DANIEL CONSTANTIN: "Tăriceanu îl consultă pe Dragnea în toate deciziile, au stabilit Guvernul fără să discute cu altcineva"

S.A.
Politică / 2 aprilie 2017

Daniel Constantin (Sursa foto: Facebook)

Daniel Constantin (Sursa foto: Facebook)

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a declarat, într-un interviu acordat News.ro, că Liviu Dragnea nu este străin de revocarea sa din Guvern, deoarece este consultat de către Călin Popescu-Tăriceanu în toate deciziile pe care şeful Senatului le ia şi, de asemenea, i-a reproşat omologului său de la conducerea ALDE că a stabilit formula guvernamentală împreună cu liderul PSD fără a mai discuta cu altcineva.

Întrebat cât de mult s-a amestecat Liviu Dragnea retragerea sprijinului politic şi revocarea sa din Guvern, Daniel Constantin a spus că liderul PSD nu a fost străin de "manevra" făcută de Călin Popescu-Tăriceanu.

Daniel Constantin a declarat: "Pot să vă confirm că domnul Tăriceanu, nu ştiu dacă îl roagă domnul Dragnea asta sau consideră că e mai bine să se dea bine cu cel care este mai mare, dar cu siguranţă că îl informează şi îl consultă în toate deciziile pe care le ia. (...) Nu ştiu dacă a contribuit, nu pot să spun că a contribuit. Dar, cu siguranţă, l-a informat domnul Tăriceanu despre această situaţie".

De asemenea, Constantin l-a acuzat pe Tăriceanu şi de faptul că nu este un om de cuvânt şi că a negociat formula guvernamentală împreună cu Liviu Dragnea.

Copreşedintele ALDE a mai spus: "Din păcate, nu este un om de cuvânt. Nici prin ceea ce s-a întâmplat în aceste zile, nici prin ceea ce a promis în discuţiile pe care noi le-am avut, discuţiile private. (...) Am vrut un angajament al domniei sale că deciziile după alegeri se vor lua împreună. Am avut surpriza ca la două zile, la două zile după alegeri, să aibă o întâlnire despre care nu ne-a informat pe niciunul din conducerea ALDE, nici măcar pe mine, întâlnire cu domnul Dragnea în care au stabilit formula guvernamentală încălcând înţelegerea".

Daniel Constantin a fost revocat din funcţiile de ministru al Mediului şi de vicepremier de către prim-ministrul Sorin Grindeanu, după ce anterior conducerea ALDE a decis să-I retragă sprijinul politic.

Daniel Constantin: "Tăriceanu are o relaţie patologică cu minciuna"

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a mai declarat, în interviul acordat agenţiei News.ro, că preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, are "o relaţie patologică cu minciuna" şi că este un om care "produce abuzuri". Constantin susţine că şi el îl putea suspenda pe Tăriceanu din ALDE din cauza dosarului penal pe care acesta îl are şi afirmă că acum se aşteaptă să fie exclus din partid.

Întrebat dacă speră să rezolve ceva în urma contestării la Tribunal a deciziei partidului de retragere a sprijinului său politic, Daniel Constantin a spus că, indiferent de decizia instanţei, Tăriceanu va avea de suferit la capitolul imagine.

Copreşedintele ALDE a subliniat: "Sunt două chestiuni: dacă vom avea câştig de cauză, atunci e foarte clar, va rămâne în istorie că domnul Tăriceanu produce abuzuri. Asta e foarte clar. Dacă nu vom câştiga, va rămâne doar o imagine pe care eu o am foarte clară: domnul Tăriceanu are o relaţie patologică cu minciuna şi asta este ideea cu care voi merge mai departe".

De asemenea, Constantin a mai spus că şi el putea să îl suspende pe Tăriceanu din ALDE, dar nu a făcut acest lucru "din bună-credinţă".

Daniel Constantin a explicat: "Puteam şi eu, pe cale de consecinţă, să convoc partea noastră din Partidul Conservator şi să-l suspendăm pe domnul Tăriceanu pentru că aşa spune statutul: o persoană care este trimisă în judecată poate fi suspendată din ALDE pe durata procesului respectiv. N-am făcut lucrul acesta, am mers pe buna credinţă. Nu ştiu cum ar fi reacţionat domnul Dragnea dacă mergeam cu o decizie în acest sens".

Copreşedintele ALDE a mai declarat, în interviu, şi că liderii din teritoriu fac presiuni asupra sa "pentru o nouă forţă politică", dar a menţionat că el vrea să rămână în partid şi că speră să aibă câştig de cauză la Tribunal astfel încât congresul convocat de Delegaţia Permanentă a formaţiunii să fie anulat şi convocat pentru o dată ulterioră în urma unei decizii "statutare".

Daniel Constantin a negat că a purtat discuţii cu Victor Ponta, Bogdan Diaconu şi Laurenţiu Rebega privind un nou proiect politic.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cu domnul de la Iasi.

    Politica dictaturi. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb