Criza economică ar putea obliga Rusia să-şi reducă bugetul apărării

Valentin Busuioc
Internaţional / 23 februarie 2015

Bugetul militar al Rusiei ar putea fi diminuat în acest an cu circa 10%, din cauza crizei economice provocate de sancţiunile occidentale şi de scăderea preţului petrolului, a anunţat astăzi Serghei Cemezov, directorul executiv al companiei ruseşti Rostec (producătoare de armament), scrie Reuters.

Cemezov a fost prezent la Expoziţia de armament IDEX-2015 de la Abu Dhabi, din Emiratele Arabe Unite.

Luna trecută, ministrul de Finanţe de la Moscova, Anton Siluanov, a anunţat o posibilă diminuare generală cu 10% a tuturor capitolelor de cheltuieli în bugetul de stat, cu excepţia sectorului apărării, sector considerat prioritar de preşedintele Vladimir Putin.

Totuşi, acum, chiar şi "ministerele de forţă" încep să simtă efectele crizei. În aceste condiţii, reducerea cheltuielilor ar putea afecta chiar şi armata, a declarat Cemezov, unul dintre oficialii ruşi vizaţi de sancţiunile Vestului din cauza conflictului din Ucraina şi, totodată, considerat un apropiat al lui Putin.

În septembrie, şeful Rostec dăduse asigurări că sancţiunile occidentale nu vor afecta industria de apărare a Rusiei, dar acum admite că este nevoie de unele schimbări.

Totuşi, el consideră că sancţiunile au şi efecte favorabile pentru sectorul economic rusesc, pentru că îl impulsionează să producă propriile echipamente, fără să mai depindă de importuri.

"Anterior sancţiunilor, făceam achiziţii din Ucraina, care are multe uzine şi fabrici de apărare. Intenţionăm ca, până în 2017, să ne înlocuim toate importurile", a menţionat Cemezov, opinând că exporturile de armament pot compensa o parte a pierderilor provocate de scăderea preţului petrolului, aprecierea dolarului fiind şi ea benefică pentru aceste exporturi.

Serghei Cemezov a mai arătat că, în prezent, companiile ruseşti de apărare au comenzi ferme la export în valoare de circa 40 miliarde dolari pentru următorii 3-4 ani, principalii clienţi fiind India, China şi ţări din Orientul Mijlociu şi America Latină.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Acest popor stie cind, iar daca este "pentru" acea cauza, si cum sa faca MARI SACRIFICII, sub o conducere pertinenta acceptata, cum este perceputa cea de acuma, cum nu a mai fost de foarte lunga vreme! Pentru orice inamic, momentul actual de stirnire a "ursului' este FOARTE NEPOTRIVIT ! Sigur o ia "pe coaja" mai devreme sau mai tirziu, mai rau decit Germania nazista in '45 ! O "laba" nevinovata peste bot poate primi oricind un "catelandru" ca Romania daca mai urla mult a pustiu spre rasarit!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb