Dan Voiculescu nu vrea alegeri anticipate

Cătălin Oprea
Ziarul BURSA #Politică / 13 iulie 2005

În eventualitatea unui scrutin, ex-umaniştii vor candida pe liste proprii

Dorel Onaca, responsabil de campanie

Liderul Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, a luat poziţie ieri, într-o conferinţă de presă, faţă de ideea alegerilor anticipate, pronunţîndu-se în mod categoric împotriva acestora, pe motiv că "ţara are nevoie de stabilitate". Potrivit spuselor sale, în situaţia în care celelalte partide din coaliţia de guvernare îşi vor asuma decizia declanşării alegerilor anticipate, acestea îşi vor asuma şi riscul ca ţara noastră să piardă integrarea în UE, la 1 ianuarie 2007.

Liderul conservatorilor (foşti umanişti) a menţionat că, dacă vor fi organizate alegeri anticipate, partidul său va participa pe liste proprii, fără să mai intre în vreo alianţă. Liderul PC a ţinut să-şi exprime încrederea în formaţiunea pe care o conduce. PC nu ia în calcul posibilitatea fuziunii cu PNL sau PD, a menţionat domnul Voiculescu, adăugînd că nu a primit nici o propunere în acest sens de la Alianţă.

Dan Voiculescu a mai precizat că, pînă la momentul deciziei în privinţa alegerilor anticipate, miniştrii conservatori vor rămîne în Cabinet, astfel că nici un demnitar nu-şi va înainta demisia. Pe de altă parte, domnia sa a precizat că, în situaţia în care va fi propus un nou premier, respectiv un nou Executiv, PC îi va acorda votul de încredere doar dacă persoanele respective vor fi capabile să gestioneze problemele ţării. Liderul conservatorilor s-a declarat de acord cu instalarea unui guvern de tehnocraţi: "Sîntem de acord cu un guvern de tehnocraţi, credem că este o idee bună pentru România".

Dan Voiculescu a mai anunţat că Dorel Onaca, proaspăt membru al PC, fost membru PRM, se va ocupa de campania electorală a partidului, dacă vor fi organizate alegeri anticipate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb