Daniel Funeriu: "Reţelele de colectare a şpăgii din educaţie se regrupează, sub îngrijirea USL"

A.S.
Politică / 7 iulie 2013

Daniel Funeriu

Daniel Funeriu

Fostul minstru al Educaţiei Daniel Funeriu a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că ceea ce s-a întâmplat la examenul de bacalaureat reprezintă "demonstraţia că USL girează reţelele de colectare a şpăgii din educaţie", reţele care acum "se regrupează şi se repoziţionează".

"Ceea ce se întâmplă acum este demonstraţia că USL girează, de fapt, reţelele de colectare a şpăgii din educaţie. Cu ce am făcut în 2010 şi 2011, prin organizarea corectă a examenului de bacalaureat, am arătat că se poate rupe reţeaua şpăgii din educaţie, care începe de la elevi, părinţi, profesori, directori, sindicate, inspectorate şi partide politice. Vorbim despre reţele. Cazul < Bolintineanu >, directoarea de la < Bolintineanu >, nu este adevărata miză, care este destructurarea reţelelor cvasimafiote de colectare a şpăgii din educaţie. Asta am făcut eu şi Guvernul Boc în 2010 şi am dat lovitura de graţie în 2011. Acum aceste reţele de colectare a şpăgii din educaţie se regrupează, se repoziţionează sub atenta îngrijire a USL", a declarat Funeriu, citat de Mediafax.

Fostul ministru al Educaţiei a spus că cea mai bună probă în susţinerea afirmaţiilor sale este aceea că "şpaga la < Bolintineanu > era colectată de un profesor consilier local PSD".

"Asta arată clar care este circuitul şpăgii. Toată opoziţia pe care aţi văzut-o la Legea Funeriu, la măsurile pe care le-am luat pentru bacalaureat, a fost de fapt expresia disperării politicienilor că rupeam acest circuit al şpăgii. Asta e miza adevărată şi de aceea toate intervenţiile pe care le vedeţi din partea mai marilor zilei pentru a ţine jos, pentru a calma, pentru ca nu cumva să se descopere exact acest circuit este de fapt pentru că partidele de la guvernare pun presiuni pe decidenţi şi le spun: < Fraţilor, opriţi ce se întâmplă, că dacă nu, nu mai putem colecta noi şpăgile >. Despre asta e vorba", a susţinut Daniel Funeriu. Domnia sa a mai afirmat că atunci când este o problemă "organele abilitate ale statului trebuie să-şi ducă misiunea până la capăt".

"Vă rog să observaţi că în perioada mandatului meu am mizat pe excelenţă, am clasificat universităţile, am ierarhizat programele de studii, am făcut astfel încât elevii buni să ia bacalaureatul, profesorii buni să fie răsplătiţi. Asta se numeşte reformă, să dai resurse şi putere celor de calitate. Soluţia este aplicarea Legii Educaţiei, însă vedem că toţi cei care se opun excelenţei, cei care sunt exponenţii mediocrităţii, nu vor", a adăugat Funeriu.

Consilierul prezidenţial Daniel Funeriu a participat sâmbătă, la Bistriţa, la lansarea filialei Bistriţa-Năsăud a Fundaţiei Mişcarea Populară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb