ZIARUL BURSA

04 mai 2018
Ediţia din 15.08.2024
Suprimarea Cambridge Analytica

Suprimarea Cambridge Analytica

DAN NICOLAIECompanii / 4 mai 2018

DAN NICOLAIE

Firma de consultanţă Cambridge Analytica, acuzată că a accesat ilegal datele a zeci de milioane de utilizatori, a depus cerere de intrare în insolvenţă în Marea Britanie şi îşi va în­ceta activitatea.

Având în vedere uriaşul scandal provocat, acesta părea pasul firesc. Desigur nu există o garanţie că "minţile" care au stat în spatele Cambridge Analytica nu se vor muta în altă parte, unde îşi vor rafina tehnicile de manipulare, dar cert este că după toată aceas­tă poveste, oamenii au devenit mult mai atenţi atunci când permit accesul către datele personale. De altfel, atitudinea conducerii acestei companii nu indică nicidecum urme de regret, ba din contra. Potrivit companiei, citată de BBC, în pofida încrederii în corectitudinea comportamentului etic şi legal al angajaţilor, asediul presei a îndepărtat toţi clienţii şi furnizorii acesteia: "În ultimele câteva luni, Cambridge An­a­lytica a fost subiectul unor acuzaţii nefondate şi, în pofida eforturilor companiei de a corecta percepţia, a fost defăimată pentru activităţi care nu doar că sunt legale, dar sunt şi acceptate drept o componentă standard pentru publicitatea online atât în mediul politic, cât şi comercial".

Isărescu, Dragnea, Dăncilă şi Teodorovici, la aceeaşi masă cu Vâlcov

ÎNTÂLNIRE LA NIVEL ÎNALT ÎN BIROUL LUI DRAGNEA DE LA PARLAMENT Isărescu, Dragnea, Dăncilă şi Teodorovici, la aceeaşi masă cu Vâlcov

Emilia OlescuPolitică / 4 mai 2018

Actualizare : Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, după întâlnirea cu şefii BNR, că PSD nu vrea să preia controlul asupra BNR, contrar celor spuse în spaţiul public de "unii cu funcţii foarte înalte", referindu-se la preşedintele Klaus Iohannis, care a afirmat că "BNR nu poate să fie acaparat politic de PSD şi că trebuie să rămână independent, pentru a putea pune în practică o politică independentă în interesul României".

--------------

O întâlnire la nivel înalt a avut loc, ieri, în biroul de la Parlament al liderului PSD Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, la care, alături de şeful social-democraţilor, au participat atât Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu şi prim-viceguvernatorul Florin Georges­cu, premierul Viorica Dăncilă, minis­trul Finanţelor Publice Eugen Teodorovici, cât şi fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov şi economistul Cris­tian Socol, după cum apare în imaginile difuzate, ieri, în mediul online, de ştiripesurse.ro.

Profitul brut al Vienna Insurance Group a crescut cu 8,8% anul trecut

Ramona Radu Bănci-Asigurări / 4 mai 2018

Elisabeth Stadler, CEO VIG: "Avem creştere pe aproape toate segmentele de business"  

Judit Havasi, membru Consiliul Director al VIG: "Piaţa de asigurări din România a crescut cu 3,5% în ultimii ani"

Primele brute subscrise ale Vienna Insurance Group (VIG) au ajuns, anul trecut, la aproximativ 9,4 miliarde de euro, marcând o creştere de 3,7%, faţă de anul 2016, au anunţat reprezentanţii grupului, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.

ODATĂ CU DEPUNEREA A 153 MILIOANE LEI ÎN CONTURILE SOCIETĂŢII, Statul a lansat procedura de majorare a capitalului Poştei Române

A.I.Companii / 4 mai 2018

Actualizare : Fondul Proprietatea nu va participa la majorarea de capital a Poştei Române

------------

Statul român a virat suma de 153 de milioane de lei în conturile Poştei Române, în vederea majorării capitalului social al companiei, conform prevederilor legale, se arată într-un raport al societăţii remis, ieri, redacţiei. Diferenţa până la suma de 170 de milioane de lei, prevăzută în Hotărârea de Guvern nr. 38/2018, urmează să fie virată în trimestrul al patrulea al acestui an, informează Poşta.

"Clienţii să suspende ratele până vor cunoaşte titularul creanţei"

PIPEREA, DESPRE SCANDALUL CREDITELOR CESIONATE ÎN OLANDA: "Clienţii să suspende ratele până vor cunoaşte titularul creanţei"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 4 mai 2018

Debitorii: "Autorităţile competente au obligaţia morală să facă lumină în cazul de faţă"  

Paul Anghel, ANPC: "Ar trebui să existe o entitate cu personalitate juridică pe teritoriul României pentru ca ANPC, dar şi alte instituţii de control, cum ar fi ANAF de exemplu, să aibă competenţe pe această speţă"

Confirmarea că împrumuturile cu plata la zi cesionate de Bancpost unei entităţi din Olanda vor rămâne la Eurobank după ce Banca Transilvania (BT) a achiziţionat Bancpost ridică noi semne de întrebare în rândul clienţilor.

Noi criterii pentru alegerea preşedintelui Consiliului Concurenţei

DEPUTAŢII AU VOTAT, URMEAZĂ VOTUL SENATORILOR  Noi criterii pentru alegerea preşedintelui Consiliului Concurenţei

F.A.Politică / 4 mai 2018

Chiriţoiu: "Legile nu pot să prevadă decât pentru viitor" 

Preşedintele Consiliului Concurenţei va trebui să fi îndeplinit funcţii de conducere cu largi res­ponsabilităţi pentru o perioadă de cel puţin 15 ani, după cum au decis, ieri, deputaţii comisiilor juridice şi de industrii, votând amendamentul PSD la proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Concurenţei, care urmează să fie dezbătut şi în Senat.

Cea mai mare bancă din Australia a pierdut datele a 20 de milioane de clienţi

Alina VasiescuInternaţional / 4 mai 2018

"Commonwealth Bank of Australia" (CBA), cea mai mare bancă din Australia, a recunoscut, recent, că a pierdut datele a circa 20 de milioane de clienţi, anunţă Reuters, menţionând că este vorba despre informaţii precum nume, adrese, numere de conturi şi declaraţii care erau stocate pe două benzi magnetice ce urmau să fie distruse de un subcontractant, în anul 2016.

Daniela Marin: "Costul mediu al unui proiect de consultanţă locală este de circa 12.000 de euro, iar unul de expertiză internaţională ajunge undeva la 50.000 de euro".

DANIELA MARIN, MANAGER PRINCIPAL BERD: "Companiile sprijinite de BERD şi-au crescut afacerile cu 32%, în medie"

RAMONA RADUCompanii / 4 mai 2018

"Pe sectoare, cea mai mare dinamică a avut-o turismul, înregistrând o creştere a cifrei de afaceri de 59%"  

"Costul unui proiect din programul «Advice for Small Businesses» variază între 12.000 şi 50.000 de euro, iar grantul BERD este de 67% din cost, respectiv între 78% şi 84%"

Reporter: Care sunt cerinţele pe care trebuie să le bifeze un IMM din România pentru a putea fi incluse în program?

OMV Petrom - profit în creştere cu 38%, în primul trimestru

ÎN CONDIŢIILE UNOR PREŢURI MAI MARI LA ŢIŢEI ŞI GAZE NATURALE OMV Petrom - profit în creştere cu 38%, în primul trimestru

A.I.Companii / 4 mai 2018

Compania va realiza investiţii în valoare de 3,7 miliarde de lei, în acest an, circa 75% din această sumă fiind dedicată proiectelor din Upstream 

OMV Petrom (SNP) a înregistrat, în primul trimestru al acestui an, un profit net consolidat de 854 milioane de lei, în creştere cu 38% faţă de cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce rezultatul din exploatare, excluzând elementele speciale, a crescut cu 25%, până la 958 milioane de lei, se arată în raportul companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Siguranţă şi încredere cu artişti contemporani

Siguranţă şi încredere cu artişti contemporani

Marius TiţaInvestiţii Personale / 4 mai 2018

Marius Tiţa

Ce mai fac contemporanii noştri, cu cât se mai dau, nu cumva noi suntem contemporanii lor, dar cum îi cheamă, cine sunt ei şi ce fac? Sunt întrebări esenţiale şi chiar existenţiale care ne răscolesc actualitatea fierbinte. Să vedem, aşadar, ce şi cine s-a mai vândut, la două case de licitaţie, poate singurele.

Titlurile Alro - pe primul loc în BET-XT, cu o apreciere de doar 2,7%

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 25 APRILIE - 2 MAI Titlurile Alro - pe primul loc în BET-XT, cu o apreciere de doar 2,7%

A. I.Investiţii Personale / 4 mai 2018

Randamentul brut al dividendelor acordate de emitent este 13%, aproape dublu faţă de randamentul mediu al emitenţilor ce compun indicele BET 

Acţiunile Alro Slatina (ALR), ce au avut un avans de 2,7%, în raport cu moneda euro, în ultima săptămână (intervalul 25 aprilie - 2 mai), reprezintă titlurile cu cea mai bună evoluţie din cadrul indicelui BET-XT, în perioada menţionată.

Producătorul chinez de telefoane "Xiaomi" se va lista la Hong Kong

Producătorul chinez de telefoane "Xiaomi" se va lista la Hong Kong

ALINA VASIESCUInternaţional / 4 mai 2018

Oferta publică iniţială a companiei, estimată să devină cea mai mare din ultimii patru ani, în domeniul tehnologic 

Producătorul chinez de smartphone-uri şi dispozitive conectate "Xiaomi" a depus ieri, la Bursa din Hong Kong, documentele pentru lansarea unei oferte publice iniţiale care ar putea deveni cea mai mare listare a unei companii chineze de tehnologie din ultimii patru ani, conform Reuters.

Răzbunarea lui Gutenberg

Cornel CodiţăEditorial / 4 mai 2018

Cornel Codiţă

Să lăsăm zilele "festiv-oficiale" de o parte şi să mai zăbovim o ţîră asupra subiectului. Presă-Libertate! Merită, fie şi numai pentru faptul că vorbeşte cu atîta miez des­pre noi şi lumea în care ne scufundăm, tot mai puţin capabili să înţelegem "în­cotro" şi "ce va urma mîine".

MediaSind vrea să protesteze împotriva aroganţei guvernanţilor

A ÎNCEPUT CAMPANIA DE STRÂNGERE A SEMNĂTURILOR MediaSind vrea să protesteze împotriva aroganţei guvernanţilor

E.O.Companii / 4 mai 2018

MediaSind (Sindicatul Român al Jurnaliştilor) a demarat, ieri, de Ziua Libertăţii de Exprimare, campania de strângere de semnături pentru declanşarea acţiunilor greviste "îndreptate împotriva aroganţei guvernanţilor care ignoră cererile repetate ale reprezentanţilor angajaţilor din sectorul Cultură şi Mass-Media de a fi primiţi la masa negocierilor", conform comunicatului MediaSind.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 4 Mai 2018

MACRO NEWSLETTER 4 Mai 2018

Macroeconomie / 4 mai 2018

Preţurile de consum din Belgia şi-au accelerat creşterea anuală în aprilie 2018, până la 1,5%, de la 1,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după un avans de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat...

Surse: Deutsche Börse taie 300 de posturi

A.V.Internaţional / 4 mai 2018

Deutsche Börse AG, operatorului Bursei de Valori din Frankfurt, vrea să elimine circa 300 de locuri de muncă în condiţiile în care noul CEO, Theodor Weimer, intenţionează să diminueze costurile operaţionale ale pieţei germane cu 100 de milioane...

Federal Reserve nu a modificat dobânda-cheie

Federal Reserve nu a modificat dobânda-cheie

Internaţional / 4 mai 2018

Federal Reserve din SUA (Fed, banca centrală) a decis, în această săptămână, să menţină dobânda de politică monetară la un interval cuprins între 1,50% şi 1,75%, şi a previzionat o majorare graduală a costului creditului în acest an, trans-mite...

REVISTA PRESEI 4.05.2018

REVISTA PRESEI 4.05.2018

M.D.Revista Presei / 4 mai 2018

REVISTA PRESEI 4.05.2018

ADEVARUL

PREMIERĂ Politicienii sunt uniţi, dar numai pentru familia "naturală": Iisus ne spune să iubim toţi oamenii, dar asta nu ,,însemnează" să le iubim şi păcatele

Referendumul pentru familia...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo