De ce este pacea în Ucraina o mare ameninţare pentru autorităţile europene?

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 august 2023

De ce este pacea în Ucraina o mare ameninţare pentru autorităţile europene?

English Version

Călin Rechea

Bloomberg a scris recent că oficialii europeni sunt îngrijoraţi de faptul că preşedintele Joe Biden ar putea "împinge" Ucraina spre negocieri de pace anul viitor.

Aceeaşi agenţie de ştiri scria, cu mai puţin de jumătate de an în urmă, că autorităţile americane erau îngrijorate de un posibil succes al propunerilor preşedintelui Xi Jinping adresate preşedintelui Vladimir Putin cu ocazia vizitei sale la Moscova.

Atunci Statele Unite erau îngrijorate că "vor fi puse la colţ în legătură cu o propunere chineză de pace", iar o respingere a propunerilor ar fi permis Chinei să susţină în faţa altor naţiuni că "Washingtonul nu este interesat de pace".

Dacă în cazul autorităţilor americane problema era mai mult de imagine şi de orgoliu, pentru autorităţile europene o încetare a focului şi începerea negocierilor de pace reprezintă o problemă mult mai gravă, mai ales dacă vor avea loc în condiţiile impuse de Moscova.

Motivul este simplu: ar dispărea, chiar dacă nu imediat, una dintre principalele justificări pentru agravarea condiţiilor economice, pe fondul menţinerii presiunilor inflaţioniste la un nivel ridicat, în special ca urmare a reluării tendinţei de creştere a preţurilor energiei.

Cetăţenii europeni vor cere tot mai mult explicaţii şi soluţii şi nu se vor mai mulţumi doar cu justificări care se rezumă la învinovăţirea lui Vladimir Putin, mai ales pe fondul accentuării dificultăţilor economice şi a extinderii spectrului stagflaţiei în Europa.

În plus, Annalena Baerbock, ministrul de externe al Germaniei şi unul dintre cei mai înfocaţi susţinători ai sancţiunilor impuse Rusiei, a recunoscut recent că acestea nu funcţionează.

"Sancţiunile economice ar trebui să aibă un impact economic, dar ele nu au, pentru că logica democraţiilor nu funcţionează în autocraţii", a declarat recent Baerbock în cadrul unui interviu preluat în presa internaţională, dovedind, încă odată, că are şanse foarte mari la titlul de cel mai incompetent şi inept ministru de externe european, cel puţin din perioada postbelică.

De când este la conducerea Ministerului de Externe al Germaniei, Annalena Baerbock nu a făcut decât să-şi expună gravele carenţe în educaţie, mai ales în ceea ce priveşte istoria şi geografia. Deci nu trebuie să ne surprindă că un astfel de politician, alături de întreg guvernul Germaniei, ar putea să fie "îngrozit" de perspectivele unui acord de pace în Ucraina.

Peter Szijjarto, ministrul de externe al Ungariei, a subliniat recent că "întreaga lume râde în faţa politicii sancţiunilor europene împotriva Rusiei", iar eşecul acestora trebuie să conducă la "tragerea la răspundere a oficialilor europeni pentru ideilor lor eronate".

Şi afirmaţiile lui Szijjarto par să reprezinte un argument destul de serios pentru cei care nu doresc o "izbucnire" a păcii în Ucraina. Cu cât apelurile la luptă până la victoria finală a Ucrainei, indiferent de consecinţe, sunt mai "zgomotoase", cu atât vinovăţia este mai mare, la fel şi teama.

Din păcate pentru autorităţile europene, victoria nu se obţine cu sloganuri, declaraţii de sprijin sau apeluri la solidaritate, venite mai ales din partea celor care nu vor fi niciodată în prima linie.

Articolul de la Bloomberg arată că, după două luni de contraofensivă, forţele ucrainene au realizat doar "avansuri tactice", în ciuda trimiterii în luptă a numeroase unităţi pregătite de SUA şi Europa.

Promisiunile de continuare a luptei depind în mod fundamental de susţinerea cu arme şi muniţii din partea aliaţilor Ucrainei, însă "oficialii admit că menţinerea actualului nivel de susţinere este o sarcină foarte dificilă", în condiţiile în care "stocurile de muniţie sunt epuizate şi producţia din SUA şi Europa nu va fi accelerată până la sfârşitul anului 2024", după cum mai scrie agenţia de ştiri americană. Conform articolului de la Bloomberg, nici avioanele de luptă F-16 nu vor sosi probabil până anul viitor.

Pe fondul continuării războiului de uzură dus de Rusia, a cărui natură abia acum pare să devină evidentă pentru politicienii şi militarii occidentali, "America va fi tot mai puţin interesată de ceea ce se întâmplă în Ucraina şi va fi tot mai dificil pentru europeni să-i convingă pe americani că Ucraina este o problemă americană", a declarat Samantha de Bendern, cercetător asociat la Royal Institute of International Affairs, pentru Bloomberg.

Nu este ironic faptul că, după ce oficialii americani i-au "convins" pe europeni să rupă orice legătură cu Rusia, europenii pot să fie trimişi în faţă fără niciun fel de spate asigurat, mai ales după ce au lătrat "eroic", ca nişte chihuahua isterici, din spatele "dulăului" american?

Declaraţiile unor oficiali anonimi preluate de Bloomberg arată că "susţinerea continuă a SUA este esenţială, deoarece Europa singură nu are capacitatea militară pentru a întări forţele Kievului".

Oare nu ar putea fi convinşi americanii să permită redeschiderea magistralelor de gaze Nord Stream, astfel încât europenii să beneficieze de energie ieftină de la ruşi pentru a-şi putea reconstrui industria de apărare şi să producă nenumărate obuze şi rachete, care să fie trimise Ucrainei pentru a lupta împotriva Rusiei?

Bloomberg aminteşte că SUA şi Europa erau optimiste la începutul anului cu privire la progresele semnificative ale Ucrainei, pe fondul sprijinului masiv oferit, dar "speranţa a fost înlocuită de recunoaştere reticentă a faptului că nici măcar armele şi tacticile avansate nu sunt suficiente pentru a învinge rapid apărarea masivă şi capabilă a Rusiei".

Într-un editorial recent din The Telegraph, Gerard Araud, fost ambasador al Franţei în SUA, a scris că "Europa trăieşte cu iluzia că nu s-a terminat".

Araud subliniază că "pentru SUA, Rusia este o putere regională, o pacoste, dar nu este în centrul atenţiei lor", iar acesta este motivul pentru care "Statele Unite doresc să pună capăt războiului din Ucraina cât mai curând, pentru a se putea pregăti de o confruntare cu adevărata ameninţare, China".

Mai multe declaraţii din ultima perioadă ale unor oficiali americani de rang înalt, în special din Congres, susţin afirmaţiile ambasadorului francez.

Dar dacă aceasta înseamnă doar că şi America trăieşte cu o iluzie asemănătoare Europei, că încă nu s-a terminat?

Opinia Cititorului ( 56 )

  1. Nu contesta nimeni ideile enuntate in articol dar care este totusi concluzia articolului? Sa lasam SUA cu China si noi sa ne deschidem larg bratele si picioarele Rusiei si sa speram ca soldatii lor sunt prea beti si termina repede. Nu?!

    1. Sunt aceleași marote ale propagandei sovietice

      atunci continuati lupta !

      de ce nu va inrolati in armata ucrainiana sa luptati ?  

      asteptati sa vina altii sa lupte pentru voi ?

      pe front cu voi eroilor ! 

      Rusii nu se pot dezvolta asa incat incearca sa ii traga in jos pe ceilalti prin toate mijloacele posibile.

      Vor sa ne spuna ca orice alternativa la modelul sovietic nu este buna pentra ca, in consecinta, sa rezulte ca modelul sovietc este calea viabila, adoptata deja de Belarus si Ungaria.  

      Ba pe front cu voi putinistii! Cum credeti ca va reveni rusia voastra in randul tarilor civilizate inainte sa se scape de voi? Ori va lichideaza ei, ori va vor preda autoritatilor locale. Pentru salvarea onoarei eu inclin spre prima varianta...

      Asta inseamna VICTORIA STRATEGICA, si fara renuntarea la subversiune rusia nu va mai avea niciodata pace! 

      ia-ti pastilele

      Ia-ti tu rublele si cara-te, putinistule

    Care Europa? Aia ocupata de trupe americane nu are nici o putere de decizie. USA incepe sa dea vina pe slugile europene pentru politica proprie.

    1. Foarte corect precizat,

      Bravo 

    ...

    1. toate articolele lui Rechea sunt din aceasi gama ... deci nu surprinde

    ...

    1. Pana una alta esti complet dezinformat, marea contraofensiva s a dezumflat complet. Alte miliarde care zac arse pe camp, alte zeci de mii de ucrainieni morti degeaba.

      Sunt miliardele pompate de occident în armata sovietică, via gas rusesc.

      Contraofensiva se bazează pe tăierea liniilor de aprovizionare a rușilor. Propaganda sovietică nu-i ajută cu nimic. :

      pana una alta, vorbind de cultura si civilizatie , intrati pe google earth si vedeti cum arata, strazile, cladirile parcurile, in Moscova sau in alte orase din Rusia . Asa priviti pe strazi si cautati mucuri de tigari sticle de suc, etc. , apoi uitativa pe geam afara in Romanica. Apoi eu nu va inteleg, nu avem noi problemele noastre, ne mnanca in fund ce fac altii, cine cu cine se bate, cine are sau nu dreptate, si noi suntem rupti in fund.Vorba ardelenului: cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia.

    E simplu: pentru acelasi motiv pt care Dosarul Revolutiei inca nu a fost solutionat si castravetii (de la soldat la general) nu infunda puscariile.

    Vrem război,jos pacea,în următorii 5 ani măcar război total, înarmare mondială,slava Ucraina,industria de armament trebuie să devină cea mai importantă industrie de pe planetă,ne înarmăm cu toții, această industrie nu poluează deloc numai vacile și mașinile personale poluează, Slava Ucraina,prostimea din Europa trebuie să facă sacrificii pentru ca Deep state ul american sa câștige acest război ,Ucraina oricum e numai carne de tun in acest context deci prostimea europeană trebuie să suporte războiul prețuri mai mari la toate produsele chiar trebuie introdus un impozit special pentru sprijinirea războiului,acest impozit trebuie plătit de prostime, populație ,firme,deci trăiască războiul, slava Ucraina

    1. Cecenia 94-96,99-2000; Georgia 2008; Ucraina (Crimea/Donbas) 2014, Ucraina (inclusiv Kiev) 2022.

      Furtul și crima trebuie să se oprească. : 

      Vietnam, Corea de Nord, Iugoslavia, Irak, Afganistan, Primăverile Arabe etc. etc.

      Tot așa : Yugoslavia,Afganistan,Irak,Sir ia,Libia sau, mai demult:Vietnam, Panama, Chile, Iran... și lista poate continua.

      În toate aceste țări, americanii și NATO nu au fost implicati???

      Sau au fost acolo doar cu ramura de măslin, simbolul păcii?  

      România și-a ales calea, Vietnam și-a ales calea, tot cu US îi e mai bine. :

      Rusia înseamnă furturi și crime. 

      Feuda România și-a ales suveranul. Așa cum o slugă își poate alege stăpânul. Înainte a slujit la ruși, azi la americani, mâine cine știe unde.

      Si Ucraina.Cine a bagat batul prin gard si i-a zgandarit pentru a sta in coasta rusilor?Asa fac si cu chinezii insa cu chinezii nu le va merge cu aceeasi metoda.Cred ca nu le va merge cu nicio metoda,doar poate sa cada la o pace ,,economica,,intr-un fel.Cu chinezii trebuie sa imparta ciolanul, nu vor putea lua ei tot!Si inca ceva,rusii nu ar fi ocupat nici Crimeea daca nu s-ar fi simtit amenintati.Americanii incepusera deja sa lucreze prin Ucraina cu mult inainte de a ocupa rusii Crimeea.Nu tin nici cu astia,da-i incolo ca nu au fost si nici nu sunt niste sfinti insa conteaza cine a inceput tavalugul.

    ...

    1. ...

    cea mai buna parte din articol dar adevarata =

    "Nu este ironic faptul că, după ce oficialii americani i-au "convins" pe europeni să rupă orice legătură cu Rusia, europenii pot să fie trimişi în faţă fără niciun fel de spate asigurat, mai ales după ce au lătrat "eroic", ca nişte chihuahua isterici, din spatele "dulăului" american?" 

    1. Redă mai bine obiectivitatea și natura caracterului. :

    da voi sustinatori ai Ucrainei si ai lui Bandera = de ce stati si comentati ?

    de ce nu va inrolati in armata ucrainiana sa aparati valorile europene si ucrainiene cu care va mandriti ?  

    din gura santeti tari !  

    sa va vad pe front !

    de ce nu comentati din prima linie ?  

    1. PAI ASTEPTAM RUSNACII din romania sa se-nroleze primii la ruzzia

      Decât să ne înrolăm, mai bine confurntăm pensionarii sovietici direct aici. Atunci să vedem cine-ți mai ține perfuzia.

      :)))) multi nostalgici dupa o dictatura, pe-aici! Da, vorba ta: pot sta si in Romania si sa fac misto de saracii postaci pro-rusi!

      In mintea lor ikrainienii sant prosti ca lupta dar ce ok sant rusii care invadeaza, wow!! 

      Și mai ia în considerare că 99,99% dintre români sunt împotriva rusilor! Nu neapărat pro Ucraina. Dar împotriva rușilor, să-ți intre în cap!

    Bombardamentele prieteniei:

    Koreea 1950 

    Guatemala 1954 

    Indonesia 1958 

    Cuba 1959-60 

    Guatemala 1960 

    Belgian Congo 1964 

    Guatemala 1964 

    Dominican Republic 1965-66 

    Peru 1965 

    Laos 1964-73 

    Vietnam 1961-73 

    Cambodia 1969-70 

    Guatemala 1967-69 

    Lebanon 1982-84 

    Grenada 1983-84 

    Libya 1986 

    El Salvador 1981-92 

    Nicaragua 1981-90 

    Iran 1987-88 

    Libya 1989 

    Panama 1989-90 

    Iraq 1991 

    Kuwa it 1991 

    Somalia 1992-94 

    Bosnia 1995 

    Iran 1998 

    Sudan 1998 

    Afghanistan 1998 

    Yugoslavia – Serbia 1999 

    Afghanistan 2001 

    Libya 2011 

    Iraq and Syria 2014 – 

    Somalia 2011 – 

    Iran 2020 – 

    1. După Georgia și Crimea, posibil urmează Guatemala. Hai că știe toată lumea carle-i broplema. :

      Nicio broblema boss mai ales cand in 250 ani de existenta esti in razboi 220 si cand nu esti direct in razboi creezi un razboi proxi langa sclavii tai… ei nu se supara chiar te aplauda

      Poate ne spui si cate teritorii a anexat SUA pe motiv ca era un "mujic" de-al lor pe acolo:-)

      România n-a fost tranșeu sovietic în altă era glaciară. Abia au trecut 33 de ani. :

      Broplema carle-i evidentă e că US garantează securitatea la nivel global în timp ce rusnacii tăi s-au ocupat doar de furat și ucis. 

      Invata bre istorie

      Și cum trecem peste epoca stalinistă și care ar fi avantajele să ne întoarcem: Ne ajută dacă citim despre guatemala și cuba, omițând crinele rușilor din România?

      sua anexeaza "comercial",, de acolo se umfla si profiturile bilionarilor si piata lor de capital...

      partase sunt si tarile de sub ea ce contribuie cu capitalul lor la o si mai mare extindere si cucerire comerciala! 

      natiile se cuceresc "comercial"! 

      fiecarei natii ii se distruge vechea productivitate sii ii se pune alta noua in loc... care sa depinda de formele de capital si etc tenhnologice tot ale usa sau parteneri. 

      nu e de mirare extinderea "cocacola" sau mc donald pe glob... ce treaba avea coca cola cu iracul tribal si prafuit... sau cu siria... nimic istoric...  

      toate se leaga direct de infiintarea bancilor centrale de prin 1800 iar prin altele de prin 1500...  

      De fel cine infiinteaza primul banca centrala si pe urma reuseste sa impuna si reguli / monopol castiga pe termen lung atat timp cat natia respectiva nu este iar distrusa de razboi civil razboi cu terti sau de catastrofe naturale. 

      acelasi joc jucat de roman antica; otomani, mongoli... otomanul a pierdut expansiunea in fata romanilor pentru ca ei aveau o aversiune mai restransa fata de "credit"... romanii au rupt creditarea in doua pana la expansiune si prabusire din interior a imperiului atunci cand nu putea sa mai colecteze taxe la "stat" de la cei cuceriti militar sau comercial. 

      Asa cum si noi platim bir din pib pentru "militarizare". 

      E greu sa vad america distrusa in viata mea... nu m-ar mira... de fel prabusirea unei natii estea anuntata mereu de un numar mare de bilionari pe o moneda "falsa".... asa a fost mereu si mereu... de la greci antici la romani la etc....  

      Sa vedem cat rezista placile tectonice actuale sub povara miilor de bilionar ce vor deveni zecii de mii sute de miii.... milioane de bilionari... tare imi e ca se lasa cu o catastrofa economica ca si "reset" prin unele parti. 

      s c c r e t 

      În 1971, după 16 ani de impas costisitor în războiul din Vietnam, Nixon a pus unilateral capăt acordurilor de la Bretton Woods. A fost declanșarea unei dereglementări financiare fără precedent, care a deschis ușa către un nou instrument de putere: Petrodolarul. Contrar ideii populare, războaiele sunt purtate mai des pentru a apăra Petrodolarul decât pentru a avea acces la resursele de petrol. De fapt, scopul Petrodolarului este de a susține sistemul monetar fiat și de a exercita controlul asupra resurselor cu un angajament militar minim. În aceste scurte paragrafe, vom încerca să descriem concis acest mecanism esențial al economiei mondiale.

      Țările bogate din Lumea a Treia își exportă resursele naturale brute și își expatriează prețioasa forță de muncă educată. O elită educată care altfel ar fi critică și jenantă pentru regimurile corupte existente. Producătorii de petrol sunt „solicitați” să-și vândă resursele exclusiv în dolari SUA. Veniturile generate de exporturile de resurse naturale servesc, practic, la importul de orice altceva, de la alimente și țesături până la arme fanteziste folosite pentru a reprima opoziția locală sau pentru a lupta războaiele prin procură. Excedentele sunt reciclate în trezoreria SUA pentru a ajuta la finanțarea datoriilor SUA și pentru a menține un flux de numerar neîntrerupt în Fed.

      Sub stăpânirea clovnilor politici interni, țările producătoare de petrol acordă licențe de exploatare companiilor Big Oil pentru o miză. Privați de forța de muncă calificată și presați de o mafie de importatori, nu au nicio șansă să-și diversifice exporturile. Ei cedează în fața sursei lor de venituri care provoacă dependență și fără efort și se scufundă într-o mediocritate abisală.

      În schimbul mulțumirii lor, guvernele națiunilor producătoare de petrol sunt menținute la putere și protejate împotriva propriilor populații. Liderii recalcitranți sunt pedepsiți sau retrogradați. Ajustările geopolitice militare sunt necesare din când în când, nu pentru a obține acces direct la resursele naturale, ci pentru a perpetua statutul vital al dolarului de monedă de rezervă. 

      Pare că suferi pentru toată planeta, mai puțin de România nu te interesează că a pierdut 45 de ani de dezvoltare de ajunsesem Coreea de Nord a Europei sub cizma sovietică.

      Eu zic ca noi suferim si am suferit mai mult din vina noastra.. nu a rusilor, ottomanilor sau SUA

      Ce te face să crezi că a pierdut 45 de ani? Comunismul cu toate păcatele lui a scos din sărăcie abjectă milioane de români. Câtă infrastructură a fost realizată de Comuniști? Câte locuințe au fost construite de ei (centralizat, bine sistematizat cu o eficiență uluitoare, mult peste cea a capitaliștilor actuali)? Ce capabilitate industrială au realizat pentru țara lor?

      Românii de azi sunt exploatați nemilos de Marele Capital. Lipsit fiind de conștiința de clasă și amorțit de ignoranță, românul nu înțelege de unde i se trag toate necazurile. De ce nu are educație ca "pe vremuri"? De sănătatea e vraiște? De ce nu are justiție? De ce se simte într-o țară fără legi în care clanurile mafiote fac ce doresc? 

      Oare e din cauza bugetarilor? O fi de la ruși? E de la partidul X sau Y? Nu dragul meu român. Pur și simplu în sistemul capitalist în care te afli și care este controlat de Marele (și într-o mică măsură Micul) Capital aceste lucruri nu sunt relevante deoarece nu sunt profitabile.

      În timp ce toate statele s-au dezvoltat după ww2, România autarhică s-a umplut de beton și de sclavi cu nuca ștearsă.

      nu este meritul “comunistilor” …

      ei doar au sesizat oportunitatea de dupa w2 si au capusat urmatorul boom demografic…  

      vezi piramida populatiei de atunci… 

      ghinionul a fos ca niste nebui “ideologici” au profitat… de aici si usa si rusia si germania si china…. 

      da da… mai stiti bibelurile chinezesti? casetofoane nemtesti?… blugi usa… votca rusa…?! 

      vedeti voi… pe ambele ideoligii se face profit..  

      formarea si distrugerea de capital nu tine de ideologia politica religioasa culturala etc..  

      formarea si distrugerea de capital tine strict de aparitia si disparitia fiecarui val de geberatie… fie et facut natural sau artificial… nasteri decese mogratii razboaie legi ce permit gay ce vor reflecta in pib mai mult … barbati cu 5 femei ce vor reflecta in nasteti mai multe… sclavie ce va reflecta in rate de profitabilitati mai mari atunci cand tehnologia nu tine pasul cu costul… etc.. 

      s c c r e t  

      Noi am suferit si suferim datorita tradatorilor de tara.Si pe timpul lui Ceausescu tot din cauza tradatorilor de tara am suferit,din cauza,,consilierilor,,sai aserviti Moscovei.Acum ei sau urmasii lor au schimbat stapanii,in plus,au mai aparut si altii in peisaj.Tarile din lumea a treia sufera tot din cauza conducatorilor lor tradatori.Daca nu esti in stare sa-ti exploatezi resursele proprii,le lasi urmasilor,poate s-o naste careva mai rasarit sa fie in stare,nu le dai strainilor pe gratis doar pentru a-ti umple tu buzunarul.Acesti indivizi isi tradeaza tara pentru bani dar sunt slugile strainilor,a celor celor pe care ii imbogatesc.Nu au pic de demnitate si nici fericiti nu sunt.Nu vreau sa tin teoria lumanarii doar ca nu le inteleg in niciun fel modul de gandire.

    Consiliul National de Securitate de la Casa Alba prin seful de la comunicare 

    a declarat; ca momentan in Europa stationeaza 100 000 de soldati americani

    1. Trupe americane stationate in Europa:

      Germany:35221 

      Italy: 12493 

      UK:9694 

      Atlantic Resolve:7000 

      Spain:3243 

      Pola nd:1847 

      Turkey:1755 

      Belgium: 1146 

      Romania:1134 

      Greece:429  

      Netherlands:422 

      Portugal:25 9 

      Norway:81

      Care din tarile respective au fost invadate de americani:-)? Nu am facut anticamera sa fim acceptati in NATO? Toate tarile au cerut trupe americane pt ca stiau ca vin la pachet cu facilitati economice...alea sunt bune, vezi Turcia...no sa-mi spui acum ca l-au invadat americanii pe Erdogan:-) 

      Dar fratele, meu bine informat,

      de "colonizare" prin revolutii roz-bombon care aduc guverne 

      servile/prin justitie/si mai ales economic,

      nu ai auzit ?! 

      Te referi la victima politică Adrian Severrin, agent sovietic? :

      Colonizare de genul asta incercat de "mujicul sub acoperire" Yanukovych:-)

      Maidan Uprising,was a wave of demonstrations and civil unrest in Ukraine, which began on 21 November 2013 with large protests in Maidan Nezalezhnosti (Independence Square) in Kyiv. The protests were sparked by President Viktor Yanukovych's sudden decision not to sign the European Union–Ukraine Association Agreement, instead choosing closer ties to Russia and the Eurasian Economic Union 

      Un regim democratic în care rușii de pe clădirile ucrainiene împușcau cetățeni la liber.

      Democrație sovietică bazată pe cultura rusă. oaoaoa 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb