CRIN ANTONESCU:  "Cred că Nini Săpunaru este o propunere cu multe şanse pentru Ministerul Transporturilor"

Politică / 24 august 2013

"Cred că Nini Săpunaru este o propunere cu multe şanse pentru Ministerul Transporturilor"

Crin Antonescu insistă să îl nominalizeze pe Nini Săpunaru pentru Ministerul Transporturilor, chiar dacă premierul Victor Ponta nu agreează această propunere. Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, ieri, că Nini Săpunaru are şanse mari să fie nominalizat oficial de PNL pentru şefia Ministerului Transporturilor.

Declaraţia lui Crin Antonescu a apărut la scut timp după ce, surse din presa centrală au relatat că premierul Victor Ponta se împotriveşte acestei nominalizări, cerând PNL o altă propunere pentru Ministerul Economiei.

Totodată, Crin Antonescu a precizat că urmează să discute şi cu premierul Ponta, dar că "este normal ca pe un portofoliu care revine PNL, decizia, cel puţin în ceea ce priveşte propunerea, să fie a PNL".

"Nu m-a informat premierul că nu este de acord cu Nini Săpunaru şi nu aveam cum să fiu informat pentru că deocamdată premierul nu are cu ce să fie sau să nu fie de acord. Este normal ca premierul să-şi spună părerea, să-şi dea acceptul pe o nominalizare pe care PNL o face, dar PNL nu a făcut nici o nominalizare. Se confundă eventuale propuneri, cu nominalizarea", a mai declarat, ieri, liderul PNL.

Crin Antonescu a adăugat că "teoretic" este dreptul premierului să respingă "cu argumente" propunerea venită din partea conducerii PNL, dar nu crede că se va ajunge acolo.

În plus, preşedintele PNL a confirmat discuţia avută cu Nini Săpunaru în care l-a întrebat dacă doreşte să preia portofoliul Transporturilor: "Eu, în calitate de preşedinte al PNL, evident că am obligaţia de a gândi mai multe variante în legătură cu această nominalizare. L-am luat în calcul, l-am sunat pe Nini Săpunaru pentru a-l întreba dacă ar fi dispus să îşi asume acest portofoliu şi a avut loc o discuţie. Pentru mine este clar ce propunere voi face, nu am dat un nume şi continui să nu dau, pentru că este corect să fac propunerea în forul partidului, dar confirm această discuţie cu Nini Sapunaru".

Preşedintele PNL a precizat că în cadrul partidului pot apărea şi alte propuneri pentru Ministerul Transporturilor, dar a recunoscut că o propunere avansată de preşedintele formaţiunii "are o mai mare greutate', ceea ce se întâmplă în fiecare partid, dar că nu sunt excluse şi alte propuneri.

Propunerea PNL pentru Ministerul Transporturilor urmează să fie votată, mâine, în cadrul Biroului Politic Naţional prin vot secret.

În prezent, interimatul de la Ministerul Transporturilor este asigurat de premierul Victor Ponta, după ce Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul "Transformatorul".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cand ai o condamnare nedefinitiva (Fenechiu), sau cand esti "doar" invinuit intr-un dosar DNA, prezumtia de nevinovatie inseamna ca ai dreptul sa mergi pe strada si sa privesti ministerele pe din-afara.

    Ca sa fii ministru, trebuie sa fii mai presus de banuieli. Si sa ai carte, experienta si imagine foarte buna. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb