Cu sau fără prag la SIF Transilvania

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 9 aprilie 2020

Cu sau fără prag la SIF Transilvania

Actualizare - Propunerea Directoratului privind ridicarea pragului de deţinere de la 5% la 10%, a avut în vedere faptul că SIF Transilvania este fond de investiţii alternativ, destinat investitorilor de retail, acţiunile SIF3 putând beneficia de premisele unui free-float ridicat, se arată în raportul Directoratului privind motivele propunerilor făcute pentru adunarea acţionarilor SIF-ului din 11 mai, ce a fost publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti după închiderea şedinţei de tranzacţionare.

"Menţinerea unui free-float ridicat este atât în interesul investitorilor profesionali (în considerarea limitelor investiţionale ale acestora), cât şi în interesul micilor investitori deţinători de acţiuni SIF3", se mai arată în raport.

De asemenea, propunerea făcută ţine seama şi de structura acţionariatului SIF Transilvania, ce are circa şapte milioane de acţionari.

Astfel, se asigură în mod corespunzător protecţia investitorilor, obiectiv important în asigurarea şi consolidarea unui cadru integrat de funcţionare a pieţei de capital, îşi mai motivează Directoratul SIF-ului opţiunea.

În ceea ce priveşte numărul membrilor Consiliului, SIF-ul arată că societatea este administrată în sistem dualist, iar rolul administrării revine în exclusivitate Directoratului, format din trei membri, Consiliul de Supraveghere exercitând numai atribuţii de supraveghere, conform legii.

"În acest sens s-a propus reducerea numărului membrilor Consiliul de Supraveghere de la şapte la cinci, cât şi reducerea cuantumului indemnizaţiilor acestora, cu efecte importante în diminuarea cheltuielilor înregistrate de societate", se arată în raportul SIF Transilvania.

---

Directoratul propune ridicarea limitei de deţinere la 10%

Grupul de acţionari condus de Constantin Frăţilă doreşte eliminarea completă a pragului

Acţionarii SIF Transilvania (SIF3) sunt convocaţi, pentru data de 11 mai, cu două propuneri privind modificarea actului constititiv al societăţii, în vederea alinierii cu reglementările Legii Fondurilor de Investiţii Alternative (FIA), se arată în convocatorul SIF-ului remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

O propunere, ce vine din partea directoratului societăţii, are în vedere ridicarea pragului de deţinere de la 5%, cât este în prezent, la 10%.

De asemenea, acţionarilor li se va mai supune la vot ca SIF-ul din Braşov să aibă un Consiliu de Supraveghere format din cinci membri şi nu din şapte, cât este în prezent.

O altă variantă vine din partea unui grup de acţionari format din Crinel-Valer Andănuţ şi Marius-Adrian Moldovan, componenţi ai board-ului societăţii, Mihaela Frăţilă, Irina-Elena Frăţilă, Maria- Alexandra Cociu (fostă Frăţilă) şi Mamaia North Investments SA, ce deţin împreună 5,022% din societate, şi presupune eliminarea completă a pragului de deţinere la SIF3.

În ceea ce priveşte Consiliul, varianta grupului de acţionari are în vedere păstrarea numărului de componenţi ai board-ului la şapte.

Legea FIA, ce lasă calea deschisă SIF-urilor să elimine limita de deţinere din capitalul social, a intrat în vigoare în data de 24 ianuarie a acestui an, iar societăţile trebuie să se conformeze noilor regulamente în termen de şase luni de la acea dată.

Până acum, SIF Banat-Crişana (SIF1), SIF Muntenia (SIF4) şi SIF Oltenia (SIF5) au modificat actele constitutive în acest sens, toate cele trei societăţi eliminând complet limita de deţinere.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. De data asta, voi vota pentru grupul Fratila. Ce e prosteala asta cu 10%? Pragul trebuie eliminat complet!!

    Fercalezii vor prag..! Ca sa ii concerteze Fercală pe actionari.. hai ma nene Lasă-ne!

    Îți expira mandatul in 19.04.2020, fa-ți un fond in Cayman sau in Cipru, ca tot ești guru in investiții, strânge banii pretinilor, și fa performanța! Lasă sifoanele și du-te! 

    1. Lasă că o sa faceti voi performanta..Multă.

      E foame de de bani băieți.Fercala va da cu bățul prin gard.Daca o sa puneti mana pe societate o sa dati la dividende.. (între voi) iar ala mic,ciocul mic ca banul conteaza.O sa spuneti ca Fercala a lăsat sif ul in gaura,ca el a falimentat si ca el l a împușcat pe Kennedy. Voi,daca la naștere aveați 0,1% in cap cat ala, turbati inainte de botez.Asa ca,luati lecții. 

      Nu luam lectii ca vedem ca ai luat tu! Probabil ca ești angajatul lui, pardon al sif3, ca sif3 nu e la lui! Ai priceput aluzia? Ia niște lecții dacă nu... :)

    Aceiași postaci dresați ai arbitrului & co.

    Deci,nimic nou. 

    1. Bă Fercacă nu ai auzit de lege, dute dracului la pensie câ ai păpat destul.

    Este o abordare interesanta solicitarea de introducere a unui prag de 10%. Sunt si alti emitenti listati care au prag de 10% introdus.Daca nu ma insel, pana si TLV are prag maxim de detinere de 10% (sau cel putin avea la un moment dat).

    Propunerea de la SIF3 poate fi un exemplu de urmat. 

    1. Corect. Si BVB are prag, de 20 la suta parca.

      Legea spune clar, se elimina pragul

      Nici pomeneala. Actionarii trebuie sa voteze. Asta zice legea. Ca e vointa actionarilor. Daca e sa fie cu sau fara prag.

    Fecala se strânge latul

    Fecala dinozaurul n ai înțeles ca cine are acțiuni conduce 

    Au trecut timpurile în care îți conducea aga infractorul Adam mare profesor universitar de drept(între noi fie spus un submediocru și un infractor)

    Gata cine are acțiuni trebuie sa conduca 

    M-am săturat de aceste două nulități:Fratila si Fercala! Si totuși e de constatat că a făcut un gest mare pentru nesatulul de Fratila: desi SIF3 era acționar majoritar la Scut Constanța (4 ha du teren,zonă bună)printr-un schimb de acțiuni Fratila a devenit proprietar. Acum,imensul arbitru, ar vrea si CMCM Constanța (24 ha ,lângă Scut) iar Fercala e speriat nu stie ce să facă, la așa pretentii absurde!

    1. Degeaba te-ai saturat, mestere, ca situatia e clara. Cine are bani dicteaza cursul. Democratia asta a vorbelor goale nu tine de foame si nici loc de dividend consistent. Fecala SRL trebuie sa dea explicatii despre “ performantele “ lui si ale acolitilor.

      Oricum, fercala e out prin decizia ASF. In sfarsit, sorecareala de la sif a luat sfarsit !!!

      Stai sa vezi ce iese acum la iveala... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb