CORESPONDENŢĂ DIN SUA America, America

Dorel Nasui
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 ianuarie 2021

Câmpu-i alb, oile negre,

Cin' le vede, nu le crede,

Cin' le paşte le cunoaşte!

Ghici ghicitoarea mea!

Dorel Nasui

Ce s-a întâmplat ieri în Capitoliul celei mai puternice ţări din lume pare desprins din cărţile de istorie. 

Preşedintele Trump a afirmat, pur şi simplu, că alegerile au fost furate şi că dreptul poporului american de a-şi alege preşedintele prin vot a fost erodat de către establishmentul numit "deep state", care nu l-a dorit de la început şi i-a pus beţe în roate cât a putut, cu tot felul de acuzaţii false (ca şi cele legate de Rusia, dar nu numai).  Ca să nu mai vorbim de centrele de putere financiară, de mass media şi de reţelele sociale de stânga, gen Facebook, Tweeter, Google, etc. 

Toate acestea deşi Trump a avut nişte realizări notabile în economie şi în politica externă: relansarea economică, reducerea şomajului sau rolul pe care l-a jucat în semnarea tratatelor de pace ale Israelului cu Emiratele Arabe Unite, Bahrein şi Sudan. Fără să facă nimic, fostul preşedintele Obama a primit premiul Nobel pentru pace. Trump nimic...

Între timp, familia Biden, prin Hunter Biden, fiul preşedintelui ales, este investigată pentru zecile de milioane de dolari pe care le-a primit din China, Ucraina şi Rusia. 

Americanii care au participat şi participă la protestele de la Washington sunt americanii conservatori, oamenii muncitori şi oneşti, care plătesc taxe şi îşi trimit copiii să lupte pentru America. Ei sunt speriaţi de faptul că ar putea să îşi piardă ţara în favoarea "progresiştilor" marxişti, care sunt gata să implementeze "Marea Resetare", inventată de globalişti, în frunte cu Klaus Schwab, de la World Economic Forum. 

Extremiştii democraţi au permis accesul în clădirea Capitoliului, cu speranţa că va fi asaltată şi devastată de către protestatarii republicani, ca pe urmă să aibă motive ca "în numele poporului" să suprime drepturile americanilor prevăzute în constituţie, în special libertatea cuvântului şi dreptul de a purta arme.

Trump a sesizat capcana şi, in extremis, a trimis un mesaj înregistrat, în care a îndemnat la pace şi la non-violenţă. Demonstranţii au intrat paşnic în "casa poporului", deşi au fost provocaţi cu focuri de armă, iar câteva persoane au fost ucise şi rănite. Oare care ar fi fost deznodământul dacă manifestanţii le făceau jocul şi ar fi fost violenţi?!? 

Chiar dacă, în final, preşedintele Trump a fost forţat să accepte înfrângerea, preşedinţia lui Biden, obţinută prin fraudă electorală şi umbrită de violenţe, va fi considerată nelegitimă de mai mult de 70 de milioane de americani. 

America se schimbă şi din păcate, nu în bine, iar ce vedem acum este doar un prim episod din această schimbare, numită de unii "Marea Resetare". 

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. O să-și schimbe Pământul axa de rotație că instalarea lu Biden va fi considerată nelegitimă de mai mult de 70 de milioane de americani. Vor fi vopsite bisericile in mov in semn de protest.

    Chiar ma intrebam cand o sa apara un apologet. Tabara republicana este plina de extremisti de dreapta, asa cum tabara democrata este plina de extremisti de stanga.

    Cine nu vrea sa vada asta nu se poate numi un observator lucid al evenimentelor.  

    1. "Hunter Biden's taxes are under investigation by the US attorney's office in Delaware

      President-elect Joe Biden's son was in the spotlight during the presidential campaign for his business dealings with Ukraine and China." 

      In avantul sau, dl. Nasui adauga shi Rusia pe lista, cu de la sine putere.

      Eu tzin cu republicanii moderatzi, care au fost marginalizatzi de delirantul Trump. Oricum, in 2024 Kamala n-are nici o shansa, Nikki Haley o va spulbera.  

      In 2024 Kamala va fi presedintele in functie, asa ca ai putea sa-ti reconsideri evaluarea.

    Dorel Nasui traieste in SUA ? - am vazut corespondenta din SUA in header-ul articolului.

    Daca da , sa fie atent ... urmeaza o perioada de conflicte mai mocnite sau mai pe fata... insurectie generalizata si conflicte stradale intr-o America divizata profund - toate pana prin mai/iunie 2022.  

    SUA nu e o tara in care sa te duci in metropole si orase mari - viata va deveni deosebit de riscanta acolo.

    Toti trumpistii care stiu ca alegerile au fost furate se vor implica social intr-un mod foarte activ (m-am exprimat elegant) la nivel de actiuni pe strada. Actiuni nu pasnice - unii vor purta si arme care vor fi folosite. 

    1. Dorel Nasui este o celebritate in Romania si traieste in SUA de zeci de ani.

      multumesc.

      nu sunt adeptul aruncarii asupra fiului a pacatelor tatalui.  

      urmaresc cu mare atentie prestatia fiului din pozitia de ministru. 

      ar trebui sa aiba o prestatie nu de 10, ci de 20, de nota 2000 ca sa spele ce combinatii a facut tatal sau.  

      Pana acum imi place cum a inceput fiul ministru. Dar trebuie sa duca la bun sfarsit deparazitarea statului roman de toate loazele birocrate propasite in ultimii 30 de ani.  

      Fiul sa spele pacatele tatalui !  

      Vali,documenteaza-te inainte de a arunca piatra.Despre ce combinatii vorbesti?.In aprecierea fiului-ministru cum ii zici tu,ar trebui ca TZARA sa fie fericita ca are ,in sfarsit, un om capabil si dispus sa se inhame,dezinteresat, la conducerea unui minister greu,neglijindu-si viata personala,iar statul roman nu a contribuit cu nimic la educatia lui.Asociatia "Aruncatorilor cu noroi"din care,se pare ca faci parte se face ca nu pricepe.Prietenii stiu dece.

      " Pana acum imi place cum a inceput fiul ministru. Dar trebuie sa duca la bun sfarsit deparazitarea statului roman de toate loazele birocrate propasite in ultimii 30 de ani. "

      Eu am zis ca apreciez activitatea fiului - ministru.  

    ...

    1. Dorel Nasui este tatal actualului ministru USR-ist Claudiu Nasui. A intrat in PCR in 1978, cand era student. Ca inginer a lucrat la Intreprinderea de aparate electronice de masura si industriale (IEMI). A fost recrutat de DIE la Directia speciala de spionaj tehnologic si trimis in State pe banii comunistilor sa faciliteze afecerile Romaniei comuniste. Dupa un timp a "defectat" la Chicago si a ajuns sa se angajeze in 1986 la Motorola. Dupa plecarea lui familia nu i-a fost deranjata niciodata de fosta Securitate. A revenit in Romania dupa 89 si a inceput sa faca afaceri aici (vezi afacerea Motorola), impreuna cu fratele sau Simion, dar si cu sotia acestuia Georgiana (fosta angajata la Centrala pestelui inainte de Revolutie). Au facut afaceri cu echipamente cu MApN (via Victor Atanasie Stanculescu), SRI, STS, MAI dar si cu defuncta Intreprindere de pescuit oceanic din Tulcea. Firma Ageximco controlata de Radu Nasui (baiatul lui Simion si varul lui Claudiu a castigat conform EvZ peste 600 de licitatii in ultimii 9 ani cu firme de stat din Romania. Dorel Nasui are o avere de peste 100 milioane dolari. Acum ne explica cum sta treaba in State.

      PS Toate datele despre intrega familie sunt publice si le gasiti in presa. 

      ok, multumesc pentru informatia relevanta.

      ...

      Raul, tu chiar crezi minciunile din presa de scandal din Romania? Daca vrei sa te documentezi mai bine, fa o cautare pe Google pe numele "Dorel Nasui" si o sa vezi!

    Numai minciuni si calomnii in presa de mercenari! In realitate, Dorel Nasui a fost condamnat de catre regimul comunist pentru ca a fugit si a primit azil politic in SUA in 1986. Tot in realitatea, marea "afacere Motorola" nu a produs nici un prejudiciu si toti cei inculpati au fost achitati. Dorel Nasui nu apare chemat nici macar ca martor in acest proces.

    In general, cititorii Bursei sunt oameni educati, de aceea e bine sa fie si bine informati, nu de presa de doi bani, ci de cazul real, pe care il puteti studia in arhivele Curtii Supreme. Aveti un link mai jos: 

    legeaz.net/spete-penal -iccj-completul-de-9-judecator i/decizia-143-2004?fbclid=IwAR 3ZIkdon11RdHM6olFFiXVpWksKYHon wuYb_mOqAQsniL4kLmulg8kX8Jw  

    De ce nu relateaza aceasta presa adevarul despre acestcaz?

    De ce atatea atacuri asupra fiului sau? Pai nu vrea el sa taie pensiile speciale si privilegiile unora sau altora? Credeti ca astia stau linistiti? Ii ataca familia ca sa il atace pe el! Eu sper sa fie dati in judecata toti cei care il calomniaza, asa ar trebui sa faca. 

    Nu sunt un fan Biden, cum nu sunt nici fan Trump. Traiesc insa in California si pot sa va spun ca autorul are in general dreptate. A omis insa sa adauge ca Biden nu a facut nimic in cei 47 de ani de cariera, politica si atat! "Clown"-ul de Trump in 4 ani a facilitat 4 tratate de pace ale Israelului, mai exista si tratatul cu Marocul. Este primul presedinte american care nu s-a angajat in nici un razboi, din contra, a redus efectivele trupelor din afara Americii. Ca sa nu mai vorbesc de atitudinea pe care a luat-o fata de hegemonia Chinei comuniste. Si da, si-a donat intregul salariu de presedinte in timp ce familia Biden facea combinatii cu China si Ucraina. Iar instigatorii si provocatorii pe care i-ati vazut in cladirea Capitoliului nu au aparut din senin!

    intreb si eu cum din 135 si cv milioane votanti eligibili da la trump 75 milioane si la biden restul ... de castiga tot biden?

    imi da cu virgul! 

    astept lamurisi va rog 

    1. pai, la americani, votul popular este doar consultativ

      Poporul votează, apoi hotărăște "elita" iudeo-masonica (stăpânii banilor) cine iese.

      Mai mare râsul... 

      In America ca in Romania; Castiga Nastase si ajunge presedinte Basescu; Castiga Geoana si ajunge presedinte Basescu; Castiga Ponta si ajunge presedinte Iohannis; Cititi cartea" A Patra Revolutie Industriala "si veti constata ce urmeaza a se intampla, nu numai in Romania ci, in toata lumea si in toate tarile !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb