Schimbare de situaţie

Ziarul BURSA #Miscellanea / 8 ianuarie 2021

Schimbare de situaţie

Odată cu apariţia pandemiei cu noul coronavirus, o nouă ordine economică mondială este în curs de dezvoltare, iar naţiunile încep să se obişnuiască asta. Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, a realizat din timp acest lucru şi, prin urmare, a alterat politicile existente şi a introdus mai multe iniţiative muti-sectoriale pentru a continua viziunea unei economii înfloritoare pentru India.

Reafirmându-şi credinţa, într-un discurs recent, el a spus: "Oricât de mare ar fi criza, India este determinată să o transforme într-o oportunitate." El a făcut apoi apel la naţiune cerându-i sprijinul pentru a face India "Aatma Nirbhar", adică să devină autosuficientă. Primul-ministru Modi a anunţat, de asemenea, un pachet de scutiri în valoare de INR 20 trilioane (echivalentul a 10% din PIB-ul Indiei) care să conducă ţara pe calea dezvoltării şi creşterii economice şi să creeze un lanţ de aprovizionare local robust.

Planul Indiei de a ajunge la autosuficienţă este menit să fie o abordare în două direcţii. Primul pas va fi întreprinderea de măsuri provizorii, cum ar fi infuzia de lichiditate şi transferurile directe de numerar către lucrătorii migranţi şi salariaţii zilnici. Al doilea pas vor fi reformele pe termen lung în sectoare importante pentru creştere, care le vor face competitive şi atractive la nivel global.

Potrivit viziunii prim-ministrului, o Indie autonomă va sta pe cinci piloni: "economie", care introduce saltul cuantic; "infrastructură" în ton cu noua Indie, un "sistem" bazat pe tehnologia secolului 21; "demografia vibrantă a Indiei" şi "cererea", care vor utiliza lanţul nostru de aprovizionare şi cel de necesităţi la o capacitate maximă.

Schimbare de situaţie

Prim-ministrul Modi rostind discursul inaugural la cea de-a 125-a sesiune anuală a Confederaţiei Industriilor Indiene (CII) prin videoconferinţă, la New Delhi, pe 2 iunie.

Începând cu drepul

Viziunea Primului-ministru Modi a unei naţiuni capabile, eficiente şi independente, a fost realizată şi introdusă rapid prin iniţiativa Aatmanirbhar Bharat (India autosuficientă). Unele reforme imediate sunt acum luate în considerare în luarea deciziilor pentru consolidarea capacităţilor interne şi îmbunătăţirea calităţii producţiei.

Aatmanirbhar Bharat Abhiyan (ANBA) este axat pe construirea unor lanţuri valorice întregi care vor permite producătorilor locali să prospere şi să reducă nevoia de importuri. Departamentul de Promovare a Industriei şi a Comerţului Intern a identificat deja sectoare-cheie, urmate de măsuri de stimulare a competitivităţii, simplificare a procedurilor şi încurajare a investiţiilor directe.

Abordare holistică

ANBA a identificat sectorul MSME (întreprinderi micro, mici şi mijlocii) ca fiind o zonă esenţială pentru regenerare şi competenţă economică, datorită contribuţiilor semnificative la PIB, rata exporturilor şi ocupării forţei de muncă.

Pentru început, a fost definită mai clar intenţia de a aduce împreună un grup mai mare de industrii la scară mică cu ajutorul reformelor care ar trebui să le ajute să se extindă şi să se dezvolte si mai mult.

Peste 500 de milioane de entităţi vor fi împuternicite să repornească operaţiunile şi să se redreseze cu ajutorul reformelor pentru sectorul MSME. Printre acestea se numără introducerea de împrumuturi fără garanţii (în total 3 000 de miliarde INR), împrumuturi subordonate pentru revigorarea întreprinderilor (200 miliarde INR) şi o infuzie semnificativă de aproape 500 miliarde INR.

Schimbare de situaţie

Prim-ministrul lansează virtual CHAMPIONS, o platformă tehnologică de consolidare a IMM-urilor, la New Delhi, pe 1 iunie.

Oportunităţi egale

Cu scopul de a stimula producţia internă şi de a extinde exporturile de calitate, MEIS (Exporturile din India) este gata să fie înlocuită cu sistemul de Remitere a Taxelor şi Impozitelor pe Export (RDTEP), pentru a compensa ineficienţele de infrastructură şi a costurile asociate exportului de mărfuri produse în India. De asemenea, Guvernul ţinteşte să extindă aceste beneficii pentru entităţi capabile să genereze locuri de muncă. Sectorul exporturilor şi producţia internă vor beneficia, de asemenea, de reenzionarea propusă a costurilor asociate cu fabricarea. Impozitele reduse pentru exportul de mărfuri transfrontaliere, şi instituirea de taxe antidumping pentru importuri vor oferi condiţii de concurenţă echitabile producătorilor naţionali. O reformă care vizează creşterea potenţialului de producţie la nivel local şi facilitarea procesului de exporturilor, reducând în acelaşi timp dependenţa de produse străine.

Noua viziune

Segmentul de start-up al sectorului spaţial indian a fost adăugat ca beneficiar direct pentru utilizarea facilităţilor şi infrastructurii de prim rang a ISRO (Organizaţia de Cercetare Spaţială din India), agenţia spaţială de stat a Indiei. Măsura a venit ca o completare la iniţiativa ISRO privind "transferul de tehnologie", care oferă tehnologie de ultimă oră entităţilor private şi de stat pentru a îmbunătăţi industria indiană.

Industria de apărare va beneficia, de asemenea, de eliberarea sectorului spaţial. Când vine vorba de progrese inovatoare, înregistrate în tehnologia de ultimă oră, pandemia şi noile reforme vor acţiona ca un catalizator pentru dezvoltare. În plus, această măsură va fi, de asemenea, o oportunitate pentru DSRO (Organizaţia de Cercetare a Spaţiului de Apărare), noua agenţie spaţială orientată spre apărarea Indiei, de a deveni o autoritate centrală în ceea ce priveşte extinderea start-upurilor spaţiale.

Guvernul a elaborat, de asemenea, o nouă politică de privatizare a întreprinderilor din sectorul public (PSE) pentru a îmbunătăţi parteneriatul public-privat.

Schimbare de situaţie

O apărare stoică

Într-un punct culminant major, ANBA a fost extinsă, de asemenea, la sectorul apărării din India. Investiţiile directe străine au fost majorate de la 49% la 74%. Acest lucru va permite producătorilor interni să utilizeze tehnologii care vor contribui la modernizare şi restructurare, necesare în procesul de producţie.

OFB (Ordinance Factory Board), o organizaţie veche de 200 de ani va fi supusă unui proces de corporatizare pentru o producţie autonomă, îmbunătăţirea eficienţei şi a răspunderii. În cadrul acestei restructurări, una sau mai multe corporaţii vor fi adăugate la cele 41 de fabrici care se încadrează în prezent în OFB.

Înapoi la elementele de bază

O atenţie deosebită a fost acordată sectorului agricol, acesta având poziţia de cel mai mare furnizor pentru traiul indienilor şi contribuitor semnificativ la PIB-ul ţării. Pentru început, sectorul a devenit egal cu celelalte industrii din India, iar Guvernul, în cadrul ANBA, a anunţat un flux de reforme de pionierat care vizează consolidarea fermierilor din India.

În viitor, vor exista obstacole minime care vor decurge din acordurile comerciale şi cele de licenţă, permiţând, astfel, fermierilor să realizeze cu uşurinţă afaceri care să transceadă liniile de stat.

Schimbare de situaţie

Prin reforme şi noi iniţiative anunţate ca parte a ANBA, fermierii din întreaga ţară se pot bucura de beneficii directe pentru munca lor grea, asigurându-şi în acelaşi timp viitorul cu modernizarea prin intermediul tehnologiei.

Milioane de fermieri vor beneficia în mod direct de capitalul de lucru suplimentar de 300 de miliarde INR oferit pentru stabilizarea producţiei în această perioadă dificilă. Cu o infuzie de capital de 100 miliarde INR, Mirco Food Enterprises va dispune de beneficii tehnologice în clustere (mango în UP, şofran în J &K, muguri de bambus în nord-est, ardei iute în Andhra Pradesh etc.) pentru a standardiza calitatea şi producţia în conformitate cu normele FASSAI. De asemenea, produsele vor fi apoi comercializate pentru a promova o creştere a cererii.

Lista reformelor vizează, de asemenea, utilizarea excedentului de produse agricole de bază, cu amendamente la legea privind produsele esenţiale, făcută pentru a asigura aprovizionarea adecvată în perioade deficitare. Aceste modificări vor crea un lanţ furnizor/cerere şi vor protejeza interesul agricultorilor indieni prin utilizarea excedentului şi prin acordarea unei subvenţii pentru transportul către pieţele cu deficit.

Schimbare de situaţie

Scheme precum Digital India au ajutat familiile din India rurală să primească beneficii guvernamentale în cadrul ANBA direct în conturile lor bancare.

PM Modi l-a citat foarte recent pe Swami Vivekananda şi a îndemnat indienii să folosească produse autohtone şi să promoveze produsele indiene pe pieţele globale, ducând mai departe ideea sa, "Vocal pentru local".

India trebuie să stimuleze simultan exporturile autohtone pentru a-şi crea o nişă în cadrul noii ordini mondiale. Un efort care nu numai că va accelera călătoria noastră de a deveni o economie de 5 trilioane USD, dar va şi asigura interesele Indiei în anii următori.

Efecte imediate

• Pentru a stimula producţia internă, guvernul a impus o interdicţie de import pe anvelope radiale şi pneumatice utilizate la vehicule cu două şi patru roţi.

• Ofertele globale de până la 2 miliarde INR vor fi limitate pentru a stimula producţia prin intermediul IMM-urilor.

• 20 miliarde INR prin intermediul Pradhan Mantri Matsya Sampada Yojana (PMMSY).

• Garib Kalyan Rojgar Yojana (PMGKRY), o schemă de 50 de miliarde INR pentru miile de lucrători migranţi afectaţi din cauza crizei COVID-19.

• Restricţii privind importul de bastoane de tămâie, produse din bambus şi preparate odorifere.

• Interzicerea importului pentru anumite arme/platforme care urmează să fie menţionate anual pentru a stimula indigenizarea şi producţia internă.

• Instituirea unei taxe antidumping asupra unor produse din oţel specifice pentru a asigura importuri ieftine nu perturbă producţia internă.

VINAYAK SURYA SWAMI

Vinayak Surya Swami este un jurnalist din Delhi. El deţine o diplomă în inginerie mecanică şi a lucrat ca ucenic în domeniul construcţiei navale în cadrul Marinei Indiene. Un scriitor part-time încă din anii adolescenţei, el a trecut la jurnalism pentru a se ocupa mai mult de interesele sale pentru scris şi călătorie.

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb