DEMISIA Analiştii nu se aşteaptă ca pieţele să reacţioneze negativ

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 7 februarie 2012

Analistul economic Aurelian Dochia estimează că, dacă autorităţile vor găsi o rezolvare rapidă la numirea unui nou Guvern, care să ofere încredere pieţelor, există toa-te şansele ca tendinţa favorabilă din ultima perioadă să continue. Domnia sa consideră că este important ca noul Guvern să asigure investitorii că nu vor avea loc derapaje în lunile următoare, având în vedere că urmea-ză să aibă loc alegeri locale şi generale. În cazul în care nu se va reuşi crearea unui Guvern credibil, ţara noastră riscă să piardă din ceea ce a câştigat în ultima perioadă, potrivit lui Aurelian Dochia. În privinţa posibilităţii ca noul Guvern să fie format din tehnocraţi, domnia sa ne-a declarat că pentru partidele politice este convenabil să nu fie asociate cu măsurile negative ale actului de guvernare în preajma alegerilor.

Analistul economic consideră că, deşi măsurile cele mai dure de redresare economică au fost luate deja de către Guvern, acestea implică o serie de costuri politice care trebuie plătite. În acest context, decizia Guvernului să îşi depună mandatul reprezintă un gest normal.

Analistul Florin Cîţu ne-a declarat că demisia Guvernului nu contează în sine. Domnia sa este de părere că pentru investitori mai important este ceea ce urmează. Componenţa noului Guvern urmează să transmită pieţelor semnale cu privire la politicile ce vor fi adoptate, consideră analistul. Pe piaţa valutară, un posibil exces de lichiditate urmează să fie contracarat de către Banca Naţională a României (BNR), în timp ce piaţa obligaţiunilor este prea mică pentru ca depunerea mandatului guvernamental să aibă un efect semnificativ, ne-a declarat Florin Cîţu. În opinia domniei sale, cel mai mare risc pe termen scurt pentru ţara noastră îl reprezintă un posibil faliment al Greciei. În eventualitatea în care acest eveniment are loc, efectele negative asupra ţării noastre ar fi amplificate dacă nu am avea un Guvern în acel moment, a precizat analistul.

Analistul Lucian Isar ne-a declarat că pieţele nu reacţionează major la astfel de decizii, având în vede că politicile economice nu pot fi puse în exclusivitate pe seama Guvernului. Domnia sa a completat că existenţa acordurilor cu entităţi suprastatale (n.r. Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială) garantează că politicile urmează să fie continuate.

"Afluxul posibil de noi idei şi viziuni, permis prin schimbarea guvernului, nu poate decât să îmbunătăţească percepţia ţării", potrivit lui Lucian Isar.

Comanda carte
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
boromir.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7308
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3444
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9957
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.2774

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
contragarantare.ro
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb