Iarna aceasta, în ciuda aspectului primăvaratec din multe zone, se înregistrează mai multe recorduri în ceea ce priveşte temeraturile negative. Astfel, oraşul Beijing a înregistrat, ieri, cea mai rece dimineaţă a sa din ultimii 50 de ani, mercurul termometrelor ajungând la -19,6 grade Celsius.Capitala Chinei, cunoscută pentru climatul său extrem, se confruntă cu un val de frig uscat venit din nord-vest şi cu rafale de vânt puternice. Valul de frig urmează să persiste cel puţin până astăzi. Mercurul termometrelor nu a depăşit -7 grade Celsius în cursul zilei de ieri, fără a perturba însă viaţa metropolei chineze.
Zăpezi abundente şi vânturi puternice s-au abătut asupra Spaniei, unde temperaturile au scăzut până la minus 34 de grade Celsius, cea mai scăzută valoare înregistrată în Peninsula Iberică de la începutul măsurătorilor meteorologice, a anunţat Agenţia de Stat pentru Meteorologie. Această temperatură record a fost înregistrată în Munţii Pirinei la Clot del Tuc de la Llanca, o localitate din provincia Aragon din nord-estul Spaniei, miercuri dimineaţă la ora locală 05:19. Valoarea înregistrată a fost cu două grade Celsius mai scăzută decât precedentul record, ce data din anul 1956, când o temperatură de minus 32 de grade Celsius a fost măsurată în Estany-Gento, în provincia Lleida din nord-estul Spaniei. Zăpezi abundente sunt prognozate şi pentru zilele viitoare în centrul şi nordul Spaniei, unde temperaturile vor scădea până în jurul valorii de minus 11 grade Celsius.
1. E clar că...
(mesaj trimis de Cristian în data de 08.01.2021, 04:14)
E clar că...de atâta globalism s-a schimbat axa de rotație a Pământului si s-a mutat frigul in China și căldura din insulele exotice in America. Acu, sa vedem ce prefera virusul la care ne închinăm zi de zi...