Departamentul de Stat al SUA suplimentează numărul funcţionarilor consulari din Kabul pentru a sprijini evacuarea

G.U.
Internaţional / 20 august 2021

Departamentul de Stat al SUA suplimentează numărul funcţionarilor consulari din Kabul pentru a sprijini evacuarea

Departamentul de Stat al SUA a anunţat ieri că va creşte numărul funcţionarilor consulari la Kabul, dar şi în Qatar şi Kuweit, pentru a sprijini efortul de evacuare din Afganistan, în condiţiile în care mii de afgani încearcă cu disperare să ajungă la aeroport după ce talibanii au preluat puterea duminică, transmite Reuters, conform Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a declarat că 6.000 de persoane aşteaptă în prezent să fie îmbarcate pe aeroportul din Kabul cu actele complet procesate. El a adăugat că Washingtonul aproape va dubla numărul funcţionarilor consulari din Kabul, fără a dezvălui numărul exact al acestora.

Departamentul trimite, de asemenea, echipe de personal consular în Qatar şi Kuweit pentru a ajuta la efortul de tranzit şi pregăteşte echipe pentru a le trimite şi în alte destinaţii, a adăugat Price.

SUA au "extins semnificativ" numărul cetăţenilor americani, al personalului angajat pe plan local, al solicitanţilor de Viză Specială pentru Imigranţi (SIV) şi a altor afgani vulnerabili care sunt eligibili pentru a părăsi Afganistanul, a mai declarat Ned Price.

SUA şi alte state occidentale continuă să îşi evacueze din Afganistan cetăţenii şi o parte din personalul afgan, notează sursa citată.

Mii de afgani au încercat cu disperare să treacă de blocajele organizate pe străzi de talibani şi de trupele americane pentru a ajunge la aeroportul internaţional Hamid Karzai.

Ieri, talibanii au îndemnat mulţimile care aşteptau în apropierea aeroportului să se întoarcă acasă, asigurându-le că nu intenţionează să rănească pe nimeni, la o zi după ce au tras asupra protestatarilor, ucigând trei persoane.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb