De Ziua Planetei, Vodafone işi reafirmă preocuparea faţă de protecţia mediului

Comunicate de presă / 22 aprilie 2021

De Ziua Planetei, Vodafone işi reafirmă preocuparea faţă de protecţia mediului

Misiunea Vodafone este aceea de a ajuta la crearea unei societăţi digitale care permite progresul socio-economic şi accesul tuturor la oportunităţile oferite de soluţiile digitale, manifestând totodată grijă faţă de Planetă prin iniţiative care reduc impactul negativ asupra mediului. Angajamentul Vodafone România de a proteja mediul înconjurător este evidenţiat de preocuparea constantă de a implementa iniţiative cu impact semnificativ, care vizează atât protejarea patrimoniului natural existent, cât şi eliminarea materialelor plastice neesenţiale şi reducerea consumului de energie pentru a contribui la un viitor sustenabil şi verde, conform unui comunicat remis redacţiei.

Cea mai recentă iniţiativă de acest fel este introducerea cartelelor SIM de dimensiuni reduse, care contribuie la eliminarea a jumătate din cantitatea de plastic utilizată, începând cu data de 17 mai 2021. Acestea înlocuiesc cartelele SIM standard, de mărimea unei cărţi de credit, şi vor fi disponibile iniţial pentru clienţii serviciilor mobile pe bază de abonament mobil sau fix, urmând ca până la finalul anului 2021 să fie disponibile pentru toate serviciile din portofoliul companiei.

În plus, începând din anul 2019 şi până astăzi, Vodafone România a realizat o serie de activităţi cu scopul de a-şi reduce impactul asupra mediului, precum:

Crearea primei păduri inteligente din România, Vodafone Smart Forest, cu scopul de a preveni defrişările ilegale;

Utilizarea de 100% energie verde pentru derularea tuturor activităţilor, inclusiv pentru operarea reţelei Green Supernet, alimentată exclusiv cu energie din surse regenerabile;

Implementarea unor tehnologii de răcire avansate în principalele centre de date, care reduc în mod semnificativ cantitatea de energie consumată;

Introducerea de SIM-uri electronice, respectiv de SIM-uri cu dimensiunea redusă la jumătate pentru a limita consumul de plastic;

Instalarea de panouri fotovoltaice pe unele dintre locaţiile Vodafone pentru a produce energie verde;

Reutilizarea, vânzarea sau reciclarea a 100% din echipamentele de reţea care devin redundante;

Dezvoltarea programelor de colectare şi reciclare a DEE-urilor sau a programelor de vânzare a terminalelor recondiţionate.

Vodafone va elimina în întregime emisiile de carbon provenite din surse indirecte până în 2040, devansând cu 10 ani ambiţia iniţială a companiei, aceea de a obţine o amprentă de carbon "net zero" până în 2050.

Pentru atingerea nivelului "net zero", compania şi-a stabilit o serie de obiective pe termen mediu şi lung în cadrul pilonului Planet al misiunii Vodafone. Aceste obiective prevăd reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră provenite din activităţile proprii şi din energia cumpărată şi consumată la 50% până în 2025 şi în întregime până în 2030. Vodafone şi-a asumat, de asemenea, reducerea la jumătate a emisiilor de carbon provenite din surse indirecte - inclusiv în societăţile mixte, toate achiziţiile lanţului de aprovizionare, utilizarea produselor vândute şi călătoriile în scopuri profesionale - până în anul 2030.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb