CURTEA DE APEL BUCUREŞTI Decizie aşteptată în cazul contestaţiei depusă de Liviu Dragnea

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 21 august 2020

Curtea de Apel Bucureşti ar urma să decidă astăzi, dacă Liviu Dragnea va fi eliberat sau nu în urma contestaţiei depusă la instanţa respectivă de fostul lider al PSD. Acesta a susţinut, ieri, în faţa judecătorilor că este deţinut ilegal, deoarece a fost condamnat în prima instanţă în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman de un complet nespecializat pe fapte de corupţie.

Liviu Dragnea s-a declarat nemulţumit de afirmaţiile procurorului de şedinţă şi a atras atenţia instanţei: "Sunt o persoană privată de libertate şi nu privativă de libertate, aşa cum l-am auzit pe domnul procuror că a spus în faţa dumneavoastră. A doua remarcă e că am auzit că dumnealui consideră un drept fundamental al CEDO ca făcând parte din vreo subspecie a dreptului. Asta arată o mentalitate ca a unui ministru de tristă amintire care spunea că în România drepturile reprezintă un moft. Spun ce am mai spus. Am fost trimis la puşcărie total nevinovat. Pe fond am fost trimis la închisoare de un complet nelegal. Avocatul a arătat că România e parte la Convenţia Europeană care e clară şi fără echivoc. Am fost trimis la închisoare prin nerespectarea legii şi, dacă voi fi menţinut la închisoare prin încălcarea brutală a drepturilor omului, înseamnă că în România justiţia nu rezistă la presiuni politice. Sper că veţi adopta o decizie prin care să nu se menţină nerespectarea CEDO sau legile ţării". Iniţial, în 9 iunie, Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia lui Dragnea, însă acesta a atacat decizia la Curtea de Apel Bucureşti.

Avocaţii fostului lider PSD susţin că acesta este deţinut ilegal în penitenciar, deoarece completul de 3 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care l-a condamnat în primă instanţă nu era specializat să judece fapte de corupţie. Avocaţii invocă astfel o decizie a Curţii Constituţionale din octombrie 2019.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Liviu Dragnea a făcut mai multe încercări de a ieşi din penitenciar, prin introducerea în instanţe a unor căi extraordinare de atac, însă până acum toate cererile sale au fost respinse.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. .,, EU nu mai cred că o persoană normală psihic îşi poate imagina că legea şi actul justiţiei sunt juste. Toată lumea știe sau ar trebui să ştie că există o lege şi o justiţie pentru cei bogați și altele pentru cei săraci deşi teoretic sunt unanim aplicabile”.

    Magistrati ROMANIEI sunt prea-imbuibati si prea-plini de aroganta puterii nemarginite. Cum să te achite un scelerat de judecător după ce te-a trimis în judecată Noua Securitate?. Plaga corupţiei in Justitie este generalizată, şansa de revigorare a JUSTITIEI este NULĂ!. Pe scurt. MAGISTRATI apara interesele strainilor in Romania. „Oameni care au comis crime grave rămân somități, se plimbă pe stradă, ocupă funcții înalte, în loc de a-și petrece viața la pușcărie.”

    1. abia acum am inteles de ce trebuie sa se bucure de pensie speciala bietii hartuiti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb