Delivery Hero vrea să-şi listeze în Dubai divizia din Orientul Mijlociu

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 septembrie

Veniturile Delivery Hero au crescut la 5,77 miliarde de euro în primele şase luni din 2024, de la 4,84 miliarde de euro în acelaşi interval din anul anterior. (Sursa foto: www.deliveryhero.com)

Veniturile Delivery Hero au crescut la 5,77 miliarde de euro în primele şase luni din 2024, de la 4,84 miliarde de euro în acelaşi interval din anul anterior. (Sursa foto: www.deliveryhero.com)

Delivery Hero SE, companie germană de livrare a alimentelor, vrea să îşi listeze divizia din Orientul Mijlociu, Talabat, la Bursa de Valori din Dubai, având ca interes să beneficieze de o serie de oferte în Golf, anunţă Bloomberg.

Listarea este planificată pentru al patrulea trimestru al anului 2024, după cum a anunţat compania săptămâna trecută, menţionând că oferta publică iniţială (IPO) este în aşteptarea condiţiilor pieţei şi a aprobărilor de reglementare.

"Listarea poate fi realizată printr-o vânzare secundară de acţiuni de către Delivery Hero, care va păstra pachetul majoritar în entitatea locală, după IPO", a precizat Delivery Hero, societate listată la Bursa din Frankfurt.

Analiştii RBC Capital Markets estimează afacerea Delivery Hero din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord la 5 miliarde de euro (5,5 miliarde de dolari).

Informaţia privind listarea diviziei Delivery Hero din Orientul Mijlociu vine în momentul în care IPO-urile din Golf dau semne de revenire după o pauză în această vară. Furnizorul de servicii petroliere NMDC Group a anunţat săptămâna trecută că plănuieşte un IPO de 877 de milioane de dolari pentru divizia sa de energie, care ar putea să devină cea mai mare listare a anului din Emiratele Arabe Unite.

La începutul săptămânii trecute, producătorul de parfumuri Al Majed for Oud Co. din Arabia Saudită a primit mai multe comenzi pentru IPO-ul său decât sunt acţiunile disponibile pentru vânzare.

În timp ce analiştii Deutsche Bank AG spun că listarea ar putea creşte valoarea Delivery Hero şi ar trebui primită pozitiv, cei de la Bernstein au pus la îndoială momentul ales.

Totodată, Bloomberg Intelligence a remarcat un risc în privinţa fluxului de numerar. "IPO-ul planificat de Delivery Hero pentru divizia sa din Orientul Mijlociu ar restricţiona accesul la fluxul de numerar de la cea mai profitabilă afacere, necesar pentru lupta împotriva concurenţei intensificate în Coreea de Sud", au afirmat Tatiana Lisitsina şi Diana Gomes, analişti Bloomberg Intelligence.

De menţionat că, la data de 29 august, Delivery Hero şi-a anunţat rezultatele financiare, raportând un profit EBITDA ajustat de 240 de milioane de euro pentru primele şase luni din 2024, în creştere cu 231 de milioane de euro faţă de semestrul întâi din 2023. Pierderea netă pentru prima jumătate a anului curent a fost de 720,2 milioane de euro, mai mică decât cea de 772,1 milioane de euro înregistrată în anul precedent.

Veniturile pentru perioada de raportare au crescut la 5,77 miliarde de euro, de la 4,84 miliarde de euro în anul anterior.

Niklas Ostberg, CEO Delivery Hero, a declarat pentru CNBC că listarea propusă a Talabat are în plan atragerea de investitori locali pentru susţinerea diviziei din Orientul Mijlociu, menţionând: "Am căutat acele oportunităţi prin care să aducem un sprijin mai puternic. Orientul Mijlociu este o parte foarte mare a afacerii noastre şi există o valoare clară pentru ca să consolidăm baza puternică de acolo".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb