DACĂ WASHINGTONUL VA TAXA AUTOMOBILELE EUROPENE UE pregăteşte tarife vamale pentru cărbunele, medicamentele şi produsele chimice din SUA

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 20 iulie 2018

Uniunea Europeană va analiza posibilitatea de a introduce tarife vamale pentru cărbunele, produsele farmaceutice şi chimice provenite din SUA, în situaţia în care preşedintele Donald Trump va impune restricţii pentru automobilele europene, informează revista germană Wirtschaftswoche citând surse diplomatice, conform Agerpres.

"În funcţie de progresele înregis­trate în timpul vizitei preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, statele membre vor decide care va fi strategia lor viitoare la finele săptămânii următoare", a declarat un diplomat european care a dorit să îşi păstreze anonimatul. Tot atunci ar putea fi convenită lista măsurilor de răspuns, susţine Wirtschaftswoche.

Jean-Claude Juncker se va deplasa la Washington săptămâna viitoare pentru discuţii despre relaţiile comerciale tensionate dintre UE şi SUA, după ce preşedintele Donald Trump a impus tarife vamale suplimentare pentru importurile de oţel şi aluminiu din UE şi a ameninţat în mod repetat că va extinde măsurile şi asupra automobilelor din Europa. În replică, Comisia Europeană a introdus tarife vamale suplimentare de 25% pentru o listă de produse americane în valoare de 2,8 miliarde euro, listă care include produse precum jeans, bourbon sau motociclete.

Wirtschaftswoche subliniază că orice măsuri adoptate de UE ca reacţie la tarifele americane pentru automobilele din Europa vor fi mai mari decât contramăsurile pentru tarifele americane aplicabile importurilor de oţel şi aluminiu.

Juncker are programată o întâlnire cu Donald Trump în data de 25 iulie, ocazie cu care îi va explica liderului de la Casa Albă că Executivul comunitar coordonează politica comercială pentru cele 28 de state membre ale UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb