DANIEL OAJDEA:  "Este necesar ca toţi magistraţii care fac abuzuri să fie excluşi din sistem"

Mina Irina
Politică / 13 iulie 2016

Legea 343/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor ar trebui modificată astfel încât omul care a fost condamnat pe nedrept, un abuz demonstrat printr-o condamnare la CEDO, să aibă dreptul să se îndrepte în instanţă împotriva magistratului care a dat acea sentinţă, dacă CSM nu ia măsuri, potrivit unor surse din presă.

Deputatul neafiliat Daniel Oajdea a declarat astăzi că aceasta este una dintre propunerile venite din partea oamenilor la proiectul său de modificare a legii în cauză, pe care l-a depus la Camera Deputaţilor, propuneri primite în urma iniţierii unei petiţii online pentru a vedea care este reacţia publicului faţă de acest proiect, în scopul îmbunătăţirii lui.

"Cel mai des întâlnit (comentariu - n.r.) este acela de a face o modificare în lege astfel încât omul care a suferit un abuz, demonstrat printr-o condamnare la CEDO, să aibă dreptul să se îndrepte, într-o instanţă, împotriva magistratului, în situaţia în care CSM nu ia măsuri. Cea de a doua propunere este ca magistratul care lipseşte pe nedrept de libertate pe cineva să fie pedepsit şi chiar cu circumstanţe agravante, pentru că el este plătit să aplice legea şi nu să o încalce. Cea de a treia propunere este de a face un amendament în sensul scoaterii procurorilor din magistratură, pentru că ei reprezintă avocatul statului şi ar trebui să se afle pe acelaşi palier cu avocatul clientului", a afirmat Oajdea.

Deputatul a adăugat că a propus modificarea legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor astfel încât magistraţii care îşi îndeplinesc atribuţiile cu rea-credinţă să fie excluşi din magistratură.

"Oamenii trebuie să aibă încredere în sistemul de justiţie, iar pentru aceasta este necesar ca toţi magistraţii care fac abuzuri să fie excluşi din sistem. Anual, statul român este obligat să plătească despăgubiri, la CEDO, milioane de euro pentru sentinţele greşite date de unii magistraţi", a declarat Oajdea, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb