DEPĂŞIND "GENERAL MOTORS" ÎN PRIVINŢA VÂNZĂRILOR, "Toyota" a devenit cel mai mare producător auto din lume

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 aprilie 2007

"Toyota" a devenit cel mai mare producător auto din lume

Compania niponă "Toyota" a devenit, în primul trimestru al acestui an, primul producător mondial de autovehicule, depăşind rivalul american "General Motors" (GM), anunţă oficialii societăţii japoneze. În perioada ianuarie-martie 2007, "Toyota" a vândut, la nivel mondial, 2,35 milioane de autovehicule, cu 9,2% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut, iar GM a comercializat 2,26 milioa­ne de unităţi în primul trimestru, mai mult cu 3% faţă de anul anterior. Creşterea s-a datorat cererii mari pentru modelele Corolla şi Camry sedan. De precizat că, anul trecut, vânzările "Toyota" au crescut cu 13% în SUA, la 2,54 milioane de unităţi. În condiţiile date, compania va ridica a opta sa fabrică nord-americană. Aceas­ta va fi amplasată în Mississippi şi va fi ianugurată în 2010. Unitatea va produce modelul sport Highlander. Totodată, constructorul auto nipon îşi majorează producţia pe care o realizează în Rusia, China şi Thailanda. În anul fiscal 2006. încheiat la data de 31 martie 2007, "Toyota" şi-a majorat cheltuielile de capital cu 1,4%, la recordul de 1.550 miliarde de yeni (13,1 miliarde de dolari).

Compania japoneză, care a ocupat mult timp, locul al doilea în clasamentul producătorilor auto, după GM, a bătut şi recordurile privind producţia de autovehicule. Analiştii aşteptau, încă de anul trecut, ca societatea niponă, care are o capitalizare mult mai mare decât cea a GM, să depăşească rivalul american şi din punct de vedere al producţiei şi vânzărilor. Producţia "Toyota" a fost de 2,367 milioane de autovehicule în primele trei luni din 2007, iar specialiştii aşteaptă de la GM 2,335 milioane de unităţi pentru acest interval.

În 2006, producţia "Toyota" a cres­cut pentru al cincilea an consecutiv, ridicându-se la 9,018 milioane de autovehicule (+10% faţă de 2005). În schimb, producţia GM a fost mai mare, respectiv 9,18 milioane de vehicule.

Pentru 2007, compania niponă şi-a stabilit o ţintă de vânzări de 9,34 milioane de vehicule, ceea ce presupune o creştere de 6%. Pentru producţie a fost stabilit un obiectiv de 9,42 milioane de vehicule, în creştere cu 4%.

"Era evident că va depăşi GM anul acesta, însă cifrele bat aşteptările", consideră Yasuhiro Matsumoto, analist principal la "Shinsei Securities" Co. din Tokyo.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb