Deputaţii au decis eliminarea accizelor pentru producţia de ţuică de până la 250 de litri

N.I.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 1 octombrie 2008

Deputaţii au decis eliminarea accizelor pentru producţia de ţuică de până la 250 de litri

Camera Deputaţilor a decis, ieri, că orice gospodărie individuală poate produce, pentru consum propriu, ţuică sau rachiu de fructe, în cantitate de 250 de litri alcool pur, fără plata accizelor.

Potrivit amendamentului votat de către deputaţi, "ţuica şi rachiurile de fructe destinate consumului propriu al gospodăriilor individuale, în limita unei cantităţi echivalente de cel mult 250 de litri de produs pentru fiecare gospodărie individuală pe an, cu concentraţia alcoolică de 100% în volum se exceptează de la plata accizelor".

"Credem că este un act de dreptate", a susţinut unul dintre iniţiatorii amendamentului, deputatul PNL, Nicolae Popa. "Până acum, marea majoritate erau nemulţumiţi pentru că plăteau accize standard, de 100%, pentru producerea a 50 de litri de alcool pur şi accize de 50% pentru 100 de litri concentraţie de 50 de grade", a explicat Popa. "Ţuica este un produs tradiţional şi nu trebuie să dispară", a mai precizat deputatul liberal. "Să ştiţi că nimeni nu a murit din cauza aceasta!", a insistat deputatul liberal, citat de NewsIn.

La rândul său, deputatul PNL, Nini Săpunaru, a criticat modul în care PSD, prin Vasile Puşcaş, a negociat cu UE reglementările din acest domeniu, în 2002. El s-a mai referit şi la un alt amendament admis, anume "posibilitatea, pentru orice ţăran de a deţine până la 60.000 de litri de vin şi de a-i comercializa". "Pentru noi, pentru Vrancea, este o problemă socială. Sunt peste 18 localităţi în care altceva nu se face, toţi sunt acum la cules de struguri", a explicat el.

"Prin această lege se face o reparaţie morală faţă de tradiţiile româneşti!", a susţinut şi deputatul PNL, Horea Uioreanu, care a dorit să le transmită un mesaj micilor producători: "Liber la cazane!".

Propunerea legislativă, iniţiată de deputaţi PSD şi PNL, a fost adoptată ieri, la Camera Deputaţilor, for decizional, cu 200 de voturi "pentru".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb