Declaraţia lui Carlo Messina, CEO Intesa Sanpaolo Group, referitor la rezultatele financiare din al treilea semestru al anului 2024

R.S.
Bănci-Asigurări / 1 noiembrie 2024

Declaraţia lui Carlo Messina, CEO Intesa Sanpaolo Group, referitor la rezultatele financiare din al treilea semestru al anului 2024

"Rezultatele primelor nouă luni ale anului 2024 au reconfirmat poziţia Intesa Sanpaolo ca lider european, valoarea noastră de piaţă situându-ne alături de cele mai mari companii din sectorul bancar.

Pentru 2024, anticipăm un profit net de peste 8,5 miliarde euro, susţinut de măsuri semnificative care vizează consolidarea sustenabilităţii performanţei noastre. Ţinta de profit net pentru 2025 a fost ridicată la aproximativ 9 miliarde euro, reflectând potenţialul substanţial de creştere organică al grupului nostru.

În primele nouă luni din 2024, profitul net a fost de 7,2 miliarde euro, dintre care 2,4 miliarde euro doar în al treilea trimestru. Din cele 5 miliarde euro în dividende acumulate anul acesta, aproximativ 3 miliarde euro vor fi distribuite acţionarilor în noiembrie, ca dividend interimar.

Intesa Sanpaolo a dezvoltat un model unic în Europa, bazat pe leadership-ul consacrat al diviziilor noastre care deservesc persoanele fizice şi companiile, un accent puternic pe zona de Wealth Management, Protecţie şi Consultanţă, activităţi internaţionale gestionate eficient, oferte digitale avansate tehnologic, statutul nostru de "Zero NPL Bank" şi un profil ESG de clasă mondială.

Punctele noastre forte - profitabilitate ridicată, rezultate sustenabile, capital solid şi un profil de risc scăzut - ne conferă un rol important în susţinerea economiei şi a peisajului social din Europa.

Intesa Sanpaolo Group este o instituţie financiară care deserveşte economia: implementăm cel mai mare proiect de coeziune socială, promovând o societate mai echitabilă într-un mod structural şi concret. Pe lângă miliardul de euro alocat între 2018 şi 2021, avem în derulare un program de 1,5 miliarde euro până în 2027 care implică 1.000 dintre specialiştii noştri, dintre care peste 500 milioane euro au fost deja investiţi.

Prioritatea noastră absolută sunt clienţii noştri, care au încredere în stabilitatea şi leadershipul băncii şi apreciază relaţiile strânse cu profesioniştii noştri în domeniul creditării şi consultanţei.

Contextul ratelor dobânzii este în continuă evoluţie, însă noi putem naviga cu succes aceste schimbări, datorită modelului nostru de business diversificat şi depozitele clienţilor, care au ajuns la aproximativ 1,4 trilioane euro la 30 septembrie 2024, în creştere cu peste 135 miliarde euro faţă de anul precedent.

Suntem lideri în zona euro atât în ceea ce priveşte creşterea veniturilor, cât şi în raportul dintre comisioane şi activitatea de asigurări din totalul veniturilor.

Echipa noastră de aproximativ 17.000 de consilieri bancari în Wealth Management - număr care va creşte la 20.000 până în 2027 - reprezintă un atu important. Am identificat active financiare ale clienţilor în valoare de 100 miliarde euro care pot stimula creşterea activităţilor noastre de administrare a activelor. Crearea unei structuri unificate de gestionare a averilor sprijină creşterea şi eficientizează structura operaţională a unităţilor noastre de producţie.

Gestionarea riguroasă a costurilor - în paralel cu creşterea investiţiilor în tehnologie - a condus la cel mai bun raport costuri/venituri din istoria noastră pentru primele nouă luni, de 39,1%.

Fluxurile de credite neperformante (NPL) aflate la un nivel minim istoric au adus costul anualizat al riscului la 25 de puncte de bază, cu o acoperire sporită.

Generarea robustă de capital ne susţine în continuare: la 30 septembrie, rata noastră CET1 se situa la 13,9%. Acest surplus semnificativ de capital ne permite să luăm în considerare distribuţii suplimentare semnificative către acţionari.

Inovaţia tehnologică este o piatră de temelie a succesului nostru: suntem lideri în Europa, cu 3,5 miliarde de euro investiţi în IT şi aproximativ 2.250 de specialişti IT angajaţi până în prezent.

Ne-am asumat angajamentul de a contribui la combaterea schimbărilor climatice: din 2021 până la 30 septembrie 2024, am oferit aproape 63 miliarde euro pentru susţinerea economiei verzi şi a tranziţiei ecologice, inclusiv peste 11 miliarde euro direcţionaţi către economia circulară începând cu anul 2022. În plus, aprovizionarea noastră cu energie în Italia provine acum în întregime din surse regenerabile.

Profesionalismul echipei noastre este un factor cheie în obţinerea unor rezultate solide şi sustenabile pentru toţi partenerii, iar lor le adresăm cele mai profunde mulţumiri."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb