DAVOS 2020: Prinţul Charles solicită taxe ecologice pentru combaterea urgenţelor climatice

D.B.
Internaţional / 22 ianuarie 2020

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Actualizare - Prinţul Charles: "Natura nu este o nouă clasă de active. Este punctul de viaţă al pieţelor noastre."

"Trebuie să ne schimbăm economia pentru a imita economia naturii şi să lucrăm cu ea", a precizat domnia sa, amintind că a avut grijă de această problemă de foarte mult timp (a fost un prim-adept al alimentelor ecologice, iar moşia sa din Poundbury este proiectată pe principii durabile).

"În cele din urmă, suntem gata să ne schimbăm traiectoria", speră majestatea sa.

De asemenea a anunţat că va convoca din ce în ce mai multe mese rotunde care să acopere probleme ca: aviaţia, apa, captarea şi stocarea carbonului, transportul, materialele plastice, energia regenerabilă, pescuitul, cimentul, oţelul şi agricultura etc.

Charles îşi încheie discursul apelând la liderii de afaceri prezenţi la eveniment pentru a ajutor.

Îndreptându-se spre Greta Thunberg, prinţul a întrebat: "Vrem să intrăm în istorie, ca fiind oamenii care nu au făcut nimic pentru a readuce lumea înapoi la ţărm?"

"Avem nevoie ca sectorul privat să scoată lumea din calamitate", spune domnia sa, concluzionând:"Singura limită este bunăvoinţa noastră de a acţiona şi timpul pentru a acţiona este acum".

---

Actualizare - Prinţul Charles a ajuns la WEF cu un plan de 10 puncte pentru a face economia globală mai durabilă şi pentru a aborda situaţiile de urgenţă climatică.

1. Trebuie să punem natura şi protecţia capitalului naturii pe primul plan.

2. Avem nevoie de căi responsabile de decarbonizare pentru a ajunge la zero net. Este timpul ca guvernele şi întreprinderile să stabilească un plan clar pentru modul în care vor decarboniza.

3. Rimaginaţi industriile prin obiectivul pieţei durabile, al bio-economiei circulare.

4. Identificaţi jocurile de schimb şi barierele - de exemplu, politicile sau regulamentele care trebuie modificate. Aduceţi oamenii potriviţi pentru a împlini schimbarea.

5. Eliminaţi subvenţiile perverse care împiedică economia să devină mai durabilă.

6. Investiţi în STEM şi în cercetare şi dezvoltare, pentru a ajuta la aducerea pe piaţă a tehnologiilor emergente.

7. Investiţi în natură ca motor economic. (Prinţul Charles precizează că participarea Naturii la economia globală valorează 125 miliarde de dolari anual, mai mare decât PIB-ul global.)

8. Luaţi măsuri unificate pentru măsurarea standardelor de mediu, sociale şi de guvernare - pentru a oferi transparenţă lanţurilor de aprovizionare ale companiilor.

9. Înlesnesc consumatorii să vadă ce produse sunt etice şi durabile.

10. Realizeazaţi investiţiile, astfel încât să poată susţine sustenabilitatea. (Charles declară că există miliarde de dolari în fonduri de pensii, fonduri suverane care caută proiecte cu valoare pe termen lung şi rata de rentabilitate, deci ar trebui să fie direcţionate către iniţiative durabile.)

---

Actualizare - În cadrul Forumului de la Davos, Prinţul Charles a declarat:"Este timpul să nivelăm terenul de joc şi să ne gândim la modul în care implementăm impozitele şi reglementările pentru a atinge pieţele durabile. Politica publică are un rol esenţial."

---

Forumul Economic de la Davos a început marţi, discuţiile fiind axate cu precădere pe schimbările climatice. La întâlnirea anuală urmând să participe 2.821 de participanţi, din care 410 persoane publice; cel mai tânăr are 13 ani, iar cel mai în vârstă 89 de ani.

Preşedintele american Donald Trump, adolescenta activistă de mediu Greta Thunberg, şeful Uber Dara Khosrowshahi, noul director al FMI Kristalina Georgieva, cancelarul german Angela Merkel sau preşedintele Băncii Centrale Europene Christine Lagarde se numără printre oaspeţii Forumului Economic Mondial(WEF)care a ajuns la jumătate de secol. Evenimentul, ale cărei baze au fost puse de Klaus Schwab, şi-a câştigat reputaţia şi a devenit apreciat la nivel mondial, întrucât în timp a reuşit să adune elita globală să dezbată subiectele de interes - de la deglobalizare şi până la a patra revoluţie industrială.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Frumos discurs tinut de catre Prințul ch arles .Omul educat,educat rămane .In plus vorbește pertinent și coerent ,nu se ceartă cu copii ca altii .

    1. Eu zic sa plece la pensie si pe copii ce se cred revolutionari climatici sa-i duca la gradinita sponsorizata de el.

      ... si pe Trump, care e de fapt cu doi ani mai in varsta?!?

      Nu-nu, nu e bine, Trump e altceva, piua, nu se pune... 

      " Prostul satului "le zice bine!

      De cele 11000 de semnaturi ale oamenilor de stiinta ce au spus ca nu este nici o modificare climatica importanta ce se datoreaza omului ai auzit ?

      Daca esti panicat ca planeta este poluata si incepi sa te agiti ca Greta ar fi bine sa te controlezi de asperger's syndrome. 

    Un ipocrit si printul asta,la fel ca multi altii! El zice ca i-si cultiva pe mosia lui,care de fapt este averea poporului britanic,produse biologice! De ce nu-i intreabä si pe cei 1,5 miliarde de indieni daca pot si ei cultiva si manca produse biologice? Sau dacä au ceva sa punä pe masa miliarde de oameni saraci din intreaga lume? UK si toate tarile industrializate au poluat mediul in ultimii 150 de ani,iar acum astepta ca tarile in curs de dezvoltare sa plateasca costuri suplimentare pt protectia mediului? Hai sa fim seriosi!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb