ZIARUL BURSA

25 aprilie 2007
Ediţia din 18.09.2024
Tăriceanu, Geoană & comp. mizează pe absenteism la Referendum

REPUBLICA CELOR 322 Tăriceanu, Geoană & comp. mizează pe absenteism la Referendum

MAKEPolitică / 25 aprilie 2007

Coaliţia antiprezidenţială şi-a creat o şansă pentru hăr­ţuirea pre­şe­din­telui suspendat Traian Băsescu, dacă nu s-ar prezenta peste jumătate din electorat, la Referendum, şi dacă, din această pricină, Curtea Constituţională l-ar invalida: Parlamentul a adoptat ieri o hotărâre care îi dă dreptul să decidă asupra soartei lui Băsescu, într-o astfel de situaţie - să îi permită să se întoarcă la Cotroceni (variantă complet neverosimilă), sau să se organizeze un nou Referendum, peste alte treizeci zile.

BORIS ELŢÎN

Cornel CodiţăEditorial / 25 aprilie 2007

Cornel Codiţă

S-a mutat la cele veşnice, la 76 de ani. Lasă moştenire, celor care se îngrijesc de consemnarea, interpretarea, res­crierea şi nu de puţine ori totala mistificare a istoriei, suficient material de lucru, pentru încă un secol.

Peste jumătate din proiectele cufinanţarePHARE înregistrează întârzieri

Alina TomaCompanii / 25 aprilie 2007 /

Circa 56% din proiectele fi­nanţate prin programele PHARE înregistrează întârzieri în implementare, a declarat ieri minis­trul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Laszlo Borbely. Domnia sa a precizat, într-o conferinţă de presă: "Sunt 392 de proiecte în implementare, în valoare totală de 342 milioane de euro, pe programul PHARE 2001-2004.

Preţul petrolului continuă să crească

Preţul petrolului continuă să crească

A.V.Piaţa de Capital / 25 aprilie 2007 /

Preţul ţiţeiului brut a crescut şi ieri pe pieţele externe, investitorii temându-se că violenţele din Nigeria, care au urmat alegerilor prezidenţiale de sâmbătă, ar putea determina întreruperea exporturilor de profil din această ţară.

Investiţii imobiliare de peste 3,5 miliarde de euro, în Voluntari

Investiţii imobiliare de peste 3,5 miliarde de euro, în Voluntari

Emilia Olescu Companii / 25 aprilie 2007 /

Oraşul ilfovean Voluntari, situat în partea de nord a Capitalei, este cel mai dezvoltat perimetru de lângă Bucureşti, din punct de vedere imobiliar. În ceea ce priveşte proiectele din domeniu, în acest an vor fi demarate lucrări în valoare de pes­te 3,5 miliarde de euro, potrivit primarului Florian Pandele, adică circa 3% din PIB-ul ţării. Dintre proiectele anunţate, domnia sa a amintit de cartierul rezidenţial "Ibitza", care presupune construirea unui număr de 5.000 de apartamente, pe o suprafaţă de teren de 27 de hectare.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Agras estimează un profit brut de 3,27 milioane lei în 2007

N.I.Companii / 25 aprilie 2007 /

Compania de asigurări Agras, membră a Vienna Insurance Group, estimează obţinerea unui profit brut de 3,27 milioane lei în anul 2007 şi a plănuit investiţii în valoare de 223.000 euro, potrivit raportului transmis marţi Bursei de Valori Bucureşti.

Profitul "LUKoil" a crescut cu peste 16% anul trecut

Profitul "LUKoil" a crescut cu peste 16% anul trecut

Alina VasiescuCompanii / 25 aprilie 2007 /

Grupul petrolier "LUKoil", cel mai mare producător de profil din Rusia, raportează un profit net de 7,48 miiarde de dolari în 2006, în creştere cu 16,2% faţă de anul anterior, potrivit standardelor americane de contabilitate.

PRECIZARE  Precizare

SC BIOFARM SAPiaţa de Capital / 25 aprilie 2007 /

Menţionăm că articolul la care fac referire reprezentanţii "Biofarm" face parte din Ghidul Investitorului, ediţia a doua, apărut în anul 2006.

BVB Uşoare corecţii în piaţă

Diana DorobanţuPiaţa de Capital / 25 aprilie 2007 /

În cadrul şedinţei bursiere desfăşurate ieri cotaţiile majorităţii emitenţilor listaţi la BVB au suferit uşoare corecţii, pe fondul unei lichidităţi mai ridicate decât anterior.

Alin Brendea, director operaţiuni la SSIF "Prime...

Activitatea DGA, în atenţia experţilor europeni

R.P.Politică / 25 aprilie 2007 /

Săptămâna aceasta, activitatea Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) din Ministerul Internelor şi Reformei Administrative face obiectul analizei experţilor europeni, care au început de luni o misiune de monitorizare a reformelor realizate în...

OMX raportează câştiguri sub aşteptări

Alina VasiescuInternaţional / 25 aprilie 2007

OMX AB, operatorul a şapte burse nordice şi baltice, a înregistrat, în primul trimestru din 2007, câştiguri operaţionale inferioare aşteptărilor pieţei. OMX a realizat un profit operaţional de 348 milioane de coroane suedeze (51,35 milioane de...

Scad profitul şi producţia BP

Alina VasiescuInternaţional / 25 aprilie 2007

BP Plc, a doua companie petrolieră din Europa, raportează o scădere de 17% a profitului său în primele trei luni din 2007, din cauza reducerii preţurilor ţiţeiului brut şi ale gazelor naturale, dar şi a diminuării producţiei. Câştigul net a fost...

Vânzările "Danone", în creştere cu aproape 4%

Alina VasiescuInternaţional / 25 aprilie 2007

Grupul francez "Danone" SA, cel mai mare producător mondial de iaurt, şi-a majorat cu 3,9% vânzările în primul trimestru din acest an, ca urmare a cererii pentru Activia în Europa şi SUA, dar şi ca rezultat al continuării expansiunii sale...

Oracle cumpără Lodestar

C.P.Companii / 25 aprilie 2007

REDWOOD SHORES, Calif., 24 aprilie 2007 - Oracle a anunţat astăzi că va achiziţiona Lodestar Corporation, o companie de elită care furnizează soluţii de contorizare şi software pentru sectorul de utilităţi. Combinarea produselor complementare...

Genius comunică în România prin 4 ACE

C.P.Companii / 25 aprilie 2007

KYE, una dintre cele mai importante companii internaţionale în producţia de periferice destinate sectorului IT&C, cunoscută pe piaţa românească în special prin brand-ul Genius va comunica în România prin 4 ACE-pr&publicity

Lafarge Invests 6.5 Mln EUR In Hoghiz Plant

F.A.English Section / 25 aprilie 2007

Lafarge yesterday commissioned two new pieces of equipment at their plant in Hoghiz, Brasov County, following an investment in excess of 6.5 million EUR. The project started two years ago and involved some 200 specialists.

Agras Estimates 3.27 Mln RON Gross Profit

F.A.English Section / 25 aprilie 2007

Agras, an insurance company part of the Vienna Insurance Group, estimates a gross profit of 3.27 million RON for 2007 and intends to invest 223,000 EUR in business development, according to a report to the Bucharest Stock Exchange.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo