Creştere semnificativă a numărului de birouri închiriate în Cluj-Napoca

A.D.
Comunicate de presă / 22 octombrie

sursa foto: internet

sursa foto: internet

În primele nouă luni ale anului 2024, suprafaţa de birouri tranzacţionată în Cluj-Napoca a crescut cu 153% faţă de întreaga suprafaţă închiriată anul trecut. Până la sfârşitul anului, se estimează că volumul total al închirierilor va fi de trei ori mai mare comparativ cu anul precedent, conform unei analize realizate de Fortim Trusted Advisors, membră a Alianţei BNP Paribas Real Estate.

Piaţa de birouri din Cluj-Napoca a fost extrem de dinamică în acest şi a înregistrat 22 de tranzacţii dintr-un total de 37 realizate în oraşele din afara Bucureştiului. La nivel naţional, în afara Capitalei, au fost închiriaţi 49.044 mp de spaţii de birouri, dintre care 40.477 mp în Cluj-Napoca.

Centrele regionale şi universitare au evoluat într-un ritm diferit în ceea ce priveşte cererea de birouri. În Timişoara şi Braşov, de exemplu, închirierile sunt considerabil mai mici faţă de anul trecut, însă există negocieri în desfăşurare cu companii care ar putea intra pe

aceste pieţe, finalizarea acestora fiind aşteptată până la sfârşitul anului.

" Există o tendinţă pozitivă în piaţa de birouri din Cluj-Napoca. Anul acesta, Clujul este pe

primul loc, la mare distanţă de celelalte oraşe. Creşterea a fost robustă, atât pe segmentul închirierilor de spaţii noi, cât şi pe segmentul reînnoirilor de contracte de închiriere,

ponderea fiind aproape egală între cele două opţiuni - de mutare sau de păstrare a sediului. Anul trecut, acest municipiu se afla pe locul trei în topul oraşelor, privind tranzacţiile de închiriere, incluzând şi renegocierile, primele locuri fiind ocupate de Timişoara şi Iaşi, dar în acest an s-a detaşat vizibil", declară Nicolae Ciobanu Managing Partner - Head of Advisory la Fortim Trusted Advisors, membră în Alianţa BNP Paribas Real Estate.

Potrivit comunicatului, în Timişoara, în primele nouă luni din an, s-au încheiat opt tranzacţii de birouri moderne, cu tot cu mutări şi renegocieri de contracte, cu o suprafaţă totală de 6.064 mp. Cel mai mare contract a fost o renegociere realizată de compania SAP, în clădirea AFI Park Timişoara, cu o suprafaţă de 2.000 mp.

Pe locul trei în topul oraşelor se află Braşovul, cu trei tranzacţii ce cumulează o suprafaţă de 1.563 mp. În ceea ce priveşte preferinţele chiriaşilor, companiile Mitel şi Fortech au ales proiectul Coresi Business Park, iar Softone s-a îndreptat spre AFI Park Braşov.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb