ZIARUL BURSA

08 ianuarie 2021
Ediţia din 19.10.2024
God save America!

God save America!

Eugen MihăescuInternaţional / 8 ianuarie 2021

Eugen Mihăescu

Asemuiesc alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii din noiembrie 2020 cu cele pe care le-au traficat comuniştii în România după cel de al II-lea Război Mondial, în noiembrie 1946. Asta după ce am urmărit îndeaproape acţiunile echipei de avocaţi pe care a angajat-o Donald Trump.

Andre Cappon

PRIN TELEFON DIN SUA/ ANDRE CAPPON, FONDATOR CBM GROUP: "Polarizarea societăţii americane a dus la evenimentele de la Washington"

A consemnat George MarinescuInternaţional / 8 ianuarie 2021

Reporter: Ce se întâmplă în acest moment în SUA? Cum s-a ajuns la o astfel de situaţie?

Andre Cappon: Situaţia actuală este cauzată de polarizarea SUA. Această polarizare s-a făcut simţită şi cu prilejul alegerilor prezidenţiale de anul trecut, când rezultatele au fost pe muchie în multe dintre state, iar Biden a câştigat în unele fiefuri ale lui Trump la diferenţe foarte mici.

Miraculoasa şi tragica naivitate americană

Cornel CoditaEditorial / 8 ianuarie 2021

Cornel Codita

Miercuri, Ianuarie 6, 2021, sus pe colina Capitoliului, în clădirea aceea iconică, centrul puterii democratice, Parlamentul Statelor Unite ale Americii. Ultima piesă într-o lungă şi complicată procedură constituţională menită să asigure alegerea democratică a următorului Preşedinte al SUA stă gata să fie aşezată la locul ei: validarea în plenul Congresului a voturilor din Colegiul Electoral.

Bursele americane, la record maxim după violenţele din SUA

Bursele americane, la record maxim după violenţele din SUA

A.V.Internaţional / 8 ianuarie 2021

Investitorii aşteaptă stimulente economice 

Pieţele acţiunilor din SUA au atins noi niveluri maxime record ieri, după o zi agitată de revoltele din Washington DC, care s-a încheiat în cele din urmă cu validarea oficială a victoriei democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale care au avut loc în 3 noiembrie 2020. Avansul burselor a fost generat de speranţele legate de viitorul economiei americane, care va beneficia de stimulente.

Violenţele de la Washington, condamnate la Bucureşti

Violenţele de la Washington, condamnate la Bucureşti

George MarinescuPolitică / 8 ianuarie 2021

Evenimentele violente din capitala SUA nu au trecut neobservate de decidenţii politici de la Bucureşti, care au condamnat imediat, cu o singură excepţie, atacul asupra centrului democraţiei americane.

"Violenţele de la Capitol Hill din Washington DC sunt îngrijorătoare şi inacceptabile.

OMUL SF(M)INTEŞTE LOCUL I-a rămas lumea mică

Dan NicolaieOmul sf(M)inteste locul / 8 ianuarie 2021

Dan Nicolaie

Ieri, l-am sunat pe Ion să-i urez "La mulţi ani!". Suntem veri, ne cunoaştem de la naştere. A mea, a lui se întâmplase cu ceva timp mai devreme. Cu ani în urmă, pe când viaţa nu pusese mai mulţi kilometri între casele noastre, ne vizitam zilnic. De Sfântul Ion ne trata, pe cei care îi treceam pragul, cu cârnaţi picanţi şi vin, ambele făcute în gospodăria lui. Se compensau incredibil, cârnaţii erau atât de iuţi încât nu mai conta că vinul era complet acru.

Ministrul Educaţiei: toată lumea doreşte redeschiderea şcolilor

CONSULTĂRI Ministrul Educaţiei: toată lumea doreşte redeschiderea şcolilor

O.D.Politică / 8 ianuarie 2021

Redeschiderea şcolilor reprezintă principalul obiectiv al tuturor actorilor implicaţi în actul de educaţie. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că reprezentanţii sindicatelor din educaţie, ai elevilor şi ai părinţilor doresc redeschiderea şcolilor pe data de 8 februarie, însă "sub rezerva" evoluţiei epidemiologice.

Credite cu dobândă zero egal rate lunare mari

OPINII Credite cu dobândă zero egal rate lunare mari

Cristian DogaruBănci-Asigurări / 8 ianuarie 2021

A făcut ceva trafic ştirea că în Danemarca există o bancă ce oferă credite pe 20 de ani cu dobândă zero şi pe 30 de ani cu dobândă 0,5%. Acest fenomen e posibil mulţumită băncii centrale care penalizează prin dobânzi negative resursele depuse de bănci, astfel încât sectorul bancar dă credite cu costuri cât mai mici în Danemarca, doar să scape de bani. Totuşi, credit ipotecar cu dobândă zero reprezintă un fenomen în sine. Parcă văd cum în România mulţi tresar şi înghit în sec - cum de nu avem şi noi norocul asta?

Coronavirusul "micşorează lumina" flăcării olimpice

Coronavirusul "micşorează lumina" flăcării olimpice

O.D.Sport / 8 ianuarie 2021

Optimismul organizatorilor Jocurilor Olimpice de la Tokyo are parte de numerose lovituri dure aplicate de situaţiile generate de criza sanitară. Prezentarea torţelor Jocurilor Olimpice şi Paralimpice în regiunea Tokyo a fost amânată ca urmare a înrăutăţirii situaţiei sanitare generate de pandemia de coronavirus.

NN Group a depăşit pragul de 5% deţinere la Petrom

A.I.Piaţa de Capital / 8 ianuarie 2021

NN Group a depăşit pragul de deţinere de 5% din OMV Petrom (SNP), ajungând în data de 4 ianuarile să aibă 5,03% din acţiunile producătorului de petrol şi gaze, se arată într-o notificare a companiei remisă, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Recorduri de temperaturi negative în plină încălzire globală

MEDIU Recorduri de temperaturi negative în plină încălzire globală

O.D.Internaţional / 8 ianuarie 2021

Iarna aceasta, în ciuda aspectului primăvaratec din multe zone, se înregistrează mai multe recorduri în ceea ce priveşte temeraturile negative. Astfel, oraşul Beijing a înregistrat, ieri, cea mai rece dimineaţă a sa din ultimii 50 de ani, mercurul termometrelor ajungând la -19,6 grade Celsius.Capitala Chinei, cunoscută pentru climatul său extrem, se confruntă cu un val de frig uscat venit din nord-vest şi cu rafale de vânt puternice.

Analiştii văd creşteri pentru companiile energetice, în acest an

Analiştii văd creşteri pentru companiile energetice, în acest an

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 8 ianuarie 2021

Ovidiu Dumitrescu, Tradeville: "Eliminarea restricţiilor de mişcare ar trebui să fie benefică pentru companiile din sectorul producţiei şi distribuirii de hidrocarburi"  

Irina Răilean, BT Capital Partners: "Ne aşteptăm ca utilităţile să rămână atractive prin prisma politicii de dividend, care va fi însă echilibrată şi de nevoile de investiţii"

Indicele BET-NG, ce reflectă parcursul companiilor energetice şi de utilităţi de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a avut un declin de 11,8%, anul trecut, cea mai mare scădere din rândul coşurilor de acţiuni de la bursa noastră în 2020.

Sursa foto: facebook/cnn

Cronologia evenimentelor din 6 ianuarie

Julia PandiInternaţional / 8 ianuarie 2021

14:20 (ora Washington-ului) 

- Susţinătorii lui Donald Trump s-au adunat în centrul oraşului Washington pentru a protesta faţă de confirmarea victoriei lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial, după încheierea unui discurs al preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, prin care acesta le-a cerut simpatizanţilor săi să meargă şi să protesteze împotriva certificării de către aleşii Congresului a victoriei adversarului său democrat, care avea loc în acelaşi timp în incinta Capitoliului.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Schimbare de situaţie

Schimbare de situaţie

Miscellanea / 8 ianuarie 2021

Odată cu apariţia pandemiei cu noul coronavirus, o nouă ordine economică mondială este în curs de dezvoltare, iar naţiunile încep să se obişnuiască asta. Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, a realizat din timp acest lucru şi, prin urmare, a...

MACRO NEWSLETTER 8 Ianuarie 2021

MACRO NEWSLETTER 8 Ianuarie 2021

Macroeconomie / 8 ianuarie 2021

Comenzile industriale noi din Germania au crescut peste aşteptări şi în noiembrie 2020, cu o rată lunară de 2,3%, după o creştere de 3,3% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 6,3%, de la 2,3% în luna anterioară....

BET atinge pragul de 10.000 de puncte

BET atinge pragul de 10.000 de puncte

Andrei Iacomi Piaţa de Capital / 8 ianuarie 2021

Tranzacţii de 25 milioane de lei pe segmentul obligatar  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au înregistrat creşteri pe linie în şedinţa de tranzacţionare de ieri, în ton cu aprecierile din pieţele internaţionale, în Statele Unite S&P...

Marius Budăi

Vânzarea activelor statului încinge disputa politică

G.M. Politică / 8 ianuarie 2021

Disputa politică dintre PNL şi PSD a fost reluată cu privire la legea care interzice vânzarea, timp de doi ani, activelor de stat, odată cu proiectul iniţiat de guvernul Cîţu pentru anularea actului normativ promulgat la finalul anului 2020 de...

Abundenţă de IPO-uri, aşteptată la Bursa din Londra

A.V.Internaţional / 8 ianuarie 2021

EY: 40 de IPO-uri au avut loc la LSE anul trecut, cu 11% mai mult comparativ cu 2019  

Aceste listări au atras 9,4 miliarde de lire sterline, cu 31% mai mult faţă de 2019

Activitatea de listare din capitala Marii Britanii, Londra, va creşte...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo