"Danone" închide trei fabrici în Europa

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 iunie 2014

"Danone" estimează o creştere cu până la 5,5% a veniturilor sale pentru acest an.

"Danone" estimează o creştere cu până la 5,5% a veniturilor sale pentru acest an.

Grupul francez "Danone", cel mai mare producător mondial de iaurt, va închide trei fabrici în Europa şi va reduce 325 de locuri de muncă, din cauza scăderii cererii de lactate proaspete în regiune.

Conform anunţului făcut ieri de companie, vor fi închise fabricile din Casale Cremasco (Italia), Hagenow (Germania) şi Budapesta (Ungaria), urmând ca producţia acestora să fie transferată treptat la uzinele din Belgia, Polania, Germania şi Franţa. Măsura va conduce la eliminarea a 100 de locuri de muncă în Italia, 70 în Germania şi 155 în Ungaria.

Proiectul va fi pe deplin implementat la jumătatea anului 2015 şi, potrivit oficialilor companiei, acesta va spori competitivitatea "Danone" în Europa.

"Începând din 2010, degradarea economiei europene şi reducerea cheltuielilor de consum din regiune au generat o scădere semnificativă a vânzărilor", a informat "Danone", adăugând: "Deşi volumele de vânzări din Europa arată în prezent semne de îmbunătăţire, divizia de produse lactate proaspete înregistrează supracapacităţi pe unele pieţe locale".

În primul trimestru din anul curent, volumul vânzărilor de lactate proaspete Danone a scăzut până la cel mai redus nivel din ultimul deceniu, iar conform grupului francez, situaţia se va înrăutăţi în trimestrul curent, dar se va redresa în perioada iulie - septembrie.

Divizia europeană de produse lactate proaspete din cadrul "Danone" are aproximativ 9.000 de angajaţi în 19 fabrici. La nivel global, compania numără 104.000 de angajaţi şi 190 de facilităţi de producţie.

Amintim că, în 2013, "Danone" a înregistrat prima scădere a profitului său anual din ultimul deceniu, în condiţiile în care vânzările sale din Asia au fost afectate de o avertizare din partea unui furnizor privind riscuri de botulism prezentate de anumite produse, care s-a dovedit, însă, o alarmă falsă.

Proftul net al "Danone" a coborât cu 10% anul trecut, la 1,63 miliarde euro. Vânzările grupului au crescut cu 4,8% în 2013, la 21,3 miliarde euro.

"Danone" anticipa, în luna februarie, că va reveni la o creştere puternică a profitului în cea de-a doua jumătate a acestui an.

În 2013, divizia de lactate proaspete din cadrul "Danone" a avut vânzări de 11,79 miliarde euro, cu 3,2% mai mari decât în 2012.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb