CU O ÎNTÂRZIERE DE ŞASE LUNI Mişu Negriţoiu, demis de la conducerea ASF

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 mai 2017

Mişu Negriţoiu, demis de la conducerea ASF

Parlamentul a votat, ieri, în unanimitate, revocarea preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, după şase luni după ce comisiile de specialitate din Senat şi Camera Deputaţilor au făcut un raport pentru destituirea sa.

Mişu Negriţoiu părăseşte ASF cu câteva zile înainte să expire perioada în care tarifele RCA au fost plafonate, prin hotărâre de Guvern, în condiţiile în care principalul reproş care i-a fost adus a fost gestionarea crizei RCA, toamna trecută. În acest interval, Parlamentul trebuia să adopte o lege a RCA, însă acest lucru nu s-a întâmplat încă.

Asociaţiile de transportatori au cerut Guvernului încă o prelungire de cel puţin trei luni a plafonării RCA.

Mişu Negriţoiu se aştepta să fie demis, dar a declarat că nu se simte responsabil pentru nimic şi că se pregăteşte să conteste decizia în instanţă.

Mişu Negriţoiu a declarat, miercuri: "Voi acţiona pe orice cale consider de cuviinţă ca să demonstrez că hotărârea este ilegală". De asemenea, Mişu Negriţoiu a subliniat că nu cunoaşte motivele pentru care se cere revocarea sa de la conducerea ASF. "Nici astăzi nu înţeleg şi nu mi s-a adus la cunoştinţă care sunt motivele revocării", a spus domnia sa, adăugând: "Nu am avut nicio discuţie cu nicio comisie, cu niciun preşedinte de Cameră sau altceva ca să înţeleg ce mi se reproşează şi de ce sunt revocat. Am zis-o şi anul trecut şi o repet şi o spun şi acum, procedura de revocare (...) chiar nu respectă legea. Sunt câteva lucruri năstruşnice totuşi în această piaţă. Patronatele organizează mitinguri în locul sindicatelor, service-urile cer tarife mai mari la prime mai mici, iar politicienii nu-şi respectă propriile legi. Legea spune în mod clar în ce condiţii pot să fie revocaţi membrii consiliului. Şi spune că numai în acele condiţii care sunt la articolul 9 şi care spune că numai potrivit procedurii".

Şeful ASF a fost salvat de mai multe ori de la demiterea de către Parlament, pe fondul relaţiei sale bune cu preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu. Preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea a făcut, însă, nenumărate reproşuri la adresa lui Mişu Negriţoiu, ajungând chiar să spună public că s-a înţeles cu Tăriceanu pentru demiterea lui Negriţoiu.

În ultima sa conferinţă de presă ca preşedinte ASF, Negriţoiu a părut că vrea să transmită un mesaj. Domnia sa a precizat că "preferă să fie scos de polticieni de la conducerea ASF, decât să fie scos de DNA".

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Ei l-au pus,ei l-au demis!

    Nu a ocupat postul prin concurs.

    Bine ca s-a terminat! 

    1. Oare nu a mai cotizat unde trebe'?

    DNA-ul cetatenei Codruta doarme in papuci. E bine ca se condamna oameni pe "beneficii financiare" dar cate marsavi s-au facut pe piata de capital nu vede nimeni. Bine, nici nu prea exista piata dar ucigasi ai ei si al banilor investitorilor exista.

    1. "beneficii de imagine"

    Sa te agăți la 67! de ani in acest fel de un scaun este incredibil. Jenant. Performanța? Zero. Vrăjeala de presa? Multă de tot. Bye-bye!

    1. L-o urnit cumva pe pensionarul de lux.

    ASF trebuie sa se rupa si sa existe comisie separata pentru supravegherea pietei de capital. Chestia asta cu piata si asigurarile gramada nu functioneaza. Din unele puncte de vedere, era mai bine pe vremea CNVM.

    1. In UE sunt autoritati distincte pentru supravegherea pietei bancare(eba), de capital (esma) si asigurarilor+ pensii (eiopa). Autoritatea integrata a produs mai mult rau pe aceste piete.

      Super ! Sa reactivam dinozaurii.

      Faci lobby! Vrei sa fii din nou comisar CNVM? N ATI FURAT DESTUL IN DEPLASARI DE 5 STELE CU DIURNE si salarii de 3 ori mai mari ca acum. Asta e defapt motivul pt.care a fost exclus NEGRITOIU. VA ARATAT CE INSEAMNA DECENTA , PROFESIONALISM SI RESPECT . NU VA RIDICATI LA INALTIMEA LUI, POLITRUCILOR!

      Pupincuristule, ce profesionalism la nulitatea asta? O forma fără fond. Decent? Zeci de angajări pe pile după o suta de concedieri cu 12 salarii. Zeci de plimbări in străinătate. Contracte dubioase. Interese nu mai zic. Te rog sa nu minți decat daca ai fosr printre protejații lui. Atunci te înțeleg si mi-e mila de tine.

      bine punctat.A facut angajari cu zecile si doar pilosi pe care ii plateste regeste. A se vedea salariile nesimtite ca sunt publicate la ei pe site -ul de internet!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb