Delgaz Grid şi Transelectrica au semnat un Acord de Parteneriat pentru accesarea unei importante finanţări UE

G.B
Companii / 7 octombrie 2021

Delgaz Grid şi Transelectrica au semnat un Acord de Parteneriat pentru accesarea unei importante finanţări UE

Delgaz Grid şi Transelectrica au semnat un Acord de Parteneriat pentru implementarea proiectului "PCI Smart Grid Carpathian Modernized Energy Network (CARMEN)", conform unui comunicat remis redacţiei

Potrivit sursei citate, CARMEN este un proiect dezvoltat în parteneriat cu operatorul de transport maghiar, MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszeriranyíto ZRt şi se află în proces de evaluare la nivelul Comisiei Europene în vederea admiterii pe Lista a 5-a de Proiecte de Interes Comun (PCI) din aria tematică "Smart Grids".

Acordul de Parteneriat semnat astăzi marchează totodată schimbarea statutului CNTEE Transelectrica SA în cadrul proiectului, din partener - susţinător în partener - activ.

Prin intermediul proiectului CARMEN, partenerii vizează modernizarea şi dezvoltarea reţelelor de transport şi de distribuţie, precum şi creşterea interoperabilităţii acestora, atât la nivel naţional, cât şi european, în sensul atingerii obiectivelor de interes comun. Astfel, se estimează modernizarea a 23 de staţii de transformare, 65 de posturi de transformare, linii aeriene de înaltă tensiune şi implementarea tehnologiilor IT şi de comunicaţii specifice, instalarea în reţeaua electrică de transport a unor mijloace moderne de control al tensiunii la nivelul sistemului energetic.

"Viziunea Transelectrica în domeniile cercetării şi inovării, eficienţei energetice, tehnologiilor noi, managementului activelor şi digitalizării urmăreşte atingerea obiectivelor de SMART GRID, un concept absolut necesar în realitatea sistemelor energetice la nivel european. Proiectul CARMEN este unul îndrăzneţ care prefigurează definirea şi implementarea reţelelor inteligente, fundamentat pe principii de colaborare, tehnologii şi sisteme de vârf pentru managementul reţelelor. Din perspectiva abordării de management, ţintele noastre converg către accelerarea programului investiţional şi urmărirea unei strategii corporative care să asigure proactivitatea şi eficienţa acţiunilor noastre.

Considerăm ca prioritate imediată implementarea tuturor măsurilor necesare adaptării reţelei noastre la rigorile pieţei şi industriei energetice europene, cu atât mai mult cu cât ţintele asumate de România ca membru al Uniunii Europene prin pactul «Green Deal» şi pachetul «Fit For 55» ne obligă să adoptăm standarde înalte şi să ne orientăm atenţia către zone cu potenţial mare de a crea valoare adăugată pentru întreaga industrie, dar mai ales pentru consumatorii finali. De aceea, proiecte precum acesta trebuie să fie promovate şi colaborările între actori ai industriei energetice trebuie să fie extinse pentru a ajunge la scopurile comune propuse.", a declarat Bogdan Toncescu, Preşedintele Directoratului CNTEE Transelectrica SA.

"Prioritatea Delgaz Grid o reprezintă accelerarea greenificării şi digitalizării reţelei de distribuţie de energie electrică pe care o gestionăm, în vederea integrării de o manieră sustenabilă a noilor capacităţi de energie curată, dar şi asigurarea unui management eficient şi flexibil al fluxurilor de energie din ce în ce mai volatile induse de creşterea gradului de penetrare a regenerabilelor în mix-ul energetic naţional.

Iniţiativa CARMEN va deveni primul Proiect de Interes Comun din aria tematică "Smart Grids" de pe teritoriul României, reprezentând cel mai ambiţios proiect al companiei noastre, atât din punct de vedere al complexităţii tehnice, cât şi al valorii bugetare şi o oportunitate majoră de modernizare a infrastructurii de distribuţie a energiei electrice din regiunea Nord - Est a României.

Le mulţumim partenerilor noştri de la CNTEE Transelectrica SA pentru încrederea acordată şi implicarea activă în structurarea şi implementarea acestui proiect. Am convingerea că am pus astăzi bazele unei colaborări de lungă durată care va produce avantaje majore în procesul de transformare a sectorului electroenergetic românesc, în beneficiul clienţilor noştri.", a declarat Dragoş Bărbulescu, Directorul General al companiei Delgaz Grid SA.

Valoarea proiectului CARMEN se ridică la aproximativ 150 milioane EURO şi implementarea acestuia se va derula pe o perioada de 6 ani, începând cu anul 2023, urmând a fi propus spre finanţare în cadrul programului Connecting Europe Facility (CEF), se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb