DEMISIA Liviu Voinea (GEA): Demisia actualului Guvern nu are mare efect pe termen scurt

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 7 februarie 2012

Liviu Voinea (GEA): Demisia actualului Guvern nu are mare efect pe termen scurt

Demisia actualului Guvern nu are mare efect pe termen scurt, deşi încrederea în acest Guvern şi în capacitatea lui de a face orice alte reforme au ajuns la cote mici, consideră Liviu Voinea, director executiv al Grupului de Economie Aplicată (GEA). Domnia sa a precizat: "Demisia actualului Guvern nu cred că are mare efect pe termen scurt, deşi încrederea în acest Guvern şi capacitatea lui de a face orice alte reforme au ajuns la cote mici. În opinia mea, nu întotdeauna stabilitatea este cel mai bun lucru deoarece într-o democraţie mai există şi perioade de schimbare. Suntem într-un an electoral, iar cei care vor veni vor avea un mandat limitat în timp".

Acesta a subliniat că performanţele economice ale Guvernului Emil Boc sunt puţine, iar reforma începută a fost incompletă şi relativ ineficientă: "Dacă ne uităm la performanţele economice ale Guvernului Emil Boc, pe ansamblu, sunt destul de puţine. Datoria publică este mai mult decât dublă decât atunci când a început acest Guvern. Deficitul este mai mic, dar există o îndoială în privinţa acestei structuri, emisă zilele trecute şi de FMI, pentru că sunt o serie de alte cheltuieli care trebuiau incluse în deficit, respectiv unele programe de dezvoltare sau plata arieratelor, anumite angajamente de plată ale Guvernului. Cred că este mai degrabă o inginerie financiară decât o reducere reală a deficitului. De asemenea, măsurile de austeritate luate de Guvernul Boc au fost cele mai dure din Europa, iar acestea au încetinit creşterea economică fără îndoială. Faptul că inflaţia este în scădere este meritul BNR şi nu al Guvernului. După părerea mea am avut o reformă incompletă şi relativ ineficientă, iar stabilitatea politică a fost obţinută cu costuri sociale şi economice foarte mari. În opinia mea, este nevoie în continuare de alte reduceri de cheltuieli şi de alte creşteri de venituri, or un eventual guvern de tranziţie nu va mai avea suportul pentru a întreprinde reforme radicale".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cam asa as rezuma articolul dvs pentru care probabil ca ati incasat inca un "ban cinstit".

    In realitate incercind sa inteleg care este viziunea domniei dvs am rasfoit site-ul si cvurile colegilor dvs dela GEA. Mai mult decit atit am reusit sa "citesc" studiul dvs despre reindustrializare. Frumoase ginduri si probabil corecte cifre.  

    Ce ati facut concret in a salva economia ro dela declin? Macar Boc si-a asumat conducerea unui guvern. Ati analizat concret o firma si apoi v-ati verificat teoria in practica romanesca? Sau e mai bine asa sa gindim macro economic corect si apoi sa vedem daca se poate aplica. Toata teoria dvs nu este buna la nimic daca nu poate fi aplicata si verificata pe un model concret.

    Succes! 

Comanda carte
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
boromir.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7308
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3444
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9957
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.2774

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
contragarantare.ro
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb