Crescătorii de bovine vor cere creşterea subvenţiei pentru abatorizare

N.I.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 9 septembrie 2008

Crescătorii de bovine vor cere creşterea subvenţiei pentru abatorizare

Sindicatul Crescătorilor de Taurine va depune săptămâna viitoare o cerere la Ministerul Agriculturii cerând creşterea subvenţiei pentru abatorizarea bovinelor cu 25 de lei pe carcasă, a declarat ieri preşedintele sindicatului, Costel Caraş.

Astfel, potrivit lui Caraş, s-ar putea egaliza subvenţia acordată la abatorizarea porcilor cu cea acordată în cazul bovinelor. " Pentru carcasa de vită se acordă 100 de lei, în timp ce la porc se acordă 125 de lei, iar o carcasă de vită face cât şase de porc", a precizat reprezentantul sindicatului.

Cererea vine ca urmare a propunerii europarlamentarului PD-L, Constantin Dumitriu, care a primit un răspuns favorabil din partea Comisiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul Parlamentului European, la întrebarea adresată privind problema subvenţiilor pentru crescătorii de bovine.

În momentul de faţă, subvenţiile pentru abatorizarea bovinelor în România sunt mai mici decât cele pentru porcine "în condiţiile în care perioada de întreţinere este mai mică în cazul acestora din urmă", se arată în comunicatul de presă trimis de europarlamentarul Constantin Dumitriu.

Potrivit acestuia, răspunsul primit de la comisarul pentru agricultură Marianne Fischer Boel arată că "diferenţierea dintre bovine şi porcine în ceea ce priveşte nivelul ajutoarelor este rezultatul unei alegeri politice naţionale. Fermierii din România pot deja beneficia de numeroase posibilităţi de ajutor, de pildă prin politica de dezvoltare rurală şi prin plăţile decuplate. Date fiind respectivele surse de ajutor, ar trebui să fie posibilă satisfacerea nevoilor lor, în conformitate cu legislaţia comunitară".

Europarlamentarul Constantin Dumitriu susţine că CE a confirmat că nu există nicio motivaţie la nivel european care să împiedice o alocare echitabilă a subvenţiilor pentru abatorizarea bovinelor şi a porcinelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb