Dennis G. Rodwell: Roşia Montană nu poate fi inclusă în patrimoniul UNESCO

F. A.
Macroeconomie / 29 noiembrie 2010

Dennis G. Rodwell: Roşia Montană nu poate fi inclusă în patrimoniul UNESCO

Potrivit studiului arhitectului britanic Dennis G. Rodwell, expert UNESCO şi membru ICOMOS, consultant al Diviziei Patrimoniu Cultural şi al Centrului Mondial al Patrimoniului, propunerea venită din partea unor organizaţii neguvernamentale de a include Roşia Montană în patrimoniul UNESCO contravine procedurilor instituţiei şi este nefondată, informează un comunicat de presă transmis redacţiei.

În raportul intitulat "Reflecţii privind relevanţa şi adecvarea declarării Roşia Montană ca Obiectiv de Patrimoniu Mondial al UNESCO", Dennis Rodwell arată că propunerea de a include Roşia Montană pe lista tentativă a UNESCO are "deficienţe majore" şi ar trebui abandonată imediat. "Sugestia de a include Roşia Montană pe lista tentativă UNESCO, afirmă expertul britanic, pune la îndoială integritatea procesului de selecţie şi are potenţialul de a discredita România în obligaţiile sale, ca semnatar al Convenţiei Mondiale UNESCO pentru Patrimoniu, din 1972, precum şi de a-i slăbi poziţia în cazurile cu adevărat justificate".

Referitor la situaţia altor zone miniere din lume, arhitectul britanic Dennis Rodwell subliniază în raportul său faptul că, în general, siturile miniere au devenit monumente UNESCO numai după ce toate operaţiunile miniere comerciale au fost definitiv încheiate, "cu singura excepţie a minei de sare Wieliczka (Polonia), care, din diverse motive artistice şi turistice, este un caz special". Mai mult decât atât, "nu există niciun precedent în care un sit minier să fi fost propus pentru nominalizare ca monument UNESCO în scopul împiedicării operaţiunilor miniere comerciale", arată Dennis Rodwell în raportul său, referindu-se la situri miniere care sunt deja înscrise pe lista patrimoniului UNESCO.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Chiar nu stiam acest lucru. Stiam ca e importanta si parerea comunitatii, dar nu stiam ca este decisiva. Poate dupa ce proiectul se va finaliza Rosia Montana va putea intra si in patrimoniul UNESCO.

    Acum sper ca s-au lamurit si ONG-urile. Oamenii sunt cei mai importanti, iar comunitatea a decis sa inceapa lucrarile. Asa ca parerea lor trebuie respectata!

    iata ca un expert britanic demoleaza planurile coalitiei ong-urilor romane, insa poate ca nu e prea tarziu ca acestea sa realizeze ca mai sunt sanse reale pentru reabilitarea zonei. timpul nu trebuie irosit

    proiectul rm are un impact destul de mare in multe domenii si toate sunt stopate de ecologie, si ne mai intrebam cum de se ajunge la criza economica si cum cad marile companii de pe picioare, sunt mai importante padurile decat viata oamenilor

    Expertul in cauza este englez, bursa aurului este la Londra, valutele cad ca mustele pe altarul lipsei bazei de emisiune (aurul), aceste lucruri se intampla datorita fondurilor de hedging care manipuleaza CDS-urile datoriilor suverane, Soros este unul dintre artizanii caderii euro si , culmea, sediul firmelor sale este la Londra. Omenirea are nevoie acum de mai mult aur ca oricand pentru a garanta datoriile suverane. Pai si atunci ce va steptati de la un expert englez ! sa lase romanilor acel aur valoros ? Nu, el trebuie sa plece din tara pentru a servi... cui trebuie, iar voi romani, neam de lenesi (citat), la munca, pe plantatiile altora . Dixit !

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb