"Czech Airlines" îşi reduce personalul cu 36%

Ziarul BURSA #Internaţional / 25 septembrie 2014

"Czech Airlines" îşi reduce personalul cu 36%

Transportatorul aviatic naţional al Cehiei, CSA "Czech Airlines", îşi va reduce personalul cu 36% din cauza diminuării fluxului de pasageri pe direcţia Rusiei şi pe o serie de alte direcţii, ca urmare a crizei din Ucraina, anunţă cotidianul Gospodarske novine, citat de ITAR-TASS.

Potrivit secretarului de presă al companiei aviatice, Daniel Sabik, scrisori electronice cu înştiinţări de disponibilizare au fost trimise pe numele a 315 de angajaţi din totalul de 871, informează Agerpres. Astfel, în perioada 1 decembrie 2014 - 31 ianuarie 2015 vor fi disponibilizaţi 172 din 371 de însoţitori de bord, 77 din 232 de piloţi şi 66 dintre cei 268 de funcţionari administrativi. Angajaţii rămaşi vor avea, la rândul lor, salariile reduse cu circa 25-30%.

De asemenea, "Czech Airlines" va renunţa şi la utilizarea a şase avioane Airbus A320, din cauza lipsei de rentabilitate economică.

"Am decis aceste măsuri din cauza diminuării numărului de pasageri din Federaţia Rusă şi dintr-o serie de foste republici sovietice, diminuare provocată de criza din Ucraina", a explicat Sabik.

Potrivit acestuia, compania îi va ajuta pe cei disponibilizaţi în căutarea unui nou loc de muncă. În opinia lui Daniel Sabik, piloţii de pe A320 la care a renunţat "Czech Airlines" s-ar putea angaja la "Korean Air" sau la compania rusă "Aeroflot", care utilizează intens acest model de avion.

Primul val de disponibilizări în CSA a avut loc încă în vara acestui an: la acea dată, din cauza crizei ucrainene au rămas fără loc de muncă circa 60 de angajaţi şi zece funcţionari administrativi.

Cel mai mare dintre cele cinci sindicate ale "Czech Airlines", OOPL, a acuzat conducerea companiei aviatice de caracterul nefondat al acţiunilor şi de o reducere exagerată a salariului. Lucrătorii vor intra în grevă în cazul în care compania aviatică nu-şi va revizui deciziile.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb