Crypto Finance, cea mai recentă achiziţie efectuată de Deutsche Börse

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 26 august 2021

Deutsche Börse a încheiat câteva fuziuni şi achiziţii anul acesta, care includ Crypto Finance AG - cea mai recentă preluare efectuată de operatorul bursier german. Deutsche Börse a achiziţionat o cotă de două treimi din fintech-ul elveţian Crypto Finance, prin care urmăreşte extinderea ofertei sale de active digitale. Crypto Finance, societate creată în 2017, asigură servicii de tranzacţionare, depozitare şi investiţii în active digitale pentru investitori instituţionali şi profesionişti. Compania acţionează ca un intermediar între traderi profesionişti şi bursele de criptomonede, unde pot fi cumpărate şi vândute active precum bitcoin. Preţul exact al afacerii nu a fost dezvăluit, dar Deutsche Börse a informat că acesta depăşeşte 100 de milioane de franci (108,68 milioane de dolari).

Preluarea Crypto Finance reflectă o tendinţă în creştere observată în rândul instituţiilor financiare tradiţionale care se pregătesc pentru expansiunea anticipată a tranzacţiilor cu active financiare digitale.

Menţionăm că strategia de creştere pe termen mediu Compass 2023, lansată recent de Deutsche Börse, care arată direcţia operatorului bursier în următorii ani, are în vedere extinderea tranzacţiilor pe bursă, achiziţiile, investiţiile passive, dar şi digitalizarea sectorului financiar. Toate aceste aspecte sunt considerate drept factori majori de creştere a pieţei din Frankfurt.

Câştigul net al Deutsche Börse a însumat 310,9 milioane de euro în intervalul aprilie - iunie 2021, mai mare cu 21% comparativ cu cel de 256,7 milioane de euro din perioada aprilie-iunie 2020. Analiştii aşteptau o creştere a profitului cu 16%. Veniturile nete au ajuns la 881,7 milioane de euro, în creştere cu 13% faţă de cele din trimestrul al doilea al anului trecut, care au fost de 777,5 milioane de euro.

În primele şase luni ale anului curent, profitul net al Deutsche Börse a fost de 628,2 milioane de euro, aproape similar cu cel de 623,9 milioane de euro din semestrul întâi din 2020. În aceeaşi perioadă, veniturile nete ale operatorului bursier au sporit cu 3%, la aproape 1,74 miliarde de euro, de la 1,69 miliarde de euro în semestrul întâi din 2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb