DACIAN CIOLOŞ: "Trecem acum în opoziţie"

G.B
Politică / 9 noiembrie 2021

Dacian Cioloş

Dacian Cioloş

Dacian Cioloş a anunţat ieri printr-o postare pe pagina sa de Facebook că USR trece în opoziţie. Reacţia vine după ce PNL a anunţat că va negocia cu PSD formarea unui guvern.

"Liderii PNL au ales, în seara asta, PSD pentru a negocia formarea unui nou guvern. Eu nu mai am de ceva vreme dezamăgiri în politică, dar mă revoltă să văd uşurinţa cu care aceşti oameni au ales, astfel, să trădeze şi speranţa celor care şi-au dorit o guvernare pentru modernizarea statului român alături de USR. Au promis în campanie lucruri cu care e clar acum că nu rezonau deloc. Le-au spus doar ca să câştige voturi, însă inima lor politică a rămas alături de acel pe-se-de care a aruncat ţara în aer şi căruia i se alătură acum cu atâta uşurinţă şi naturaleţe.

Am văzut în ultimele luni că vechile partide s-au simţit ameninţate de suflul nou pe care USR l-a adus în politică. Am căutat să ne facem treaba cu cinste şi corectitudine, să fim fermi atunci când a fost vorba de valori, chiar dacă, probabil, am mai avut şi stângăcii.

Dar nu ne-am trădat promisiunile, chiar dacă unii ne-au considerat, câteodată, rigizi.

Flexibilitate la noi n-a însemnat contorsionarea coloanei vertebrale aşa cum vedem că se practică cu nonşalanţă la pe-ne-le (că liberali mi-e ruşine să-i numesc).

USR a intrat acum 11 luni la guvernare în coaliţie cu PNL sperând că ceea ce liderii penelişti au spus oamenilor în ultimele campanii electorale sunt şi lucrurile în care ei cred. Din păcate, ne-am înşelat. Multe dintre acţiunile acestor lideri ne-au arătat că aproape tot ce conta erau accesul la resurse şi puterea de dragul perpetuării unui stil de administraţie clientelar şi desprins de la nevoile reale ale oamenilor. USR s-a opus în toată această perioadă, în Guvern şi în Parlament, la cultivarea vechilor metehne ale politicii româneşti: păstrarea privilegiilor, piedicile puse modernizării, banii distribuiţi fără criterii din pixul unui singur om.

Din acest moment, pentru USR începe o nouă etapă. Trecem acum în opoziţie la vechile partide şi în luptă cu orice formă de extremism. Vom fi cel mai mare partid din opoziţie şi singurul care îmbrăţişează valori democratice, autentic liberale şi europene. Vom continua să muncim pentru implementarea reformelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Vom sancţiona cu fermitate derapajele guvernării PNL-PSD. Şi vom folosi această perioadă pentru a reface legăturile cu oamenii din stradă şi pentru a construi viziunea noastră pentru o România modernă", a scirs Dacian Cioloş pe Facebook.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Sunt sigur că timpul vă va da dreptate!

    Va fi prima dată când voi vota 100% USR ! 

    1. Avem nevoie de un partid puternic pe centru-dreapta la alegerile din 2024. USR trebuie sa fie puternic pe pozitie si sa ceara un program clar de reforme, si in justitie si economice! Se incearca santajul emotional cu ”situatia speciala din tara”. Situatia o sa fie speciala si la anul si peste 2 ani.

      Este evident ca PNL-Catu si UDMR nu au apetit pentru reforme reale si pentru consolidare fiscala. Daca situatia este atat de speciala cum a ajuns liderul UDMR , Kelemen Hunor, sa faca o prioritate din reforma constitutionala? Asta ne doare pe noi? 

      Felicitari PSD pentru intrarea la guvernare! Dl. Ciolacu este un bun strateg, de 10 ori mai bun decat presedintele Iohannis. PSD nu are decat de castigat, si pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung.

      In 2024, foarte multi votanti PNL, inclusiv eu, nu vor mai vota PNL. Acesta va avea soarta unui alt partid istoric, PNTCD. 

      PSD va ramane o forta politica si la alegerile din 2024, pe care le va castiga prin absenteismul masiv al celor dezamagiti de PNL si de Iohannis. ”Ghinion” :)

      Si uite asa PSD se va mentine la putere mult si bine, nu ne mai trezim niciodata.

      Doar de curios, asa ca viitor fost votant PNL va ganditi la urmatoarele alegeri sa votati PSD?

    acolo va e locul daca nu ati stiut sa va mentineti locul in guvern

    1. Ii subestimati. Au stiut foarte clar ce aveau de facut ca sa isi mentina locul in guvern. Li s-a spus chiar explicit de catre Catu si Iohannis, ca sa ii numim doar pe cei mai ilustri. Sa accepte sifonarea de fonduri publice si sa renunte la reformele promise.

      Nu au vrut sa accepte astfel de aranjamente, iar asta este cu totul altceva. Este chiar o premiera pentru politica din Romania. Vom vedea la urmatoarele alegeri cum va aprecia electoratul comportamentul si deciziile lor. 

      Pai daca mai stateau la putere dispareau din viata politica la urmatoarele alegeri. Asa mai au o sansa sa creasca. PNL va disparea, nici dracu nu ii mai voteaza, in loc sa dispara PSD. Asta este tara, ne plac hotii. USR s-a bagat in troaca si l-au mancat porcii. Au zis sa nu se mai fure, dar cum se te intelegi cu hotii de la PNL si UDMR si vesnicile minoritati, ei asa sunt invatati, Esti la putere, esti la furat. Sa ne aducem aminte concursul de la sefia Caselor de Sanatate din 35 au luat examenul doar 5, multi nu s-au prezentat. Concursul datorat USR s-a vazut cum sunt impusi la Casele de Sanatate toate loazele politice. Ce s-a intamplat? Nimic, toate loazele politice au ramas tot la sefia Caselor de Sanatate pentru ca i-au lasat in continuare pe post, dar am vazut si noi desi stiam ca suntem condusi de hoti si mafioti, dar am mai avut o confirmare.

      usr a distrus alianta de dreapta prin alianta cu aur si psd la motiunea de cenzur

      nu au nici o scuza

      au primit ce au meritat 

      Se pare ca nu sunteti la curent ori sunteti foarte sel ectiv in redarea parcursului evenimentelor.

      USR a avut o discutie cu Catu/PNL dupa prima demitere a unui ministru USR ajungandu-se la o intelegere. Pentru Catu nu a putut sau nu a vrut sa inteleaga termenii acestui acord asa ca s-a gandit sa mai demita un ministru USR asa cum a simtit el nevoia si in ciuda la intelegerea avuta cu USR. 

      In acest context, USR a avut un motiv foarte intemeiat sa doreasca si sa obtina demiterea lui Catu. 

      Iesirea de la guvernare a fost decizia lor, PNL-ul ar fi preferat sa ii tina de prosti. PNL-ul pierde pe termen lung mult mai mult in alianta cu PSD-ul dar se pare ca in PNL oamenii preocupati de evolutia pe termen lung au devenit minoritari. 

    Am votat USR ca sa opreasca furtul banului public.

    Insa, nu am votat USR ca prin Voiculescu si atii ca el sa sara cu restrictii si tinut populatia in case. 

    V-as vota din nou numai daca as sti ca ramaneti in opozitie si de acolo sa faceti galagie pentru a pazi banul public.

    Ajunsi la putere va purtati ca un veritabil Torquemada medieval. 

    1. Puteti sta linistit la urmatoarele cateva valuri de Covid ne vor tine celelalte partide in casa si in restrictii. Daca nu ati remarcat, restrictiile nu le impun unele partide din guvernare ci orice guvern, indiferent de partidele din care este alcatuit, atunci cand numarul de imbolnaviri si decese depaseste capacitatea de gestionare la nivel national.

      Multumesc, dar nu este nevoie sa faceti apologia implicita a manierei in care a actionat la minister USR, mai ales ca plecati de la un neadevar.

      Tinutul populatiei in cotetze, zis si lockdown, NU este instituit de " orice guvern, indiferent de partidele din care este alcatuit, atunci cand numarul de imbolnaviri si decese depaseste capacitatea de gestionare la nivel national." 

      Sunt tari care nu au instituit arestul la domiciliu si, surpriza, nu au decimat populatia, desi panicarzii asta preziceau.

      Da, PNL si PSD sunt partide de la care nu am asteptari, insa USR a procedat intocmai ca si CDR ratand oportunitatea de a demonstra ca exista o alternativa viabila, deschisa la dialog, non-aroganta la mizeria politica traditionala. Ce naiv si eu sa cred intr-o utopie / ineptie! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb