Deficitul bugetar - o problemă în relaţia cu oficialii de la Bruxelles

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 8 ianuarie 2021

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, este de acord cu proiecţia guvernului Cîţu pentru intrarea ţării noastre, în 2024, în ţinta de deficit bugetar de 3% din Produsul Intern Brut, a afirmat Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor Publice, după discuţia pe care a avut-o ieri cu oficialul de la Bruxelles. Conform ministrului de resort, principalele teme abordate au fost legate de situaţia bugetară a României, precum şi de priorităţile strategice avute în vedere de către guvern pentru relansarea economică în perioada următoare.

"Am convenit cu vice-preşedintele Dombrovskis să avem un dialog permanent pe viitor şi sper într-o colaborare deschisă şi fructuoasă. Am discutat, printre altele, despre obiectivul nostru de promovare a unei strategii care să conducă la o consolidare fiscală într-o manieră sustenabilă, fără a afecta capacitatea României de a adopta măsuri menite să sprijine economia în această situaţie dificilă, generată de pandemia COVID-19, astfel încât în anul 2024 deficitul bugetar să ajungă sub nivelul de 3% din PIB. În mod cert, promovarea investiţiilor rămâne un element prioritar (la nivelul anului 2020 - investiţiile publice au reprezentat peste 5% din PIB), o importanţă deosebită având utilizarea fondurilor europene. De asemenea, am subliniat vicepreşedintelui Valdis Dombrovskis faptul că vom monitoriza cu mare atenţie proiectele, în special cele cu valoare mare şi mai ales acolo unde execuţia nu merge bine", a declarat ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.

La rândul său, vicepreşedintele Valdis Dombrovskis a apreciat deschiderea pentru dialog, oferind susţinere pentru angajamentul de reformă luat de Guvernul României. Vicepreşedintele Comisiei Europene a precizat faptul că susţine eforturile României de elaborare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), subliniind importanţa alinierii acestuia la recomandările specifice de ţară şi cu necesităţile privind tranziţia ecologică şi digitală.

Discuţia de ieri a fost prima dintr-o serie de dezbateri programate între ministrul român de finanţe şi comisarii europeni, în această perioadă în care ţara noastră se află în procedură de deficit excesiv de la începutul anului 2020, în urma derapajelor fiscale înregistrate în perioada 2017-2019. Conform calendarului, Comisia Europeană urmează să realizeze următoarea reevaluare a procedurii de deficit excesiv în primăvara acestui an.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Stati linistiti bai slugoilor si bai securistilor din spatele lor, caci Gaura aia Neagra facuta de Cîţu(adica deficit +datorie publica) nu mai poate fi anulata nici daca imprumuta Nazare miliardele la minut, adica in ritm de dedicatii la manele! Poate, doar daca vindeti toate activele Coloniei si luati toti banii populatiei din banci! Si asta, pt vreo doua generatii! Prima masura, deja Leprele galbene vor sa o puna in practica, iar pt ca si a doua sa fie aplicata, e doar o chestiune de timp!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb