DACĂ MINISTERUL TRANSPORTURILOR NU VA ACHITA LUCRĂRILE  Angajaţii Bechtel la Autostrada Transilvania vor fi concediaţi

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 4 iulie 2005

Angajaţii Bechtel vor fi concediaţi dacă, pînă la sfîrşitul lunii august, Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turis-mului nu va achita lucrările efectuate la Autostrada Transilvania, susţin liderii de sindicat din cadrul companiei americane, citaţi de Rompres.

Reprezentanţii firmei americane au spus că nu mai au bani pentru continuarea lucrărilor. Pînă în prezent, valoarea lucrărilor făcute se ridică la 91 de milioane de euro, însă Bechtel ar fi încasat de la Ministerul Transporturilor doar 10 milioane euro. Cea mai mare parte a angajaţilor Bechtel au fost trimişi în şomaj tehnic şi vor primi în următoarele două luni 75% din salarii, susţin membrii sindicatului. Dacă pînă în data de 31 august guvernul nu va plăti facturile restante, muncitorii vor fi concediaţi.

Potrivit Rompres, Bechtel a concediat oameni fapt care a condus la proteste spontane ale angajaţilor, nemulţumiţi şi de sa-lariile prea mici. Reprezentanţii Bechtel au confirmat faptul că activitatea la şantierele de pe traseul autostrăzii a fost oprită şi că muncitorii au intrat în şomaj tehnic. Ei au adăugat că o parte a specialiştilor americani şi turci au plecat din România, pentru că nu mai au de lucru.

Ministrul transporturilor, Gheorghe Dobre, a confirmat că a depus o plîngere împotriva predecesorului său, Miron Mitrea, în legătură cu condiţiile în care a fost încheiat contractul de construcţie a autostrăzii Braşov-Borş. Contractul autostrăzii a fost acordat Bechtel fără licitaţie de către fostul guvern PSD şi are valoare de 4,3 miliarde de euro. Anterior, ministrul transporturilor a anunţat că la începutul lunii trecute a început renegocierea clauzelor contractului încheiat în anul 2004 cu Compania Bechtel, una dintre problemele discutate fiind avansul, considerat prea mare.

Marko Bela a declarat că nu se pune problema întreruperii construcţiei autostrăzii Borş - Braşov

Problema întreruperii construcţiei autostrăzii Borş-Braşov nu se pune, deoarece este foarte importantă pentru dezvoltarea acestei regiuni, a declarat, la sfîrşitul săptămînii trecute, la Oradea, vicepremierul Marko Bela, precizînd că, în acest moment, reprezentanţii Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului rediscută unele anexe ale contractului cu firma Bechtel. "În buget este prevăzută suma pentru continuarea lucrărilor. Este adevărat, o sumă diminuată faţă de cea iniţială, preconizată anul trecut. În acelaşi timp, Ministerul Transporturilor discută cu Bechtel în ceea ce priveşte unele capitole, unele anexe ale acestui contract, care eventual ar trebui rediscutate, dar nu se pune problema stopării construirii autostrăzii Braşov - Borş. Din păcate, nu toţi partenerii noştri de coaliţie sau nu toţi colegii noştri din Guvern privesc la fel cu noi problema acestei autostrăzi. Pentru unii, nu este o prioritate, cu toate că noi suntem convinşi că, pentru dezvoltarea Ardealului în general şi, bineînţeles, în special pentru dezvoltarea zonelor prin care trece, această autostradă are o importanţă strategică".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb