.

Totodată, proprietarii care nu organizează recepţia la terminarea lucrărilor şi pe cea finală, la sfârşitul perioadei de garanţie de cinci ani, sau nu completează cartea tehnică a construcţiei cu documentele aferente lucrărilor executate, sunt sancţionabili cu sume între 2.000 şi 5.000 lei

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7329
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3176
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9824
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.3649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb