DACIAN CIOLOŞ:  "Sărăcia endemică este în primul rând rezultatul corupţiei"

Mina Irina
Politică / 18 octombrie 2016

Premierul Dacian Cioloş a declarat că sărăcia este rezultatul corupţiei şi al modului în care sunt alocate resursele publice, potrivit unor surse din presă.

"Din punctul meu de vedere, sărăcia endemică este, în primul rând, rezultatul corupţiei, al modului în care folosim şi dirijăm resursele publice sau private atunci când ele sunt dirijate de autorităţi publice pentru a crea dezvoltare şi pentru a crea dezvoltare durabilă. Şi, când vorbesc de dezvoltare durabilă, nu mă gândesc neapărat la partea de mediu, ci la consistenţa măsurilor pe care le luăm", a afirmat prim-ministrul.

Cioloş consideră că pentru eradicarea sărăciei este nevoie şi de modificarea comportamentului cetăţenilor.

"Când spunem că vrem să eradicăm sărăcia trebuie să ne gândim, în primul rând, şi la comportamentul nostru, la faptul că atâta vreme cât n-o să fim în măsură să trecem peste un comportament care favorizează corupţia, nu putem eradica nici sărăcia într-un mod structurat. Atâta vreme cât ne gândim doar la politici sociale care să le permită celor care trăiesc în sărăcie cronică să-şi ducă traiul de pe o zi pe alta, cu ajutoare sociale acordate aproape la licitaţie în perioada campaniei electorale - cine dă mai mult -, atâta vreme cât trăim cu impresia că doar prin politici sociale de asistanat, să spun, putem rezolva probleme (...) nu putem vorbi de soluţii viabile. (...) Cu schimbarea mentalităţilor, din păcate nu e suficient să dăm o ordonanţă de urgenţă sau o lege, trebuie lucrat, dar cred că e importantă atitudinea noastră a tuturor celor care suntem implicaţi pentru a schimba atitudinea întregii societăţi", a spus premierul, conform aceloraşi surse.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Saracia este promovaa de legile din guvern. De exemplu pe mine ma afecteaza si ma arunca in pragul saraciei taxele puse PFA-urilor. Un artist este saracit oricum de ministrul culturii care nu ne ajuta deloc..pe cel la inceput de drum. Ne mai saracesc ca tara strainii care primesc facilitati mai mari fata de piata..fieme care scot banii din tara.

    Satacia este in primul rand urmare a subdezvoltarii, inapoierii tehnologice si irosirii resurselor. Saracia este urmare directa lipsei politicilor publice de dezvoltare si competitivizare si este mai adanca decat cea de dinainte de 1989. Singurul lucru care mascheaza dimensiunea saraciei este accesarea de noi datorii. De indata ce banii vor redeveni scumpi, imaginea saraciei in care ne-a inglodat clasa politica (inclusiv Ciolos) mana in mana cu institutiile platite de la buget degeaba. Ciolos are dreptate doar periferic nereferindu-se deloc la miezul problemei.

    Avem atatia tineri potenti cu aripile rupte....iar visul tinerilor nu mai este decat acela de a pleca din tara. instabilitatea legilor..amana sau anuleaza proiecte...proiecte pe care oamenii de rand si le fac in general pe termen lung..nu cum face guvernul..doar pe termenul mandatului lor...si ala plin de minciuni.

    Faptele dau calitatea unama a individului...vorbele sunt nule din start daca nu sunt susutinute si intarite de fapte.

    Sunt ata de mandri pe sticla .cand ne mint si incearca sa ne prosteasca pe sticla..sunt mandri de ce au facut cu Romania??? Eu nu as fi prea mandru in locul lor....dar nu maiau bun simt si ei chiar cred ca ne prostesc. Au facut din institutiile Romaniei niste ETICHETE.care nu mai au valoare in ochii oamenilor de rand.Pacat..ca avem o tara atat de frumoasa...si ii lasam sa o fure si sa isis bata jc de ea ..pacat ca facem copii..dar le furam mostenirea lasata de bunii nostri.....pacat ca cei capabili sa faca ceva ...tac si nu fac nimic..dar primesc salarii.. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb