Dan Voiculescu: "Nu am fost nici securist, nici colaborator!"

Iulia Niţescu
Ziarul BURSA #Politică / 14 ianuarie 2005

Preşedintele PUR este decis să dea în judecată pe oricine va mai îndrăzni să îl acuze că a avut legături cu structurile fostei securităţi

Voiculescu a prezentat, ieri, documente parafate de CNSAS prin care dovedeşte că nu a fost agent de poliţie politică

Liderul PUR vrea să afle unde sînt banii din conturile lui Ceauşescu, motiv pentru care a înfiinţat o asociaţie, formată din tineri umanişti

Preşedintele PUR, Dan Voiculescu, a transmis, ieri, o scrisoare deschisă reprezentanţilor presei, prin care atrage atenţia asupra faptului că orice atac "anti-Voiculescu" se va încheia, în viitor, în instanţă. Sub titlul "Pînă aici!", Dan Voiculescu îşi motivează epistola prin acuzaţiile care au fost lansate de-a lungul anilor împotriva sa şi a familiei sale: "Unu: Pînă aici! Nu am fost securist, nici măcar colaborator, nu am făcut nici un fel de poliţie politică. Doi: n-am nici o legătură, dar absolut nici una, cu conturile lui Ceauşescu. Toate eventualele campanii anti-Voiculescu se vor încheia în instanţă." O dată cu scrisoarea special adresată jurnaliştilor, Dan Voiculescu, a revenit, ieri, în faţa presei şi pentru a prezenta cîteva documente semnate de preşedintele Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), Gheorghe Onişoru, şi de directorul Serviciului Român de Informaţii, Radu Timofte, prin care liderul umanist a dorit să dovedească neaparteneţa sa la structurile fostei Securităţi. Deşi adeverinţa primită de la Gheorghe Onişoru, prin care se arată că Dan Voiculescu "nu a fost agent/colaborator al securităţii ca poliţie politică", şi scrisoarea prin care CNSAS îi transmite umanistului că nu are dosar întocmit de Securitate decît pînă în 1982, au fost emise în lunile octombrie-decembrie 2004, Dan Voiculescu le-a prezentat presei abia ieri, întrucît PUR "a avut alte priorităţi legate de guvernare".

În afară de o strînsă colaborare cu Securitatea, Dan Voiculescu a fost acuzat, de-al lungul timpului, şi de faptul că ar avea legătură cu dispariţia conturilor lui Ceauşescu, pe care unii le estimează la 6 milioane de dolari. Preşedintele PUR neagă această acuzaţie. Mai mult, a decis să înfiinţeze o asociaţie pentru identificarea conturilor lui Nicolae Ceauşescu. Formată din tineri umanişti, asociaţia vrea să afle dacă aceste conturi există întradevăr şi, dacă există, unde se află banii care au aparţinut odinioară dictatorului. PUR i-a invitat pe jurnaliştii Petre Mihai Băcanu şi Ion Cristoiu să devină preşedinţii acestei asociaţii menită să caute banii lui Ceauşescu.

Dan Voiculescu a mai anunţat, ieri, că intenţionează să dea în judecată cotidianul britanic "Financial Times", care a publicat un articol pe care liderul umanist îl consideră defăimător la adresa sa. Voiculescu a contactat deja o casă de avocatură londoneză, care să îl reprezinte în procesul intentat cotidianului res-pectiv, căruia doreşte să îi ceară daune morale de un milion de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb