DEPUTAŢII AU VOTAT, URMEAZĂ VOTUL SENATORILOR  Noi criterii pentru alegerea preşedintelui Consiliului Concurenţei

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 4 mai 2018

Noi criterii pentru alegerea preşedintelui Consiliului Concurenţei

Chiriţoiu: "Legile nu pot să prevadă decât pentru viitor"

Preşedintele Consiliului Concurenţei va trebui să fi îndeplinit funcţii de conducere cu largi res­ponsabilităţi pentru o perioadă de cel puţin 15 ani, după cum au decis, ieri, deputaţii comisiilor juridice şi de industrii, votând amendamentul PSD la proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Concurenţei, care urmează să fie dezbătut şi în Senat.

Deputatul PNL Gabriel Andronache susţine că PSD doreşte "să pună mâna" pe Consiliul Concurenţei, pentru a instala în fruntea ei "un lacheu", iar dacă prevederea intră în vigoare, actualul preşedinte al Consiliului, Bogdan Chiriţoiu, va fi demis, cu mai bine de un an înainte de a-şi încheia mandatul.

Legile nu pot să prevadă decât pentru viitor, a reacţionat, ieri, Bogdan Chiriţoiu. Domnia sa a spus, citat de Agerpres: "Avem în paralel două proiecte de lege. Unul, care urmează să fie discutat acum, este o lege de aprobare a Ordonanţei guvernului, în momentul în care se va aproba în comisiile de raport acest proiect de lege merge direct la plen şi apoi la promulgare, deci e în fază finală şi sincer să fiu atenţia mea este concentrată în special pe acest text care e la finalul parcursului parlamentar. Avem, de asemenea, ceea ce s-a discutat până acum, un proiect de lege unde prima cameră sesizată e Camera Deputaţilor, deci care urmează să meargă la Senat. Aş vrea să văd textul final şi atunci ne vom uita împreună cu colegii mei şi atunci o să putem să avem o opinie mai clară. Nu sunt jurist, dar cred din experienţa mea limitată că legile nu pot să prevadă decât pentru viitor. Deci nu cred că o prevedere legală adoptată acum poate să afecteze ceea ce există deja în Consiliu, dacă Parlamentul doreşte să facă o lege pentru viitoarea conducere a Consiliului poate să o facă, noi putem să ne dăm cu părerea, dar pentru viitor, nu cred că pentru lucrurile care există deja".

În data de 24 aprilie, Bogdan Chiriţoiu declara că iniţiativa legislativă privind modificarea Legii concurenţei care există în acest moment în dezbatere parlamentară reprezintă un regres faţă de forma actuală a legii, însă a adăugat că modul în care este numit preşedintele Consiliului Concurenţei reprezintă o decizie politică.

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, acuză majoritatea parlamentară că a modificat legea astfel încât să-şi subordoneze Consiliul Concurenţei: ""O nouă instituţie cade pradă în mâna PSD-ALDE. Astăzi e rândul Consiliului Concurenţei. Din nou, majoritatea parlamentară schimbă legea ca să schimbe conducerea şi să subordoneze instituţia".

Deputaţii au mai adoptat, ieri, un amendament la proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Concurenţei, conform căruia "membrii Consiliului Concurenţei sunt numiţi prin decret de către preşedintele României, pe baza votului dat de Parlament, la propunerea Comisiilor juridice ale celor două Camere". Până în prezent, preşedintele Consiliului Concurenţei nu era numit la propunerea Comisiilor juridice, ci a plenului Consiliului, propunerea fiind după aceea aprobată de Guvern.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Trebuie schimbat si dl. Chiritoiu de la consiliul concurentei....Nu prea a facut nimik CONSILIUL CONCURENTEI.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb